Κυριακή 7 Απριλίου 2019

"Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα" της δικής μας Έφης Αργυροπούλου

Πάντα θαυμάζω τους ανθρώπους που κυνηγάνε το όνειρο τους και η Έφη είναι σίγουρα μια από αυτούς. Ή αλήθεια είναι πως όλοι εμείς που γράφουμε σε blog, πολλές φορές με προσωπικό κόστος- όχι μόνο σε χρόνο και ενέργεια μα και σε χρήμα- έχουμε ένα πολύ μικρό μα πεισματάρικο μικρόβιο. 

Το μικρόβιο του γραψίματος. Αγαπάμε να γράφουμε. Θα ακούσεις από πολλές bloggers είτε πως έχουν ήδη γράψει ένα δικό τους βιβλίο, είτε πως θέλουν να γράψουν ένα. Προσωπικά, έχω ήδη γράψει δυο παραμύθια- ενώ δουλεύω και ένα μυθιστόρημα-  που όμως εδώ και χρόνια δεν βρίσκουν το απαραίτητο "'άνοιγμα" για έκδοση από εκδοτικούς οίκους. Όταν λοιπόν βλέπω αγαπημένες φίλες bloggers να εκπληρώνουν αυτό το όνειρο- πόσο το χαίρομαι δεν το κρύβω. 

Ιδίως αν, όπως στην περίπτωση της Έφης, το συγκεκριμένο παραμύθι γράφτηκε με γνώμονα και έμπνευση τον πρωτότοκο γιο της τον Κωνσταντίνο. 


Στο "Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα"  η  Έφη γράφει απλά και κατανοητά σχετικά με την πλεονεξία και ομολογώ πως ο Δημήτρης Γεράσιμος απορροφήθηκε πολύ από την πλοκή αφού είμαι σίγουρη πως αναγνώρισε ένα δικό του κομμάτι στο πρόσωπο του Οδυσσέα.  Και ποιο παιδί δεν έχει υπάρξει κατά διαστήματα πλεονεκτικό; Πόσες φορές νιώθουμε ότι ίσως κάνουμε κακό στα παιδιά μας δίνοντας τους τα πάντα; Το παραμύθι καλείται να απαν΄τησει σε αυτούς ακριβώς τους προβληματισμούς και να μιλήσει απλά στην καρδιά του παιδιού μας. Η  ξεχωριστή εικονογράφηση της Ευτυχίας Στυλιανέα συμπληρώνει άψογα το βατό και κατανοητό κείμενο της Έφης, και το λατρεύω όταν συμβαίνει αυτό.



Το έχουμε στην βιβλιοθήκη μας από τον προηγούμενο μήνα και ο Δημήτρης Γεράσιμος μου το φέρνει συχνά πυκνά να το διαβάσουμε, πράγμα που εμένα πάντα μου επιβεβαιώνει την επιτυχία ενός βιβλίου στο παιδικό μυαλό και αθώα του καρδιά. 

Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Το βιβλίο της Έφης πρόκειται για ιδιωτική έκδοση την οποία "οφείλουμε" να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο- και μπορείτε να το βρείτε πλέον, όχι μόνο στο προσωπικό προφίλ της Έφης εδώ ή στην επίσημη σελίδα του βιβλίου εδώ αλλά και στα Public συντάγματος και στον  Ιανό Σταδίου και Θεσσαλονίκης! 

Η Έφη διατηρεί και το ενημερωτικό blog Working Moms, επισκεφτείτε το! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...