Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το παιδικό γέλιο και η μαγεία του....

Δεν είναι μαγικό που όταν τα παιδιά γελάνε με την καρδιά τους ρίχνουν το κεφάλι τους προς τα πίσω; 

Το έχετε προσέξει; 

Το μαιμουδάκι το κάνει εδώ και δυο μήνες περίπου και είναι φυσικά απλά αξιολάτρευτο. Σήμερα όμως την ώρα που του διάβαζα το "Ένα κεράκι για το Ρινοκεράκι" και πολύ παραστατικά έλεγα "φούσκωσε  τα μάγουλα του, πήρε φόρα έβαλε τα δυνατά του και έκανε τέσσερα 'φου', δηλαδή 'φου' και 'φου' και 'φου' και 'φου' " και ο Δημήτρης ξελιγωνόταν στα γέλια ρίχνοντας θεαματικά κάθε, μα κάθε φορά, το κεφάλι του πίσω.... συνειδητοποίησα πόση αλήθεια, πόση μαγεία, πόση αθωότητα κρύβει αυτή ακριβώς η κίνηση... 

Γιατί; 

Κρύβει την απενεχοποίηση να νιώθεις πραγματικά όμορφα και να το δείχνεις. Την έλλειψη ντροπής και ενσυνείδησης οι οποίες δυστυχώς κάνουν την εμφάνιση τους με το πρώτο αρνητικό σχόλιο που θα εισπράξεις στη ζωή σου, με την πρώτη κοροϊδία, την πρώτη αμφισβήτηση. Κρύβει την αγνή απόλαυση της ζωής, της στιγμής, αυτών που έχουν πραγματική αξία, χωρίς το άγχος της επιβίωσης, της καθημερινότητας, χωρίς κοινωνικά πρέπει και φραγμούς. Κρύβει την μαγεία αυτών των πρώτων χρόνων ενός παιδιού, μαγεία την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια και για όσο περισσότερο διάστημα είναι δυνατόν. 

Κάθε φορά λοιπόν που βλέπετε ένα παιδάκι, το δικό σας παιδάκι να γελά και να ρίχνει το κεφάλι του προς τα πίσω, πάρτε μια στιγμή και νιώστε την μαγεία... Την επόμενη φορά που θα φανεί σε σας κάτι πολύ αστείο, γελάστε με την καρδιά σας... και γιατί όχι; 

Ρίξτε το κεφάλι προς τα πίσω και απολαύστε το!





16 σχόλια:

  1. μαγικο και κρυσταλλινο ποπως ακριβως το λες χιλια φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απελευθερωτικό! Το παιδικό γέλιο εκτός από υπέροχο στην ακοή και στα μάτια είναι και απίστευτα κολλητικό!

    Να έχουμε μια καλή μέρα με πολλά γέλια
    Ελένη
    Καλημέρα και τις ευχές μου! Τι όμορφα που περιέγραψες τις αλλαγές από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη. Κι εγώ κάπως έτσι τις βίωσα. Και ο χρόνος όταν είσαι δεύτερη φορά έγκυος περνάει εντυπωσιακά γρήγορα. Αλλά και οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές. Στην αρχή σκέφτηκα "είναι δικές της", μετά λέω "μπα". Τελικά είναι δικές σου και μοναδικές. Αυτές πρέπει να "ντύσουν" τοίχο!

    Σου εύχομαι με το καλό να υποδεχτείς το κοριτσάκι σου και να χαίρεσαι τα παιδιά σου.
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες Ελένη μου... Από ότι καταλαβαίνω για κάποιο λόγο εμφανίζεται κάτω από το σχόλιο σου και ένα σχόλιο το οποίο πιθανολογώ απευθυνόταν στο κείμενο της Άσπας για την δεύτερη εγκυμοσύνη της. Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Όταν τα παιδιά γελάνε θέλω να τα τρελάνω στα φιλιά
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί υπέροχη ανάρτηση Γιάννα μου!
    Είναι πραγματικά υπέροχο το πώς τα παιδιά δείχνουν όσα αισθάνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γέλιο των παιδιών εκτός από μαγικό, αθώο και πραγματικό είναι και πολύ μεταδοτικό! Δεν υπάρχει περίπτωση να γελούν και να μην χαμογελάσω (έστω..), μακάρι να γελάνε πάντα στη ζωή τους Γιάννα μου! Το γέλιο είναι η χαρά της ζωής...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακάρι όλα τα χρόνια της ζωής τους να γέρνουν έτσι το κεφάλι τους προς τα πίσω και να γελάνε με την ψυχή τους!τα παιδιά μας είναι η δικιά μας ψυχοθεραπεία!αν μια μέρα δεν γελάσουμε έτσι αμέσως νομίζω πως κάτι δεν έκανα σωστά...ότι τους μετέφερα το άγχος μου τα νεύρα μου και τα συναφή,...και μετά με τρώνε οι τύψεις...ξέρεις με τι ξεκαρδίζονται πολύ εμένα Γιάννα μου>>?τρελαίνομαι για μπλουζ και τζαζ...ακούμε καθημερινά τέτοια κομμάτια είτε το απόγευμα είτε το πριν το μεσημεριανό..επειδή παθιάζομαι πολύ και κάνω όποιο αντικείμενο βρω μπροστά μου μικρόφωνο ή σαξόφωνο..εκεί ξεραίνονται να με βλέπουν να χορεύω ...αχαχα...μου έφερε ωραίες εικόνες στο μυαλό αυτή η ανάρτησή σου!!και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Εύη μου... Μου αρέσει που βάζεις στα παιδιά σου να ακουν αυτό που αγαπάς ακόμα κ αν "θεωρητικά " δεν είναι για την ηλικία τους, ακριβώς επειδή αντιλαμβανονται το πάθος σου θα αγαπήσουν κ τα ίδια αυτή τη μουσική. Το κανω κ εγώ κ βλέπω πως το μαιμουδακι ανταποκρινεται τέλεια! Σε φιλώ γλυκά..

      Διαγραφή
  7. Όπως τα λες... Και διαβάζοντας σε έφερα στο νου μου το κελαριστο γέλιο του μεγάλου μου που πριν από λίγο μαλωνα γιατί έκανε μισή ώρα να γράψει μια γραμμή αντιγραφή και την έκανε κι ανορθογραφη! Και θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. ..
    Τα κατάφερες πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε Δέσποινα μου, άνθρωποι είμαστε και έχουμε και εμείς τα όρια μας. (και ας θέλουμε να το παίζουμε υπερήρωες). Και εγώ ξεσπάω με το μαιμουδάκι αλλά αμέσως του ζητάω συγνώμη και του εξηγώ τους λόγους που ξέσπασα. Δεν αντέχω τις ενοχές, το ομολογώ!! Σε φιλώ γλυκά, γλυκιά μανούλα!

      Διαγραφή
  8. Γιάννα μου, είναι πραγματικά απολαυστικό να το βλέπεις!
    Εγώ επιπλέον παρατήρησα ότι σιγά σιγά η Δώρα σηκώνει και τους ώμους της όταν γελάει. Δεν ξέρω πώς να στο περιγράψω. Πάντως είναι εξίσου απολαυστικό να την βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να το βλέπω το τερατάκι σου... (δεν είναι παιδί αυτό λέμεεεε)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...