Αγαπώ τα τσουρέκια... Πολύ...
Ίσως επειδή η μητέρα μου τα έφτιαχνε όταν ήμουν παιδί στο επαγγελματικό ζυμωτήρι στο μαγαζί και έβαζε τόσο μεγάλη δόση που γέμιζε τους πάγκους όλους, τα τύλιγε με προσοχή αφού κρύωναν σε μεμβράνη και τα μοίραζε σε όποιον μπορούσα να φανταστώ. Το μαγαζί μοσχομύριζε μαχλέπι και μαστίχα, το ίδιο και το σπίτι μας όπου περίμενα με αγωνία την Κυριακή του Πάσχα για να βουτήξω επιτέλους το πολυπόθητο τσουρέκι στο γάλα μου...
Ίσως επειδή χρόνια τώρα το τσουρέκι είναι από τα αγαπημένα πρωινά του πατέρα μου...
Δεν ξέρω. Πάντως τα λατρεύω και από όταν έμεινα μόνη μου ξεκίνησα τις προσπάθειες να φτιάξω τα δικά μου. Άρχισα με την συνταγή της μητέρας μου, που όσο και αν τήρησα τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν μου πέτυχαν τόσο αφού δεν βγήκαν αφράτα. Τώρα πια ξέρω πως φταίει που δεν είχα μίξερ και τα ζύμωσα στο χέρι, (πόσο καλά να ζυμώσει μια αρχάρια στο χέρι ζύμη τσουρεκιού;), όμως πληγώθηκα τόσο πολύ που δεν ξαναδοκίμασα τη συνταγή της.
Έπειτα δοκίμασα κάνα δυο συνταγές ακόμα, τα ίδια. Απελπίστηκα, μου έτυχαν και οι εγκυμοσύνες, τα παράτησα... Πέρσι όμως με το μαιμουδάκι να βιώνει το πρώτο του Πάσχα δεν υπήρχε περίπτωση να μην φτιάξω τσουρέκια. Ρώτησα πολλούς μέχρι που τελικά το γλυκό Κατερινάκι μου έδωσε την συνταγή της Αργυρώς και μου εγγυήθηκε επιτυχία!! Και έτσι και έγινε!! Για πρώτη φορά ζύμωσα τα τσουρεκάκια μου και ήταν απλά τέλεια! Θα τα ξανακάνω και φέτος φυσικά! Προς το παρόν απολαύστε τις φωτογραφίες από πέρσι και αποθηκεύσετε και εσείς τη συνταγή της Μπαρμπαρίγου που θα βρείτε εδώ.
Tips δεν υπάρχουν. Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα και σταύρωνα και κάθε φορά το ζυμάρι μου! (όταν το ζύμωνα, όταν το έπλαθα, όταν το έψηνα!) Όπως πάντα-έφτιαξα διπλή δόση μιας και μου αρέσει να μοιράζω και εγώ όλα αυτά τα καλούδια! Ανυπομονώ να μυρίσει και πάλι το σπίτι Πάσχα. Μμμ... άραγε τι αμπαλάζ να κάνω φέτος;;;
Το ημερολόγιο μιας μαμάς
Απίθανα πραγματικά, μπράβο και από δω. Η αλήθεια είναι εγώ δεν έχω ξανακάνει και ψιλοφοβάμαι, θα κρατήσω όμως την πρότασή σου για τη συνταγή της Αργυρούς. Να είσαι πάντα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες, ένα τρόμο τα τσουρέκια τον δημιουργούν!! Θα είμαι απόλυτα βέβαιη πως δεν υπάρχει λόγος μόλις μου πετύχουν και φέτος αλλά νομίζω πως αν ακολουθήσουμε μια καλή συνταγή κατά γράμμα, δεν μπορούμε να αποτύχουμε! Σου εύχομαι να τα δοκιμάσεις Δήμητρα!! Φιλιά πολλά!
Διαγραφήλατρευουμε τα τσουρέκια οικογενειακως!!! Εγω φερος θα κανω τη συνταγη της όλγας απο το Vanilia for bliss!! Είναι απαιχτη!! πολλα φιλια Γιαννα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα μου αναμένω ανάρτηση σου, για να συγκρίνω!! Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία φυσικά!
Διαγραφήεμπιστεύομαι πρώτα εσένα και μετά την Αργυρώ! :) (γιατί και τα νηστίσιμα τσουρέκια της είναι απίθανα)
ΑπάντησηΔιαγραφήαν έχω κουράγιο, θα τα φτιάξω πριν το Πάσχα- πάντως την συνταγή την αποθηκεύω και, πρώτα ο Θεός, κάποια στιγμή θα την φτιάξουμε
σίγουρα βοήθησε ότι τα σταύρωνες, όλα θέλουν ηρεμία και προσευχή
με το καλό να γιορτάσουμε το Πάσχα!
φιλιά πολλά
Αλεξία
Αλεξία και εγώ πιστεύω πως το σταύρωμα βοηθάει!! Εσύ να κάτσεις και να ηρεμήσεις και να μην κουράζεσαι τώρα! Άντε!! Με το καλό να έρθει το Πάσχα πολύ ανυπομονώ! Φιλιά πολλά γλυκιά μανούλα!
ΔιαγραφήΤι όμορφα Γιάννα μου...μπράβο..φέτος είπα να κάνω και εγώ για 1η φορά και μιας και έχεις την συνταγή της Αργυρώς θα την δοκιμάσω... ό,τι συνταγή της έχω κάνει βγαίνει καταπληκτική!!!! Και του χρόνου με υγεία να είστε όλοι καλά και Καλό Πάσχα! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την δοκιμάσεις Έλενα, να μου πεις τις εντυπώσεις σου και φυσικά καλή επιτυχία!!! Φιλιά πολλά πολλά!!
ΔιαγραφήΑχ βρε Γιάννα μου, τι μου έκανες! Λατρεύω τα τσουρέκια, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου! Εννοείται βέβαια, πώς το Πάσχα τα τσακίζω! Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω, δεν έχω συνταγή, ούτε και γνωρίζω τον τρόπο... φέτος όμως, μου έχει "κολλήσει" να πειραματιστώ (έστω...) Για να πάω να διαβάσω τη συνταγή της Αργυρούς λοιπόν και βλέπουμε....φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, να το κάνεις! Ξέρεις τι χαρά θα πάρεις που θα μυρίσει το σπίτι;;; Και θα σου πετύχουν μην ανησυχείς!! Αναμένω εντυπώσεις!! Φιλάκια πολλά!
ΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και καλό... φάγωμα! Που φαντάζομαι θα γίνει πολύ πολύ γρήγορα! Δεν ξέρω πώς είναι στη γεύση, αλλά η όψη τους φαίνεται εντυπωσιακή. Με τόσες συνταγές για τσουρέκια που είδα φέτος μεταξύ μας, απορώ πώς κρατήθηκα και δεν ανασκουμπώθηκα να ζυμώνω. Σε άλλη φάση... επιφυλάσσομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com
Ελένη μου, είναι απίθανα και στην γεύση!!! Τα έχουμε τσακίσει!! Χρόνια Πολλά φιλιά πολλά!
ΔιαγραφήΚαλέ ποιο σεντόνι και γιατί συγνώμη;; Πολύ απόλαυσα το σχόλιο σου! Ανυπομονώ να τα φτιάξω για τρίτη χρονιά φέτος- δεν ξέρεις πόσο! Καλή επιτυχία να έχουμε και φυσικά καλή Ανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πέρυσι απογοητεύτηκα για πολλοστή φορά που δε μου πέτυχαν τα τσουρέκια (οκ πέρυσι ξέχασα να βάλω τη μαγιά) που αποφάσισα να μη ξανά ασχοληθώ μαζί τους....
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν η αρχή του μπλογκ μου....
Λες να δοκιμάσω φέτος αυτή τη συνταγή;;;;;;
Καλέ ναι!! Δεν υπάρχει καλύτερο από το να μυρίσει το σπίτι μαχλεπι!! Καντο!!! Και αναμένω εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΝαι καλά... είδα ότι θέλει μίξερ μεγάλο.... έχω μόνο χειρός....
ΔιαγραφήΜήπως κι αυτά του φούρνου είναι μια καλή επιλογή;;;;