Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν μαζί με μένα γεννήθηκε ξανά και το μπλογκ μου...

Όπως έχω ξαναπεί, όταν ξεκίνησα το blogging δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται. Πλημμυρισμένη από όλα τα συναισθήματα που είχαν ξυπνήσει τα αγγελούδια που έχασα και με αποκορύφωση την εκπλήρωση πλέον του ονείρου μου να γίνω μητέρα και στην πράξη, κρατώντας επιτέλους στην αγκαλιά μου το μαιμουδάκι μου- πάτησα απλά την "Δημιουργία μπλογκ" και από τότε μέχρι και σήμερα ακόμα μαθαίνω... 

Η άγνοια μου αυτή δεν με έκανε να σκεφτώ αν υπάρχει και άλλο μπλογκ με αυτό το όνομα. Άλλωστε ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα αποκτούσα μια τόσο μεγάλη παρέα μέσα από αυτό. Όσον αφορά το ίδιο το διαδίκτυο και την προστασία αν θέλετε αυτών των δεδομένων, αν υπάρχει έστω και μια διαφορά στο κεντρικό domain των σελίδων, (domain είναι λόγου χάρη αυτό- www. to-imerologio-mias-mamas, δεν σε ειδοποιεί πως υπάρχει μπλογκ με το ίδιο όνομα- για την google και το blogspot το domain σου είναι και ο τίτλος σου.) 

Πριν κάνα δυο μήνες όμως μέσω της ομάδας μας στο fb διαπιστώθηκε πως υπάρχει και άλλο Ημερολόγιο μιας μαμάς. Και η κοπέλα αυτή προϋπήρξε. Άνοιξε το μπλογκ ένα χρόνο νωρίτερα από εμένα, συνεπώς ήταν δική μου υποχρέωση να αλλάξω τον τίτλο. Ωστόσο δεν γνώριζα πως να το κάνω και επιπλέον έπρεπε να σκεφτώ και ένα όνομα για αυτό το μπλογκοσπιτάκι που αγάπησα τόσο πολύ.  Με πολύ λοιπόν βοήθεια από όλες τις αγαπημένες μου μαμαδομπλόγκερς,  μα πιο πολύ από την γλυκιά μου Άντζυ επιτέλους η αλλαγή έγινε πραγματικότητα. 

Ο νέος τίτλος μας ταλαιπώρησε ομαδικώς περισσότερο από όλα. (Και σε προσωπικό επίπεδο κάποιες ακόμα περισσότερο- σας ευχαριστώ γλυκιές μου Ελπίδα, Σοφία, και Αθηνά).  Υπήρξαν πολλές όμορφες ιδέες και ευχαριστώ τα κορίτσια για όλες. Μα καμία δεν μου έκανε το κλικ. (Εκτός από μια υπέροχη ιδέα της Μάχης που ήταν όμως ήδη πιασμένη). Ειλικρινά είχα αρχίσει να απελπίζομαι μέχρι που την λύση μου την έδωσε το άλλο μου εγώ... (αυτό που γουργουρίζει...!) 

Ο Παναγιώτης λοιπόν που δεν το έχει με όλα αυτά καθόλου με ρώτησε το πολύ απλό. Ποιο κείμενο σου είναι αυτό που σε εκφράζει περισσότερο από όλα; Ποιο είναι το πρώτο κείμενο που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το μπλογκ σου; 

Και η απάντηση ήρθε αστραπιαία. Είναι φυσικά το κείμενο που με οδήγησε και στην δημιουργία του μπλογκ ευθύς εξαρχής. Είναι η  δική μου ιστορία

Αυτό το μπλογκ αφορά τα δυο αγγελούδια μου που δεν πρόλαβα ποτέ να κρατήσω στην αγκαλιά μου... 

Αφορά τον αγώνα μου να βγω από τα σκοτάδια και να αντικρίσω ξανά το φως. 

Αφορά την ημέρα ουσιαστικά που πέθανα και την ημέρα που γεννήθηκα ξανά... 

Γεννήθηκα ξανά όταν βρήκα πάλι μέσα μου την πίστη. 

Γεννήθηκα ξανά όταν η πίστη μου μου έδωσε την δύναμη να αφήσω τα αγγελούδια μου να πετάξουν ψηλά... 

Γεννήθηκα ξανά την ημέρα που κράτησα στα χέρια μου το μαιμουδάκι....

Και έκτοτε μαθαίνω κάθε μέρα να ψάχνω αυτές τις μικρές, σχεδόν αόρατες όπως λέω στιγμές, που με κάνουν να γεννιέμαι ξανά και ξανά....

Το ξέρω πως δεν είναι ένας εύκολος τίτλος. Ξέρω, δεν είναι "πιασιάρικος" και σίγουρα δεν είναι "φίλος" με τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο. 

Όμως νομίζω πως είναι αυτός που με εκφράζει περισσότερο από όλους... Αυτός που στην ουσία είναι εγώ και κατά συνέπεια είναι και το μπλογκ μου- αφού εδώ καταθέτω ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ψυχής μου. 

Μπορεί να καθυστέρησα λίγο, μα Το ημερολόγιο μιας μαμάς ήταν εξαρχής άλλο μπλογκ. Και χαίρομαι για αυτό,  διότι με έσπρωξε να βρω κάτι πολύ πιο κοντά στην προσωπικότητα μου. 

Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός πως για σχεδόν 2 χρόνια τώρα η φράση αυτή ήταν συνώνυμη με το άλλο μου "σπίτι". Και θα έχω όλες τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο μπλογκ ως τώρα για να μου το θυμίζουν... 

Από εδώ και πέρα όμως... αλλάξαμε. "Βαφτιστήκαμε" ξανά... 

Άλλωστε όπως λέω 2 χρόνια τώρα... 

"Λένε πως εγώ έδωσα ζωή σε εσένα... Μα δεν είναι αλήθεια. Εσύ έδωσες ζωή σε μένα..." 




24 σχόλια:

  1. Καλή συνέχεια λοιπόν Γιάννα μου, με το καινούριο σου υπέροχο όνομα! Και μόνο χαρές εύχομαι σε σένα και το υπέροχο μαϊμουδάκι σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μάγδα μου για τα όμορφα σου λόγια και τις ευχές σου.. Σε φιλώ...

      Διαγραφή
  2. Καλή συνέχεια στο blog και στην κάθε μέρα!
    Φιλιά πολλά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί που σε ξέρουν Γιάννα μου σίγουρα καταλαβαίνουν απόλυτα γιατί διάλεξες αυτόν τον τίτλο! Εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενος γιατί σε εκφράζει νομίζω απόλυτα. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
    Φιλιά >3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου! Φιλιά πολλά στον φατσουλίνο!

      Διαγραφή
  4. Τι υπεροχος τίτλος!!! Νομίζω εκτός απο εσένα που σε εκφράζει απόλυτα εκφράζει και πολλές απο εμάς ή θα μας εκφράσει στο μέλλον, έτσι δεν είναι;;; Καλορίζικο, και μην ανησυχείς εμείς θα σε διαβάζουμε πάντα ανεξαρτήτως του τίτλου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται... Σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου και την μόνιμη παρουσία σου στα σχόλια μου <3 <3 <3

      Διαγραφή
  5. Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο το όνομα του blog σου τελικά. Σαν να έπρεπε να γίνει το πρώτο για να υποδεχθεί το δεύτερο!
    Υπέροχη η αλλαγή σου κορίτσι μου.. οχι μόνο του ονόματος, αλλά και του συνόλου.. Έχεις αλλάξει τόσο πολύ σαν blogger μέσα σε αυτό το διάστημα! Αυτό που δεν έχει αλλάξει ότι παραμένεις πάντα αυθεντική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, από εσένα που πάντα αναμένω κάποιο σχόλιο σου με αγωνία, σημαίνει πολλά! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Γιάννα μου, δε νομίζω πώς ντε και καλά - ο τίτλος ενός μπλογκ - πρέπει να είναι "πιασάρικος". Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει είναι να συνδέεται με τη ζωή μας, να μας εκφράζει και στην τελική να τον γουστάρουμε...!!! Εφόσον εσένα σου έκανε το κλικ, τότε ναι, αρέσει και σε εμάς! Να σου ζήσει λοιπόν το νεοφώτιστο μπλογκοσπιτάκι (χιχιχι) και να το δεις να μεγαλώνει....φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι νομίζω και εγώ Μαρία μου, μα η αλήθεια είναι πως εύκολα μπαίνεις στο "τριπάκι" να το σκεφτείς έτσι... Σε ευχαριστώ πολύ φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. καλοριζικο με το καινουριο ονομα Γιαννα μου.. Τελικά είναι οντως το ονομα που σου ταιριαζει τελικα!!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπέροχη αλλαγή!! συγκινήθηκα..πάλι....Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλορίζικο και το νέο όνομα! σημαίνει πολλά...
    μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς μας "βγάζουν" από την δύσκολη θέση οι άντρες μας, πολλές φορές...
    συμβαίνει και σε εμάς, όταν "κολλήσω" κάπου και πελαγώνω

    καλή συνέχεια, Γιάννα μου! πάντα χαρές στην οικογένειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Αλεξία μου.. Έτσι είναι και εμένα πολλές φορές το κάνει... Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. Γιάννα μου γλυκιά ο τίτλος του blog σου είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικός από τον προήγούμενο! Είναι Γιάννα, είναι όλες οι μαμάδες του κόσμου! Σε φιλώ και κρατώ την τελευταία σου φράση... ❤️ Καλοτάξιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Ελένη μου, έστω και καθυστερημένα... Σε φιλώ γλυκά...

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφο όνομα διάλεξες!!!Καλή συνέχεια!!!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα μου, με καθυστέρηση, μα κάλλιο αργά παρά ποτέ... Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...