Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Παλεύοντας....

Να'μαι εδώ λοιπόν, να γράφω αυτές τις γραμμές κλινήρης. Και δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή την θέση και η αλήθεια είναι πως πιθανότατα θα είναι και η πιο ανώδυνη. Τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω. 

Είναι όμως που οι προηγούμενες φορές δεν ήταν. Ήταν επώδυνες. Χάσαμε κομμάτι του εαυτού μας με αυτές. Και όσο και αν νομίζεις ότι έχεις αντιμετωπίσει κάτι- όσο και αν αυτό το κομμάτι αποτελεί πια μέρος του παρελθόντος σου- είναι τρομακτικό το πως μια στιγμή μπορεί να σε γυρίσει αυτούσια πίσω, σε εκείνες τις επώδυνες φορές, να σε γυρίσει εφτά χρόνια πίσω και να νιώθεις πως βρίσκεσαι ξανά στο μηδέν. 

Είναι και που γυρνώντας πίσω, ξαφνικά συνειδητοποιείς πως κανείς από τους δυο δεν έχει τελικά την ψυχική δύναμη που είχε. Παραδόξως έχουμε λιγότερη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Είναι που ξέρεις πως τώρα πια κάθε αναποδιά, κάθε εμπόδιο δεν θα επηρεάσει  μόνο τους δυο που πήραν την απόφαση και το ρίσκο, μα ακόμα μια ψυχούλα- αθώα και αγνή. 

Και πάλι ελπίζεις. Παρά το ανύπαρκτο ψυχικό σθένος, παρά τις άτοπες κουβέντες που εξακολουθείς να ακούς έστω και μετά από όσα κουβαλάς ήδη στην πλάτη σου, πέρα από το γεγονός πως όλα κινδύνεψαν πριν καν αρχίσεις, εσύ ελπίζεις. 

Γιατί είπαμε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. 

Παλεύουμε λοιπόν για το φασολάκι μας και μόλις αρχίσαμε. Παλεύουμε για τα αυτονόητα για τους περισσότερους. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε. 

Όσο για μένα; Εγώ παλεύω και με τους δαίμονες μου, μα τους έχω εξημερώσει πιστεύω πια. Παλεύω ελπίζοντας πως θα αξίζει, όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα. Παλεύω ελπίζοντας ακόμα μια φορά γη και ουρανός να έχουμε το ίδιο "σχέδιο". Παλεύω για τα λόγια που κρύβονται πίσω από αυτή την κάρτα. Λέξεις που διάλεξε προσεκτικά μια προς μια το μαιμουδάκι μου- πριν την ζωγραφίσει και μου την φέρει στο νοσοκομείο. Παλεύω για το όνειρο μας. 

Και παλεύω σκληρά γιατί δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. 


22 σχόλια:

  1. Αγαπημένη μου Γιάννα, στα χω πει τόσες φορές που γίνομαι γραφική... Είσαι ηρωίδα και είσαι στις προσευχές μας πάντα. Κι εσύ κι ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης Γεράσιμος και το μικρουλάκι σας. Όλα θα πάνε καλά, με την βοήθεια της Παναγίας. Καλή εγκυμοσύνη γλυκειά μου! Σε φιλώ γλυκά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δω πως θα βγω έξω με δάκρυα στα μάτια. Είμαι στην δουλειά. Ναι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
    Σε νιώθω σε κάθε σου λέξη κάθε σου φόβο. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω γιατί δεν μπορώ να το απαλύνω. Ξέρω να σου πω ότι το ένιωθα για σένα πριν συμβεί. Και μέσα μου υπάρχει αυτή η ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά!
    Σε φιλώ και τα υπόλοιπα όλα τα έχουμε πει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίστη και θετική σκέψη παρά τις σκιές που αν και αγαπημένες, φέρνουν ανησυχία για το μέλλον...
    Εύχομαι εκ βαθέων ένας ολόλαμπρος ήλιος να σας αγκαλιάζει και προστατεύει κρατώντας μακριά κάθε τι όχι ευπροσδεκτο...
    Αγάπη, ενότητα και πίστη γιατί είστε ένα - και μεγαλώνετε αναπόφευκτα πλέον (:-))και κάθε μέρα..! Άλλωστε είστε φτιαγμένοι από αυτά τα "συστατικά" τίποτα λιγότερο:-)

    Με εκτίμηση, και σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννα όλα καλά θα πάνε! Έχεις τη θετική μας ενεργεια!!! Να μη φοβάσαι και να σκέφτεσαι μόνο θετικά! Είμαι σίγουρη πως θα τα καφέρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα να πάνε κατ΄ευχήν, Γιάννα μου
    με την βοήθεια της Παναγίας μας.
    θα είσαι στην προσευχή μου
    σου στέλνω την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα μου, μέσα σε όλα αυτά που έχεις περάσει, να σκέφτεσαι πως έγινες ΜΑΜΑ για άλλη μια φορά (αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα)! Το φασολάκι χρειάζεται από κάπου να πάρει ψυχική δύναμη Γιάννα μου, καταλαβαίνω, σε νιώθω οι δυνάμεις λιγοστεύουν μα εκείνο τις έχει ανάγκη!!! Με αγάπη και φιλιά και τις πιο πιο βαθιές ευχές μου για μια καλή έκβαση με το Δώρο Θεού που κουβαλάς!!! Είμαστε μαζί σου, το ξέρεις αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα θα πάνε καλά κορίτσι μου.Έχεις την σκεψη και την προσευχή ολων μας!Εσύ και το φασολάκι σας θα βγείτε νικητές!Σου στελνω μια τεραστια αγκαλιά και ενα γλυκό φιλί!😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μην είμαι εκεί βρε κοριτσάκι μου να σε πάρω μια σφιχτή αγκαλιά! Όλα θα πάνε καλά! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με το καλο να κρατησετε ένα γερο μαιμουδο-αδερφακι στα χερια σας Γιαννα μου!! Ολα θα πανε καλα!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννα μου όλα θα πάνε καλά! Όλα! Σε λίγους μήνες θα κρατάς ένα μικρό μαιμουδοτσιχλοφουσκάκι... ειμαι βέβαιη κορίτσι μου! Κουράγιο, δύναμη και θετικές σκέψεις❤ Σου στέλνω τις πιο ζεστές αγκαλιές και πολλές πολλές ευχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννα μου γλυκειά μου, από τη μία χαίρομαι τόσο πολύ που κυοφορείς ένα τόσο δα μικρό φασολάκια κι από την άλλη στεναχωριέμαι για αυτό που συμβαίνει... εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να πάνε όλα κατ' ευχήν και να σε αξιώσει η Παναγιά μας να κρατήσεις αυτό το θαύμα στην αγκαλιά σου!!! Η Παναγία να 'ναι πλάι σου κ να σε προσέχει😍😍😚😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέσα από την καρδιά μου γλυκιά μου μοναδική Γιάννα μου, εύχομαι και προσεύχομαι όλα μα όλα να πάνε κατά ευχήν! Να σαι καλά και αισιόδοξη και να αντλείς δύναμη από τα μάτια του γιου σου και του συζύγου σου και να στρέφεις το βλέμμα σου ψηλά στο Θεό και στα αγγελούδια σου γιατί από θεό είναι φτιαγμένο το θαύμα στα σπλάχνα σου και θα έρθει η μέρα που θα το αγκαλιάζετε μαζί όλη αυτή η όμορφη δεμένη και ευλογημένη οικογένεια!!! Να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη με την Παναγία πλάι σου να σε κρατά κάθε λεπτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια ακόμη καρδούλα για εσένα από αυτές που πάντα αναζητάς... απλά... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Παναγιά μαζί σου! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί να ξαναπεράσεις καταστάσεις επώδυνες για όλους σας! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι όλα μα όλα να πάνε όπως τα θέλετε!!! όλα να είναι καλά!!!
    Κι εσύ αν συνεχίσεις να είσαι η ηρωίδα με τη μπέρτα που όλοι ξέρουμε!!!
    Ο νότος σου στέλνει πολλές αγκαλιές και σε σαλιώνει από τα πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα θα πάνε καλέ , πίστεψε το και πάλεψε γι'αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κορίτσι γλυκό μια μεγάλη αγκαλιά και όλη μου η θετική ενέργεια μαζί σας!! Όλα να πάνε καλά ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μπορώ καν να φανταστώ όσα είχες περάσει και όσα περνάς αγαπημένη μου. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!!!! Έχω ένστικτο και το ξέρω εγώ:))))
    Όλη η ίνσταπολιτεία και η μπλογκόσφαιρα και γενικά εμείς όλοι όσοι σε αγαπάμε, σου στέλνουμε την αγάπη μας και πολλές πολλές θετικές ενέργειες για το μικρό φασολι!!! Να γίνει μια φασολιά γερή με βαθιές ρίζες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ιωάννα μου,

    Να θυμάσαι ότι ο Θεός ξέρει γιατί τα δίνει όλα!
    Οι προσευχές μου είναι μαζί σου! Καταλαβαινω απόλυτα την αγωνία σου και σε συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνατε και το τολμήσατε!Μακάρι όλοι να βρούμε τη δύναμή σου για να πάμε μπροστά!

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλη μου,δεν αξίζει εγω να μιλησω σε σένα για δυναμη και αισιοδοξια.Εσύ ησουν αυτη που χωρίς να το ξερεις με ξανασηκωσες στα πόδια μου,με εδωσες πίσω στο παιδί μου κ τολμησα να πω οτι εκτος τα δυο παιδιά που βλεπετε,εχω κ αλλα δυο που μας βλεπουν!ολα αυτά που εκανες για ολες μας θα στα ανταποδωσει απλοχερα ο Θεός!Όσο για το μαιμουδακι,ανεξάρτητα απο την εξέλιξη(που θα ειναι σιγουρα η καλυτερη)θελει προσοχη κ ειμαι σίγουρη πως την εχει.εγω δυο χρονια μετα ,βλεπω ακομα σημαδακια στην ψυχη του,βλεπω ομως κ τα χαμογελαστα του ματια οταν κοιταζει τη νεα μικρή του αδελφουλα .Καθε προσπαθεια,αξιζει!η οικογένεια σου αξίζει τα καλύτερα!εχετε τη θετικη ενέργεια ολων μας!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ολα θα πάνε καλα!!! Όλη η θετική ενέργεια μαζι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εφόσον άργησα τόσο να απαντήσω, δεν είχα την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω γι α όλη την θετική ενέργεια και τα όμορφα λόγια... Μπορεί το φασολάκι μας να ήθελε να γίνει αστεράκι να φωτίζει τον ουρανό, όμως κρατάω όλα αυτά τα λόγια σας φυλαχτό στην καρδιά μου. Και αν τελικά βρούμε την δύναμη να ξαναπροσπαθησουμε θα ανασυρω αυτή την θετική ενέργεια και θα την βάλω ασπίδα. Σας φιλώ όλες γλυκά και ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...