Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μην στεναχωριέσαι- για εμένα- παχιά είμαι, δεν πεθαίνω.

Σήμερα είμαι πολύ θυμωμένη. Ένας πολύ δικός μου άνθρωπος- δεν έχει σημασία ποιος, θα θύμωνα εξίσου και με έναν άγνωστο- με κοίταξε με θλίψη και μου είπε πως όταν με βλέπει που έχω παχύνει στεναχωριέται πολύ. Για την ακρίβεια είπε "Στεναχωριέμαι πολύ για εσένα". Και δεν θυμώνω πια εύκολα, είναι όμως κάτι εκφράσεις που μου χτυπάνε κόκκινο στον εγκέφαλο... 

"Στεναχωριέμαι πολύ για εσένα

Ε, λοιπόν μην στεναχωριέσαι. Γιατί στεναχωριέσαι; Αφού είσαι δικός μου άνθρωπος θα σου πω πως δεν καταλαβαίνω γιατί στεναχωριέσαι για εμένα, αφού εγώ, έχω όλα όσα έχω ζητήσει στην ζωή. Την υγεία μου, ψυχική- σωματική-πνευματική- γιατί ναι, τις χρειάζεται κανείς και τις τρεις- μια οικογένεια, και όταν λέω οικογένεια εννοώ αποκλειστικά τους γονείς μου και την αδελφή μου,  που δεν είναι τέλεια μα με έχει στηρίξει στα πάντα- σε κάθε μου επιλογή- δυο πολύ καλές φιλές, ένα σπιτικό πάνω από το κεφάλι μου, φαγητό στο τραπέζι μου καθημερινά και φυσικά έναν υπέροχο σύζυγο και τρία θαύματα από τον ίδιο τον Θεό. Τα τρία παιδιά μου. (ναι, μετράω και τα αγγελούδια μου-μην αρχίστε πάλι γνωστοί και φίλοι να με ρωτάτε αν είμαι έγκυος)

Ναι έχω κάποια κιλά παραπάνω. Για την ακρίβεια έχω πολλά κιλά παραπάνω. Όχι τόσα όμως που να αποτελούν παθολογική πάθηση. Όχι τόσα που να επηρεάζουν την υγεία μου. Οπότε μην στεναχωριέσαι για εμένα. Εγώ, δεν στεναχωριέμαι. Εγώ, ευχαριστώ τον Θεό για όλα τα καλά που έχω στη ζωή μου. 

Και παρότι είχα και έχω λόγους που έγινα έτσι- που "κατάντησα" μάλλον στα δικά σου τα μάτια- και είμαι σίγουρη πως χαλάω την αισθητική σου, όπως και πολλών άλλων- λυπάμαι πραγματικά πολύ για αυτό μα στεναχωριέμαι και εγώ για εσένα που δεν βλέπεις λίγο παραπέρα. Όχι την ομορφιά της ψυχής μου, ή τέτοιες βλακείες. Όχι. Στεναχωριέμαι για εσένα που πάντα στεναχωριέσαι για τόσο ασήμαντα πράγματα αντί να χαίρεσαι για όλα τα θετικά των δικών σου ανθρώπων, αντί να καμαρώνεις για τα επιτεύγματα τους και τις δυσκολίες που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν, αντί στην τελική να προσεύχεσαι περισσότερο από όσο στεναχωριέσαι. 

Να στεναχωριέσαι λιγότερο. Να χαίρεσαι, να καμαρώνεις, να προσεύχεσαι περισσότερο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είσαι δικός μου άνθρωπος και σε πονάω. 

Παρότι έχω ακούσει πολλά σχόλια για το πάχος ανά τα χρόνια και όχι πάντα για το δικό μου, σχόλια άλλοτε ειλικρινή μα αγενή, άλλοτε απλά κακόβουλα και κακεντρεχή, άλλοτε απλά σαχλά... έχω να πω τα εξής: 

Υπάρχει τεράστιος ρατσισμός στην εποχή μας για τους υπέρβαρους ανθρώπους- τόσος που έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε χοντρό το φυσιολογικό και φυσιολογικό το σκελετωμένο. Θυμήσου όμως το εξής: Ένας άνθρωπος που κοροιδεύει έναν άλλον άνθρωπο για τα παραπανίσια κιλά του, κοροιδεύει και έναν  άλλον για την μεγάλη του μύτη, έναν άλλον για τα λίγα μαλλιά του, τα μεγάλα αυτιά του, το μεγάλο του κούτελο, τα στραβά του δόντια και ειλικρινά η λίστα δεν έχει τελειωμό... 

Γιατί ο άνθρωπος που επικεντρώνεται μόνο στα "ελλατώματα" και την "ασχήμια" το κάνει αυτό και στον ίδιο του τον εαυτό και την ζωή του- ακόμα και αν ποτέ δεν το παραδέχεται ανοιχτά- με αποτέλεσμα να περνάει μια ζώη μίζερη και δυστυχισμένη έχοντας χάσει το νόημα. 

Και είναι κρίμα. Είναι κρίμα, διότι η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Και δεν είναι πρόβα. Την ζεις μόνο μια φορά. Δεύτερη ευκαιρία δεν έχει. Μα αν την ζήσεις σωστά, όπως έχω διαβάσει κάπου, μια φορά είναι αρκετή. 

Δεν ξέρω... Σκέψου το. Για σένα. Όχι για τον "χοντρό" που βλέπεις να περνάει δίπλα σου. Αυτός πιθανότατα την έχει βρει. 



21 σχόλια:

  1. Να υποθέσω ότι ήσουν κοκαλιάρα πριν; Γιατί τώρα Γιάννα μου απ ότι έχει πάρει το μάτι μου μια χαρά σε βρίσκω! Τώρα για τους δικούς σου ανθρώπους που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα και στεναχωριουνται για τέτοια θέματα τι να πω... Μόνο τέτοιες να'ναι οι στεναχωριες τους!
    Σε φιλώ γλυκά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου, κοκαλιάρα - πραγματικά όμως - ήμουν σαν.παιδί. Μετά ήμουν φυσιολογική μα βρέθηκαν πολλοί καλοθελητες που λόγω σωματοτυπου αχλαδιου έσπευσαν να με πουν χοντρή. Τώρα έχω παραπάνω πολλά κιλά και φυσικά πάντα θα ενοχλούνται κάποιοι απο αυτό. Τι να κάνουμε ας κοιτάνε αλλού!!! Φιλιά πολλά πολλά γλυκιά μανούλα 💜

      Διαγραφή
  2. Πόσο μίζερη φράση, αλήθεια... Εγώ πάντως σε θαυμάζω, σε καμαρώνω κι ας μην έχουμε συναντηθεί ποτέ και σου στέλνω πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελοτουριστακιιιιι, σε φιλώ γλυκά γλυκά γλυκά και ας μην καταλαβαίνω γιατί με θαυμάζεις 💜

      Διαγραφή
  3. κατι τετοια τα ακουω κι εγω Γιαννα μου... Στεναχωριεμαι δε λεω... Αλλα πραγματικα πιστευω οτι το παχος δεν καθοριζει ποια ειμαι... Ομως μερικες φορες με περιοριζει.. Επικεντρωνομαι στα θετικα που εχω και νιωθω ευλογημενη... και προσπαθω να διορθωσω τα αρνητικα... Ειχα αποφασισει να ασχοληθω αποτελεσματικα με τα περιττα κιλα μου... αλλα ήρθε το καταγμα στο ποδι μου και με φρεναρε προς το παρον... Ομως θα το προσπαθησω για μενα.. να νιωθω εγω καλα... κι οχι για τους αλλους.. Λυπαμαι κατι τετοιους μιζερους ανθρωπους που το μονο που βλεπουν ειναι η εξωτερικη εμφανιση... πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου εγώ όταν σε βλέπω, αντικρυζω μια κούκλα με τις πιο όμορφες φακίδες και ενα γιο που μόνο να καμαρώνεις μπορείς. Βλέπω μια μάνα που βάζει όλη της την ενέργεια στο να περνάει ποιοτικό χρόνο με το παιδι της και αυτό για μένα δείχνει εναν πανέμορφο ανθρωπο, μεσα εξω, διοτι καθε φορά που φωτογραφιζεσαι με τον Νικολα λάμπεις ολόκληρη. Ασε τους αλλους να βλεπουν οτι θέλουν!

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κοιτάξουν τις ζωές τους και να μην ασχολούνται με τα κιλά σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπάνια λες τόσα και χαίρομαι που άγγιξα.μια χορδή σου.. Σε φιλώ γλυκά γλυκά

      Διαγραφή
  6. Όπως ειπώθηκα και παραπάνω, όχι συγκεκριμένα για τους δικούς ανθρώπους αλλα για όλους γενικά που δίνουν τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση έχουν μάλλον λύσει ολα τα υπόλοιπα προβλήματα τους εκτός απο αυτο της ζήλιας τους που τους κάνει να προσπερνούν ολα τα καλα των άλλων και επικεντρώνονται εκεί που αισθάνονται ότι κερδίζουν. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως διαβάζοντας το blog σου αισθάνομαι να σε ξέρω καλύτερα απο τον άνθρωπο που στεναχωρήθηκε για τα κιλά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβάμαι πώς έτσι είναι... Και ειναι πράγματι θλιβερό... Σε φιλώ γλυκιά κινεζομανουλα...

      Διαγραφή
  7. δεν ξερουν αυτοί οι μιζεροι οι ανθρωποι με τι να ασχοληθουν. Εγω καποια στιγμη εχασα απο το καλοκαιρι μεχρι και τωρα 9 κιλα. Ισα ισα λιγο σουλουποθηκα, και γυρισαν παλι να μου την πουνε. Να χασεις και αλλα, να αναδειχτει το υψος σου. λεμε και ειμαι τοφαλος και δεν μπορω να περπατησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω;; Γιατί όταν χάνεις πολλά κιλά και σε κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια και σου λένε πως είναι συγκλονιστικη η αλλαγή λες και πριν δεν βλέποσουν... Επειδή αρχικά παχυνα λίγο απο ευτυχία διότι περνούσαμε τέλεια με τον Παναγιωτη οταν πρωτοβγαιναμε και επειδή ξέφυγα λογω των προβληματων στις εγκυμοσυνες και τα αγγελούδια μου, το θέμα κιλά με ενοχλεί τόσο που δεν θέλω καν να με ρωτάνε αν κανω δίαιτα και όλα τα σχετικά...

      Διαγραφή
  8. Δεν σε ξέρω, μάλλον καλύτερα σε γνώρισα στον κόσμο του διαδικτύου όμως να πω ότι με εντυπωσίασε η ομορφιά σου, ξέρεις αυτή που δεν φαίνεται με τα μάτια! Αυτή έχει ουσία κ έχω γνωρίσει πολλους όμορφους αδύνατους αλλά χωρίς ομορφιά μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ρεγγίνα.. το άλλο μου μπλογκοεγώ... Μια μεγάλη μεγάλη αγκαλιά...

      Διαγραφή
  9. Γιάννα μου δυστυχώς το bullying δεν αφορά μόνο τις μικρότερες ηλικίες..αλλά και μας τα μεγαλύτερα παιδάκια. Κάποιοι το κάνουν για να μας πληγώσουν, άλλοι από αφέλεια, δεν έχει σημασία το γιατί..σημασία έχει να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας πληγώνει και αυτό δεν θα συμβεί αν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και εσύ τα έχεις πολύ καλά με τη Γιάννα!!! Είσαι μια κούκλα από όλες τις απόψεις και σε θαυμάζω πολύ!!Συμφωνώ και επαυξάνω με όλα όσα διάβασα στο άρθρο σου!!!Κι εμένα δεν είναι λίγοι αυτοί που με "χτυπάνε" με το θέμα του παιδιού...άντε..ακόμη??Άσε που δεν τολμάω να πάρω γραμμάριο γιατί θεωρούν πως είμαι έγκυος και χαιδεύουν την κοιλιά μου.....χαχαχα!!(Αλήθεια σου λέω, έχει συμβεί!)
    Σε φιλώ!!! Σε διαβάζω πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα του "ακόμα να κάνεις παιδί" ειναι ένα άλλο θέμα τεραστίων διαστάσεων και θα το πιάσω και αυτό κάποια στιγμή... Δεν συμφωνώ σε όλα με τον πατέρα μου, μα αν έχει κάπου δίκιο είναι πως πάντα μου έλεγε πως πρέπει πρώτα από όλα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και την συνείδηση μου. Και με αυτό παλεύω. Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια, αναμένω νέα σου και είμαι εδώ για οτιδήποτε χρειαστείς!

      Διαγραφή
  10. Γιαννά μου, να πω την αλήθεια δεν το εχω ζήσει απο πρώτο χέρι. Η αδερφή μου η μεγάλη μετά την πρώτη της εγκυμοσύνη πήρε γύρω στα τριάντα κιλά και στις επόμενες δυο άλλα τόσα. Δεν ανησύχησε πότε θα τα χάσει γιατί πάντα σκεφτόταν ότι μεγάλωσε μέσα της τρείς ανθρώπους και οτι αν αυτό δεν αξίζει να παχύνεις (να γίνεις γιουβαρλάκι οπως λέει τον εαυτό της) τότε δεν αξίζει τίποτα άλλο. Έχει ακούσει πολλά τέτοια σχόλια αλλά αφού αυτή αγαπάει το σώμα της ακριβώς έτσι όπως είναι με 20 κιλά παραπάνω δεν νομίζω πως πέφτει λόγος σε κανέναν, και την αγαπάω δέκα φορές περισσότερο γι'αυτό που δεν νοιάζεται τι λέει ο κάθε κομπλεξικός για το τι ειναι φυσιολογικό και τι όχι για το τι είναι παχύ και τι αδύνατο, και τι είναι ομορφό και τι άσχημο. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι αν εσυ εισαι ευτυχισμένη και αγαπάς το σώμα σου μην δίνεις δεκάρα για το τι λένε οι άλλοι.
    Φιλάκια πολλάαα♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αδελφή σου μοιάζει να έχει βρει την ουσία! Δεκάρα λοιπόν δεν δίνουμε! Φιλιά πολλά γλυκιά μανούλα...

      Διαγραφή
  11. Αυτοί οι δικοί μας και κοντινοί άνθρωποι που τα λένε επειδή μας αγαπούν, μας σκέφτονται και τα λένε μόνο και μόνο για το καλό μας. Να τα ακούς κιόλας να σου λένε επειδή είσαι και μικρή να το κοιτάξεις, γιατί μετααααά. Προφανώς ούτε ματιά έχουμε,ούτε καθρέπτες ούτε στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου καταρχάς συγνώμη για την ετεροχρονισμένη απάντηση μα τώρα είδα το σχόλιο σου. Με μπέρδεψες λίγο και δεν καταλαβαίνω αν αναφέρεσαι σε μένα ή σε αυτά που ακούμε...

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...