Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παρτάκι γενεθλίων με νηστίσιμες λιχουδιές, γίνεται; Κι όμως γίνεται!

Δεν πίστευα ποτέ πως θα γιόρταζα κάποια στιγμή τα γενέθλια μου αποκλειστικά με νηστίσιμες λιχουδιές.. Και όχι απλά λιχουδιές, μα και με μια κανονική full extra νηστίσιμη τούρτα! 


Κι όμως, αν έχεις θέληση και τη σωστή παρέα να σε βοηθήσει όλα γίνονται! Συνεπώς το 'μενού' για το καφεδάκι αποφασίστηκε! Τρούφες σοκολάτας τις οποίες θα δείτε πως να φτιάξετε-πανεύκολα- εδώ, απίθανο κέικ σοκολάτας το οποίο δεν θα πιστεύετε πως είναι νηστίσιμο, (την συνταγή θα την βρείτε εδώ, αλλά οφείλω να πω πως η αρχική πηγή είναι από το βιβλίο Σαρακοστιανά), και φυσικά την καταπληκτική μου τούρτα την οποία βρήκα  εδώ  από την γλυκύτατη Ευαγγελία και το Forhappymoments- Για ευτυχισμένες στιγμές





Εφόσον οι συνταγές υπάρχουν ήδη- θα περάσω απευθείας στα tips. 


  • Το κέικ σοκολάτας δεν πίστευα ποτέ πως θα είναι τόσο νόστιμο, ζουμερό και μη-νηστίσιμο και όμως είναι! Οι φωτογραφίες το αδικούν! Εγώ δεν έφτιαξα καν γλάσο σοκολάτας και πάλι ήταν πεντανόστιμο! Είναι πανεύκολο- μην διστάσετε να το φτιάξετε! 
  • Για τις τρούφες τα έχω ήδη πει- αυτή τη φορά έβαλα ινδική καρύδα και τους πήγαινε πολύ! Με την επόμενη θα τις βουτήξω σε λιωμένη κουβερτούρα! 
  • Το μείγμα της τούρτας για το παντεσπάνι εγώ το χώρισα σε τρεις φόρμες στρογγυλές των 21 εκατοστών και έβγαλα τρία παντεσπάνια γιατί μου αρέσουν οι τούρτες με ύψος. Το σιρόπι μην το τσιγκουνευτείτε, εγώ δίστασα να το χρησιμοποιήσω όλο, μα το ήθελε τελικά. Ήταν λίιγο πιο στεγνά από όσο έπρεπε. 
  • Στην γέμιση αντί να βάλω την γκανάζ που προτείνει η Ευαγγελία, έφτιαξα σαντιγί με φυτική κρέμα και φυσικά ταίριαξε απόλυτα! Αφού έβαλα μια στρώση ανάμεσα στα παντεσπάνια, στο τέλος επάλειψα και εξωτερικά με την σαντιγί όλη την τούρτα πριν ρίξω την γκανάζ. 

  • Επειδή την έχω πατήσει ουκ ολίγες με την γκαναζ- βάλτε οπωσδήποτε την τούρτα σας πάνω σε σχάρα με ποδαράκια που θα έχετε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί για να μην δημιουργηθεί μια 'λίμνη' στην πιατέλα σας. Αυτή τη φορά το έκανα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ επαγγελματικό εμφανισιακά! Μην φοβηθείτε να την μεταφέρετε, χρειάζεστε απλά δυο λεπτές και μακριές σπάτουλες. 
  • Την επόμενη που έβγαλα την τούρτα από το ψυγείο η γκανάζ είχε 'σπάσει' Δεν γνωρίζω γιατί, θα χαρώ να ακούσω τον λόγο από όποια μανούλα ή μη γνωρίζει! Ωστόσο αυτό δεν μας απέτρεψε από το να την φάμε! 
  • Επειδή τελικά επέλεξα να μην βάλω όλες τις φράουλες στην τούρτα μιας και στην πλειοψηφία δεν θα άρεσαν, τις βούτηξα στην γκαναζ που περίσσεψε από την κάλυψη της τούρτας και ήταν πραγματικά πεντανόστιμες! 
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε όλες τις συνταγές! Εμείς απολαύσαμε τις λιχουδιές και εγώ απόλαυσα για πρώτη φορά μια τούρτα που έφτιαξα αποκλειστικά για μένα!! 






Καλή επιτυχία! (thumbs up από την γλυκιά  Kellou μου! Δηλαδή; Δοκιμάστε τα!)



20 σχόλια:

  1. Λαχταριστότατα φαίνονται! Ολα! Να τα εκατοστήσεις με υγεία Γιάννα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ασπασία μου!! Ήταν πράγματι όλα νόστιμα παρότι νηστίσιμα! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  2. Mou anoiksan tin oreksi vradiatika! Anypomonw gia ta gennethlia tou maimoudiou an kai ligo nwris! Oute borw na fantastw ti tha etoimaseis!To keik tha to ftiaksw sigoura! Kai pali xronia polla!! A! Kai eimai panta edw, enimerwnomai kathimerina gia oti anevazeis, asxeta an den afinw sxolia! Filia! Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου καλημέρα! χαχα έχω ήδη αποφασίσει το θέμα του πάρτι και ήδη οργανώνομαι ποιος σου είπε πως είναι νωρίς;; (τον θέλω τον χρόνο μου εγώ!) Δεν το αποκαλύπτω όμως ακόμα... Εννοείται πως δεν χρειάζεται να αφήνεις πάντα σχόλια- χαίρομαι όμως και όταν αφήνεις! Να το δοκιμάσεις το κέικ είναι απίθανο!

      Διαγραφή
  3. Και πάλι να τα 1000σεις!!!!!!!
    Τι τέλεια τούρτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πάρα πολύ όμορφη οπτικά!!!!! Τέλειες οι λεπτομέρειες με τις σταγόνες σοκολάτας όπως επίσης και με τις σοκολατένιες φράουλες....πραγματικά λαχταριστή!!!
    Την απογείωσες την συνταγή κορίτσι...και τώρα η απορία, πως έκανες σαντυγί την φυτική κρέμα γάλακτος;;;
    για γράψε και την δική σου εκδοχή μήπως κάνω αυτή φέτος και εγώ!!!!...
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία μου ήταν πανεύκολο, η φυτική σαντιγί που βρήκα στο σουπερ μάρκετ έίχε ήδη προσθήκη ζάχαρης μέσα και απλά ήθελε χτύπημα στο μίξερ... Τόσο απλό! Και μόλις τώρα μου είπε η ξαδέλφη μου πως 30 γρ μέλι μες την γκαναζ θα την αποτρέψουν από το να παγώσει! Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου!!

      Διαγραφή
  4. Μα πόσο νόστιμες λιχουδιές!!!!!! Καλοπεράσατε, είναι γεγονός! Και πάλι χρόνια πολλά και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα φαίνονται πεντανόστιμα!!Με υγεία και πολλά χαμόγελα...χρόνια σου πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άαα έτσι μπορώ να νηστέψω όλο το χρόνο...:D! Πολύ νόστιμα φαίνονται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννα μου, να τα χιλιάσεις και πάλι και να είσαι ευτυχισμένη με τους άντρες σου! Φαίνονται όλα καταπληκτικά, μπράβο σου! Και το γεγονός ότι είναι νηστίσιμες όλες αυτές οι λιχουδιές....ουυυυ τι να πω! Να περνάς πάντα έτσι τα γενέθλια σου, με χαμόγελα και ευτυχία! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια σου πολλά & καλά. Ζήλεψα τοσο πολυ νηστισιμες λιχουδιές. Ελαφριές και ταυτόχρονα πεντανοστιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κούκλα μου!! Να τις δοκιμάσεις είναι και πολύ εύκολες!

      Διαγραφή
  9. Χρόνια σου πολλά κορίτσι μου! Να τα χιλιάσεις! Όλα φαίνονται τόσο λαχταριστά! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...