Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα απλό και ρουστίκ bridal shower...

Όταν παντρεύτηκε η αδελφή μου, ήμουν 7 μηνών έγκυος στο μαιμουδάκι. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν θα με σταματούσε από το να κάνω ένα bridal shower προς τιμήν της. (και μάλιστα έκπληξη!) 

Το Bridal shower, όπως και το baby shower, είναι ένα πάρτι προς τιμήν της μέλλουσας νύφης, όπου συνήθως παρευρίσκονται μόνο γυναίκες και κάνουν τα δώρα τους για τον επικείμενο γάμο. 

Εμείς παραλείψαμε τα δώρα αφού στην χώρα μας είθισται να τα φέρνουν στην εκκλησία, και απλά το γιορτάσαμε με ένα brunch. (τουτέστιν δεκατιανό!) Δεν με σταμάτησε ούτε καν το γεγονός πως ήταν νηστεία και η μέλλουσα νύφη νήστευε, όποτε και όλος ο μπουφές κινήθηκε σε αυτά τα πλαίσια. (μέχρι και το γάλα για το καφέ και το τυρί στα τοστάκια ήταν νηστίσιμα). 

Ούσα εγκυμονούσα, εκτός από την διακόσμηση, το στήσιμο και τα τοστάκια, (!) δεν έκανα τίποτα άλλο! Πήραμε γλυκά και μπισκότα από έξω, ο μπαμπάς μου έφτιαξε την δική μου χωριάτικη σπανακόπιτα, η κουμπαρίτσα μου έφερε την πάστα φλώρα της μαμάς της και οι κουνιάδες της υπέροχα μελομακάρονα και ζεστό, ζεστό ζυμωτό ψωμί, (για το βούτυρο και τις μαρμελάδες που είχα στήσει στον μπουφέ) και αυτό ήταν όλο. Δεν χρειαζόταν και κάτι παραπάνω για να περάσουμε υπέροχα, αφού και μόνο η άφιξη της αδελφής μου που ενθουσιάζεται με τα πάντα και μοιράζει απλόχερα χαμόγελα και αγκαλιές, έφτιαξαν την ατμόσφαιρα! (μάλιστα την συγκεκριμένη ημέρα ξέχασε να με αγκαλιάσει και να βγάλουμε φωτογραφία και ακόμα της το κοπανάω!!) Η αδελφή μου είναι πολύ boho και απλοϊκή, οπότε σε ανάλογα πλαίσια κινήθηκα και στην διακόσμηση του μπουφέ... (δηλαδή ρουστίκ) 














Χωριστά είχα βάλει και ένα τετραδιάκι όπου παρότρυνα τους καλεσμένους αντί για ευχές να γράψουν μια συμβουλή προς την μέλλουσα νύφη, σύζυγο και νοικοκυρά... 





Φεύγοντας οι καλεσμένοι μας έπαιρναν για κέρασμα και από ένα καραμελωμένο μήλο, (αγαπημένα της αδελφής μου, όπως έχω δηλώσει επανειλλειμένως). Τα συγκεκριμένα τα αγόρασα από τα Σπιτικά Γλυκά Αρχοντούλα και η κουνιάδα μου, μου εκτύπωσε τα καρτελάκια ακριβώς όπως τα ήθελα. Στο baby shower που ακολούθησε έφτιαξα μόνη μου τα καραμελωμένα μήλα και ενθουσιάστηκα με το πόσο εύκολο και πιο οικονομικό είναι! 




Ναι, ναι η εξ αριστερών είμαι εγώ, και το πιο τρελό είναι πως η κυρία με τα μαύρα είναι επίσης έγκυος και μάλιστα ένα μήνα μπροστά από εμένα.... Ωστόσο, νομίζω πως αξίζω το βραβείο της πιο θεόρατης κοιλιάς!!

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις μια ξεχωριστή γιορτή. Μόνο θέληση, φαντασία και πολύ αγάπη! 

11 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφο και ζεστό brunch ετοιμάσατε Γιάννα, τυχερή η αδελφουλα σου που της φροντίζεις τόσο ♡ .,, όσο για την κοιλίτσα σου δεν είναι τόσο μεγάλη βρε μη κοιτάς που δίπλα το μαύρο κόβει πόντους .. χεχε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα σε ευχαριστώ πολύ κουκλίτσα μου!! Λες ε; Και εγώ είμαι τυχερή που την έχω!! (λέμε τώρα!!)

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα όλα! Το ρουστίκ μου αρέσει πολύ, ειδικά για brunch ταιριάζει τέλεια. Και η δικιά μου κοιλιά έτσι ήταν..χεχε κοιλάρα! Και τι βγάλαμε όμως από μέσα, ε;;;; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ τρελαίνομαι για ρουστικ Βέρα μου. Εεεεε ναι, έχεις δίκιο τι βγάλαμε από μέσα έχει σημασία... Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Τι καταπληκτικά όλα! Η ιδέα με τα καραμελωμένα μήλα τέλεια!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω το βιβλιαράκι με τις συμβουλές σε επόμενη ανάρτηση! Δεν ήξερα αυτό το έθιμο. Πολύ ωραία η διακόσμηση και ο μπουφές! Να χαίρεσαι την αδερφούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα δεν φαντάζεσαι Ελευθερία μου τι της γράψανε! Σε ευχαριστώ πολύ, είναι υπέροχο έθιμο!

      Διαγραφή
  5. Εκπληκτικό το bridal shower!!!
    Εμείς 3 γάμους είχαμε bridal shower δεν κάναμε, όταν με το καλό έρθει ο τέταρτος της μικρής μου αδερφής... θα κάνουμε θέλουν δε θέλουν-χιχιχιχι!!! Τα baby shower τα χαρήκαν όλα και ήταν και πολλα, 6 μαζί με το δικό μου που το κάναμε μολις μάθαμε το φύλο του μωρού. Η κοιλιά σου απλά υπέροχη!!!
    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνετε εννοείται... Γλυκιά μου Ηρώ τι ευλογία να έχεις τόσες αδελφές!! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Έτσι ματάκια!!! στα πιο απλά η ομορφιά όλου του κόσμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...