Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Mommy's blogger tag! Ένα tag για όλες τις μαμαδο-bloggers!

Ομολογώ πως αυτή η πρόσκληση μου είχε διαφύγει μέχρι που με προ(σ)κάλεσε η αγαπημένη μου Μαρίνα από το Little Box of Luv. (διαβάστε την ανάρτηση της εδώ!

Όπως φαίνεται λοιπόν, όλα ξεκίνησαν από την Κάτια του Smell of Mummy, η οποία μας προ(σ)καλεί να απαντήσουμε σε 20+1 ερωτήσεις ! (εύκολο μετά τα 59+1 πράγματα που δεν ξέρατε για μας! Διαβάστε την αρχική ανάρτηση της Κάτιας εδώ!) Μπαίνοντας λοιπόν  και εγώ να διαβάσω την ανάρτηση της Κάτιας, είδα ότι με είχε "ταγκάρει¨ και η ίδια! Οπότε διπλή η πρόσκληση και πως να αρνηθώ;;; Challenge accepted λοιπόν! 



1).Ποια είναι η αγαπημένη σου δουλειά του σπιτιού;

Μην με πάρετε με τις πέτρες, μα είναι το σιδέρωμα!! Το αγαπώ διότι ενώ σιδερώνω μπορώ να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως να βλέπω τηλεόραση, να παίζω με το μαιμούδι, ακόμα και να πίνω καφέ με την κουμπάρα και να λέμε τα νέα μας! 

2).Αλλα και ποια είναι η χειρότερη σου δουλειά του σπιτιού;

Επειδή ως γνωστών είμαι αρκετά αντιφατικό πλάσμα, η χειρότερη μου δουλειά, είναι να τοποθετώ τα σιδερωμένα ρούχα στην θέση τους. (το μισώ, το μισώ! Έχω απολαύσει όμως το σιδέρωμα- αχάριστη δεν είμαι!) 

3).Η καθημερινή σου γρήγορη ρουτίνα καθαριότητας τι περιλαμβάνει;

Γρήγορη καθαριότητα θα κάνω μόνο όταν μάθω ότι θα έρθουν εκτάκτως επισκέψεις στο σπίτι, (όταν όμως λέμε γρήγορα, εννοούμε Speedy Gonzales γρήγορα, τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν με βλέπεις- τόσο γρήγορα που μπορεί να περάσω και με πανί λίγο τα τζάμια στο κεντρικό παράθυρο!), όμως καθημερινή μου ρουτίνα καθαριότητας είναι αυτό που λένε, "όσα βλέπει η πεθερά" και συνήθως ένα σκούπισμα στα δυο σημεία που τρώει το μαιμούδι! (αν και όσο μεγαλώνει, τόσο λιγότερο χρειάζεται και αυτό!) 

4).Το αγαπημένο σου δωμάτιο του σπιτιού που σου αρέσει να καθαρίζεις πιο συχνά;

Μιλάς τώρα στο ψυχαναγκαστικό ον, που δούλεψε πολύ με τον εαυτό της για να μην τρέχει όλη μέρα τριγύρω με ένα πανί και μια σφουγγαρίστρα... Μπορεί να μην είμαι πια έτσι, όμως δεν ξεχωρίζω τα δωμάτια- όλα καθαρίζονται εξίσου συχνά με μια αναγκαστική "προτίμηση" στην κουζίνα και τα μπάνια. 

5).Δυο συμβουλές σου για τακτοποιημένο σπίτι έχοντας μικρά παιδιά;

Το πόσες φορές άλλαξα όλη την διαρρύθμιση στο σπίτι από την στιγμή που έγινα μητέρα, δεν λέγεται. Με ή χωρίς παιδιά, για τακτοποιημένο σπίτι, χρειάζεται οργάνωση και πολύ συχνό ξεσκαρτάρισμα με το να χαρίζεις/ πετάς/ αποθηκεύεις ότι δεν χρησιμοποιείς. Επίσης, πολλά πολλά κουτιά, καλάθια κτλ. Ακόμα και ένα κουτί που μοιάζει σε δερμάτινο βιβλίο και κρύβει μέσα όλα τα τηλεκοντρόλ στο σαλόνι, βοηθάει στο να δείξει αμέσως ο χώρος τακτοποιημένος. Αυτό δεν άλλαξε λοιπόν, παρά έγινε ακόμα πιο έντονο με καλάθια και κουτιά να φιλοξενούν τα αμέτρητα μαιμουδοπαιχνίδια , αλλά και οτιδήποτε άλλο. Αναδιαρρύθμισα όλα τα ντουλάπια ώστε να μείνει ένα άδειο για τα χρώματα, τις πλαστελίνες και όλα τα υλικά σχετικά με τις χειροτεχνίες του μαιμουδιού, όπως και ένα συρτάρι να φιλοξενεί τα δικά του πιατικά και ποτήρια- του είναι εύκολο λοιπόν να τα τακτοποιεί μόνος του. Και εννοείται φυσικά πως επιτρέπεται να φάει μόνο στην κουζίνα- αν θέλει να φέρνει βόλτες- αλλιώς του έχω βάλει ένα μικρό τραπεζάκι στο σαλόνι που μπορεί να φάει εκεί αν θέλει. Έτσι ξέρω καθημερινά που να σκουπίσω, πολύ βασικό- δεν αντέχετε σε 240τμ σπίτι να μπορεί να γυρνάει παντού με ένα κριτσίνι στο χέρι. Είμαι πολύ αυστηρή σε αυτό, όπως στα παπούτσια έξω από το σπίτι- όσες δεν το έχετε ήδη καθιερώσει δεν ξέρετε τι χάνετε. (τόσο το 70% της βρωμιάς σε ένα σπίτι, όσο και το 70% των ιώσεων "εισβάλλουν" σε αυτό από τα...παπούτσια). 

6).Το αγαπημένο σου απορρυπαντικό/μαλακτικό ρούχων που δεν αλλάζεις;

Στις εποχές που ζούμε, τέτοιες πολυτέλειες είναι ανέφικτες, αγαπημένο μου απορρυπαντικό/ μαλακτικό ρούχων είναι αυτό που έχει την καλύτερη τιμή.! 

7).Δυο tips σου για οργανωμένη ντουλάπα;

Αχ από που να το πιάσω και που να το αφήσω;;; Έπιασες ευαίσθητο και λατρεμένο θέμα- την οργάνωση! Δυο μόνο;;; Να αφεθώ; Λατρεύω οργανωμένες ντουλάπες- τόσο οργανωμένες όμως που προ μαιμουδιού, όλα τοποθετούνταν και ανάλογα με το χρώμα! (αν και σε μερικά ντουλάπια όπως των εσωρούχων- αυτό εφαρμόζεται ακόμα!)  Θα μοιραστώ μαζί σας λοιπόν την ταπεινή μου άποψη. Αξίζει να χαλάσετε μερικά λεφτά και να αγοράσετε πολλές κρεμάστρες- ίδιες. Ολόιδιες. (παίζει ρόλο στην εξοικονόμηση χώρου, ενώ φυσικά είναι και πολύ όμορφο αισθητικά- τώρα που υπάρχουν οι βελούδινες στις οποίες δεν γλιστράνε τα ρούχα, προτιμήστε αυτές τουλάχιστον για τα γυναικεία ρούχα. Τα αντρικά στέκονται οπουδήποτε, αρκεί να έχει η κρεμάστρα στις άκρες το μικρό βαθούλωμα για να "φρενάρει"λίγο το ρούχο). Επίσης, να αγοράσετε όμορφα κουτιά με διάφανες μπροστινό κούμπωμα, (εγώ πχ είχα βρει στο Ικεα), ώστε να αποθηκεύετε εκεί τσάντες ή παπούτσια. (αν και εγώ τα παπούτσια τα έχω όλα εκτός σπιτιού απαραιτήτως). Αν είχα φωτισμό τώρα καλό, θα σας έβαζα μια φωτογραφία από την ντουλάπα μου να καταλάβετε. Επιλέγω λοιπόν να κρεμάω σχεδόν τα πάντα εκτός από παντελόνια και όλα σχεδόν μονά, (εκτός από καμιά ζακέτα που φοριέται άλλωστε με το μπλουζάκι στην ίδια κρεμάστρα) όχι μόνο επειδή δεν τσαλακώνουν μα επειδή τα βλέπω όλα και δεν ξεχνάω τίποτα ποτέ. Τα casual στην μέση, τα πιο καλά αριστερά και δεξιά. Στις πόρτες της ντουλάπας μου εσωτερικά έχω κολλήσει μικρά κρεμαστάρια και εκεί κρεμάω τα κολιέ μου. Ζώνες, μεγάλα βραχιόλια και λοιπά, τα φυλάω σε τρία όμορφα καστόρινα κουτιά κάτω από τα κρεμασμένα ρούχα. Κασκόλ, διπλωμένα σε ρολό σε συρτάρι. Σταματάω γιατί θα σας τρελάνω- έχω και άλλα!! 

8).Τι δεν λείπει ποτέ απο τα ντουλάπια του σπιτιού σου;

Λόγω έντονου κατοχικού συνδρόμου του πατέρα μου έχω ένα θέμα με το να ξεμένω από κάτι. Συνεπώς, επειδή όλα είναι οργανωμένα παντού- τι δεν το είχατε καταλάβει;;;- μόλις ανοίξω να χρησιμοποιήσω κάτι, αμέσως φροντίζω να πάρω ένα ακόμη. Αυτά που έχω πάντα σε αφθονία είναι γάλα,  φρούτα, αλεύρι, πατάτες, κρεμμύδια, (μην ρωτάτε γιατί!), καφέ, χαρτί υγείας, liposan, (και όμως...), είδη υγιεινής για την γυναίκα, (εμένα ντε!) βασικά φάρμακα για κάτι επείγον και... μωρομάντηλα!! 

9).Ποιο χρώμα επικρατεί στην κρεβατοκάμαρα σου;

Μπεζ, σκούρο καφέ και μαύρο.

10).Ποιο είναι το αγαπημένο σου εύκολο φαγητό που κάνεις συχνά;(πες μας και την συνταγή καλέ!)

Μακαρόνια καλέ, τι άλλο!! Να,  δική σου και η συνταγή

11).Αλλα και το αγαπημένο σου εύκολο και γρήγορο γλυκό;

Κεικ και πάλι κεικ! (σε διάφορες και ποικίλες μορφές!) Για τον Παναγιώτη που το κεικ δεν λέει τίποτα απολύτως, το "Τόσο απλό γλυκό του Ψυγείου" της μαμάς μου!

12).Γενικά ποια είναι η σχέση σου με την μαγειρική;

Νομίζω εμμονική και ερωτική. Την αγαπώ παθιασμένα και ας υπάρχουν μέρες που απλά "δεν ξέρω τι στο καλό να μαγειρέψω πάλι"!!! 

13).Ποιο είδος καφέ δεν λείπει ποτέ απο το σπίτι σου;

Ο Nescafe. (ποτέ όμως!) 

14).Ποια είναι η γνώμη σου για την άποψη ότι κάποιες φορές η μητρότητα κάνει την νέα μητέρα να ξεχάσει τον ρόλο της ως γυναίκα;

Επειδή ακόμα την ψιλοδιανύω αυτή την φάση, θα είμαι επιεικής και θα πω πως είναι φυσιολογικό και στο πρόγραμμα. Αρκεί αν μην είναι ακραίο, να μην είσαι δυστυχισμένη εξαιτίας αυτού, (εγώ πχ ούτε καν- μα δεν είμαι και ιδιαίτερα κοκκέτα γενικότερα), και μεγαλώνοντας το παιδί να μην το αφήσεις να σε αφήσει. Και σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτό την σχέση με τον σύζυγο σου που οφείλεις , όπως και αυτός, να την διατηρείς όχι μόνο στα "προ παιδιού¨ επίπεδα μα ακόμα καλύτερα. (μια γροθιά ενωμένοι- εμείς οι δυο σαν ένα). 

15).Πόσος είναι ο χρόνος που αφιερώνεις καθημερινά στον εαυτό σου και τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο για εκείνον;

Σε μένα ε;; Το ντουζ μετράει; Αυτή η ανάρτηση και η κάθε ανάρτηση που απολαμβάνω;; Το πλύσιμο των δοντιών;; Λίγος ο χρόνος, μα είμαι ακόμα μωρομανούλα που λέει και η γιαγιά μου, (εφόσον το παιδί δεν πάει παιδικό και είναι ακόμα σπίτι μαζί μου), οπότε είναι φυσιολογικό. Ένα πράγμα ωστόσο που χρειάζομαι για μένα και στο οποίο είμαι πολύ "αυστηρή" είναι ο πρωινός μου καφές. Μέχρι και το μαιμούδι ξέρει πως η μαμά τώρα πίνει το καφέ της. Μόλις τον απολαύσω, ζητάω από το μαιμούδι την πρωινή μας θεραπευτική μαμαδόαγκαλίτσα και ξεκινάει η μέρα μας.... (όπου από εκεί και πέρα όλα για τους άλλους!) 


16).Τι ρούχα σου αρέσει να φοράς πιο πολύ στην καθημερινότητα σου;

Τζιν, μακό μπλούζες, ανέτες ζακέτες και πολλά φουλάρια και κασκόλ. Αθλητικά ή φλατ παντοφλέ μπότες. Όσο πιο άνετα, τόσο το καλύτερο. Όσα περισσότερα layers, τόσο το καλύτερο. 

17).Ο αγαπημένος σου χώρος του σπιτιού σου που σου αρέσει να περνάς τις ώρες σου;

Στο σαλόνι και στο μπαλκόνι. 

18).Ποιο είναι το όνομα του παιδιού/παιδιών σου και πως απέκτησαν το συγκεκριμένο;

Το όνομα του μαιμουδιού είναι Δημήτρης Γεράσιμος. Δημήτρης επειδή είναι το όνομα του πεθερού μου και έτσι είθισται, έτσι ήθελε και ο άντρας μου και κατά συνέπεια και εγώ.  Γεράσιμος επειδή ήθελα να έχει και άλλο ένα όνομα μιας το δεύτερο παιδί που χάσαμε είχε αεροβαφτιστεί και αυτός Δημήτρης και για μένα "κλωτσούσε¨ να είναι ακριβώς το ίδιο. Γεράσιμος διότι ήταν ο φύλακας άγγελος μου στην εγκυμοσύνη μου. Έχω μοιραστεί την εμπειρία μου εδώ

19).Εαν έχεις βαπτίσει το/τα παιδιά σου βάλε μια φωτογραφία απο το''θέμα''που επικρατούσε και είχες επιλέξει εκείνη την ημέρα.Σαν πιο έμπειρη δώσε δυο συμβουλές για την''ιδανική''βάπτιση,δίνοντας έτσι ιδέες και σε άλλες νέες μανούλες.

Το θέμα της βάφτισης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το απόφευγμα του Μικρού Πρίγκηπα "Είναι ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλο σου που το κάνει τόσο σημαντικό"  και λεπτομερής ανάρτηση θα βρεις εδώ. Για μένα η ιδανική βάφτιση είναι σε πολύ κλειστό κύκλο και αν πιάνουν τα χέρια σου, ακόμα πιο ιδανικό να τα φτιάξεις όλα μόνη! 












 20).Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως μαμά με δυο λέξεις;

Με δυο;; Αδύνατον! Θέλω να πιστεύω δοτική και παρούσα. Μα ο μόνος που θα με χαρακτηρίσει μακροπρόθεσμα και θα έχει αξία, θα είναι ο ίδιος. 

+21).Και τέλος φίλη μου πες μου τελικά ποιος έχει πραγματικά''το πάνω χέρι''σε αυτό το σπίτι;

θα ήθελα να πω εγώ. Θα ήθελα να πω και οι δυο από κοινού. Μα μην γελιόμαστε. Σε ένα σπίτι με παιδί το πάνω χέρι το έχει πάντα... το παιδί!! 

Σας φιλώ γλυκά και προσκαλώ και εγώ με την σειρά μου τις: 

και 

  • Χρύσα από My...tea love για να την μάθουμε λίγο καλύτερα! 




22 σχόλια:

  1. Εντάξει πόσα κοινά πια!!! Δεν ήξερα ότι έχεις και εσύ ψυχαναγκασμούς!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχαναγκασμους;;;; Υπερβολές!!!! Είπαμε εμείς οι δύο, το κάθε μισό!

      Διαγραφή
  2. Αυτή θα είναι η πρώτη ανάρτηση για το 2017!!
    Χαίρομαι που δεν γλύτωσε!! Έχουμε ποοοοοολα κοινά σημεία!!
    Θα τα μάθεις στην ανάρτηση μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο το χαρηκα!θελω αναλυτικο post για την οργανωση ντουλαπας!σε ευχαριστω για την αποδοχη!φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι! Το έχω σκεφτεί γισ ανάρτηση με οργάνωση, θα δούμε δεν είμαι ακόμα σίγουρη! Φιλιά πολλά, εγώ σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. Ρε φιλη...κι εγω αν δεν εχω κρεμμυδια τρελαινομαι!!! Ο Ευαγγελος τρωει αποκλειστικα στο καρεκλακι του και τα ρουχα στο 70% ειναι κρεμασμενα!!!! Χαχαχαχα!!! Αχ μου εισαι μακρια!!! Σε φιλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διάβασα Ελενα στην ανάρτηση σου και χαμογελουσα!!Όχι και απαγορευτικά μακριά όμως! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  5. καταπληκτικη η αναρτηση σου Γιαννα μου...καλα οι φωτος της βαφτισης πολυ συγκινητικες...κ τελος ποσο ψυχαναγκασμος να εχουμε μεσα μας,ειναι γονιδιακο?, ελα να κανουμε ενα σεμιναριο-ψυχαναλυση με σιδερο κ καφε?? εχω οσο νες θες...η πορτα ανοιχτη κ τα παιδια τρελη παρεα μας...φιλια πολλα Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα πολύ γέλασα με το σχόλιο σου Μαρία μου!! Είμαστε πολλές από ότι φαίνεται!! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Απολαυστική όπως παντα!!! Πολλά κοινά!! Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι όμορφη ανάρτηση ...ήταν πραγματικά απολαυστική...χαίρομαι που έστω και με αυτόν τον τρόπο σε γνώρισα λίγο ακόμη...σε φιλω... Κατερίνα Χίος ps ο λαός απαιτεί ανάρτηση για την ντουλάπα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!!!! Λες ε; Θα το σκεφτώ!! Μια μεγααααλη αγκαλιά σου στέλνω...

      Διαγραφή
  8. Καλά γέλασα με την ψυχή μου,και νόμιζα ότι στο κομμάτι καθαριότητα-οργάνωση μόνο εγώ είμαι έτσι!!! Πάω κατευθείαν να διαβάσω την ανάρτηση για την βάφτιση.
    Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες παιδί μου;; Είμαστε πολλές οι τρελές από ότι φαίνεται!!! Φιλιά πολλά γλυκιά μου Ηρώ...

      Διαγραφή
  9. Καλά μου άρεσε πολύ που σε γνώρισα καλύτερα! Χειμαρρώδης εξομολόγηση, την αγάπησα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειμαρρωδες το έχω, δυστυχώς ή ευτυχώς! Σε ευχαριστώ πολύ Τριανταφυλλενια μου ❤ Σε φιλώ γλυκά, γλυκά!

      Διαγραφή
  10. Δε θα γράψω κάτι διαφορετικό Γιάννα..Ήσουν απολαυστική τόσο που δεν ήθελα να τελειώσει η ανάρτηση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοο... Νομίζω είναι ότι πιο γλυκό μπορείς να μου πεις! Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου γλυκιά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...