Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Πρόσκληση σε ένα διαφορετικό πάρτι...

Χθες, φορέσαμε με το μαιμουδάκι μου τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα καλτσάκια μας και πήγαμε για δεύτερη χρονιά σε ένα πρωτότυπο πάρτι... 

Πάρτι στολισμού Χριστουγεννιάτικου δέντρου! 



Δεν γνωρίζω αν "κυκλοφορεί" ως ιδέα, ή αν είναι καινοτομία της φίλης μου της Κέλλης, μα εγώ πρώτη φορά από την ίδια το έμαθα. Στην ουσία πρόκειται για μια όμορφη συγκέντρωση, όπου καλεί τις πιο κοντινές φίλες των κοριτσιών της μαζί με τις μαμάδες τους για να στολίσουν τα ίδια τα παιδιά το δέντρο τους! Η δεύτερη κόρη της, και συνομήλικη με το μαιμούδι, είναι η αιτία που ο Δημήτρης Γεράσιμος είναι το μόνο αρσενικό σε μια κατεξοχήν κοριτσοπαρέα! (εντάξει Κέλλη και εμείς οι δυο φυσικά, εννοείται- σε άκουσα!) 

Παρότι δεν είναι κάτι που θα επέλεγα η ίδια να κάνω, περνάμε πάντα καλά και βλέπω πως και τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ. Βοηθάει φυσικά που το σπίτι  είναι πάντα ζεστό, (πολύ και μεταφορικά και κυριολεκτικά!),  φιλόξενο και που θα υπάρξουν παιχνίδια, λιχουδίτσες και δραστηριότητες,  μα νομίζω πως πάνω από όλα τα παιδιά απολαμβάνουν την ανεξαρτησία που τους δίνει η φίλη μου να στολίσουν το δέντρο εξ' ολοκλήρου μόνα τους. (με λίγη βοήθεια φυσικά στο στήσιμο από τις μαμάδες!) Το δικό μου παιδί νομίζω απόλαυσε λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε τα μπισκοτάκια που είχαμε φέρει για κέρασμα! (συνταγή για λατρεμένα μπισκότα εδώ και έμπνευση για στόλισμα εδώ! Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία το όμορφο αμπαλάζ μας και τα δωράκια μας) 










Εάν το επιχειρήσετε πρέπει να είστε απόλυτα σίγουρες πως δεν θα σας πειράξει αν σπάσουν και μερικά στολίδια, αλλιώς απομακρύνετε αυτά που έχουν για σας συναισθηματική αξία και μπορείτε πάντα να τα προσθέσετε αργότερα. Πρέπει να είστε φουλ Χριστουγεννιάτικη διάθεση για να ταιριάζετε με τα παιδιά που θα την έχουν σίγουρα και να φροντίσετε να παίζουν γιορτινά τραγούδια και να ψήνονται στο φούρνο μερικές λιχουδίτσες...  Μα το πιο σημαντικό; Να έχετε διοργανώσει εκ των προτέρων κάποια δραστηριότητα για τα παιδιά που να περιλαμβάνει γιορτινή χειροτεχνία! 

Πέρσι λόγου χάρη φτιάξαμε με τσόχα στολίδι κάλτσα για το δέντρο μας! Φέτος φτιάξαμε ένα εντυπωσιακό χάρτινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τα παιδιά , (ή και οι μανάδες κατά περίσταση!), απασχολούνται και παίρνουν και την δημιουργία τους σπίτι ως αναμνηστικό αυτής της ημέρας! 







Εμείς πάντως, και γιος και μαμά, περάσαμε υπέροχα, φτιάξαμε το δεντράκι μας με πολύ αφοσίωση, ενώ παίξαμε και δεθήκαμε με την "αρνούμαι να βάλω καλτσάκια" αντισυμβατική φιλενάδα μας που πολύ αγαπάμε αφού γνωριζόμαστε από την κοιλίτσα μέσα, εφόσον έχουμε μόνο είκοσι μέρες διαφορά! 







Εσείς θα επιλέγατε να στολίσετε έτσι το δέντρο σας;


9 σχόλια:

  1. Και του χρόνου να περάσετε το ίδιο όμορφο! Και εγώ οργάνωσα κάτι αντίστοιχο την προηγούμενη εβδομάδα και έγραψα και εγώ την εμπειρία μου στο blog μου. Μου άρεσε πολύ, γιατί το σπίτι μύρισε Χριστούγεννα από νωρίς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα Αθηνά μου, μόλις διάβασα το σχόλιο σου και φαίνονται όλα υπέροχα! Σε ευχαριστούμε πολύ και σε σένα το ίδιο εύχομαι μα με διπλό χαμό! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε. Επειδή η μικρή μας έχει γενέθλια στις 5 Δεκεμβρίου, συνδυάζουμε το πάρτι των γενεθλίων της με τον στολισμό του δέντρου μας. Συνήθως στήνω το δέντρο από το προηγούμενο βράδυ στο σαλόνι, βάζω και τα φωτάκια και έτσι έχει γίνει η βαρετή δουλειά και μένει μόνο η διασκέδαση. Τα στολίδια μας είναι όλα πάνινα, τσόχινα, ξύλινα ή πλαστικά και έτσι δεν φοβάμαι μην σπάσει κάποιο. Αφού λοιπόν τραγουδήσουμε, σβήσουμε κεράκια, φάμε κλπ. ανοίγουν οι κούτες με τα στολίδια, τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και οι μαμάδες πίνουμε με ησυχία καφεδάκι ! Είναι μια διαδικασία που μου αρέσει πολύ ! Βέβαια μετά χρειάζεται να μετακινηθούν κάποια στολίδια, γιατί μπορεί να έχουν φορτωθεί πολύ κάποια κλαδιά ή να έχουν μαζευτεί όλα τα κόκκινα στολίδια στην ίδια πλευρά του δέντρου, αλλά δεν πειράζει καθόλου! Φέτος σκέφτομαι μάλιστα να φωνάξω πάλι τα παιδάκια ...... για το ξεστόλισμα !!! αχχαχαχαχ Καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφή ιδέα για το πάρτι της μικρής. Παρότι μου αρέσει πολύ όλη η διαδικασία, το λέω και μέσα δεν νομίζω να το έκανα ποτέ.Όμως βλέπω ξεκάθαρα την ομορφιά του και την μαγεία του! Φιλιά πολλά αστρονεραιδούλα!

      Διαγραφή
  3. Kαλημερααααα κ του χρονου!!!φανταστικη ιδέα... περασατε τελεια ετσι???

    Υ.Γ. μου εδωσες τρομερη ιδέα για το Adveνntskalender με την χριστουγεννιατικη κάλτσα...ευχαριστώ ψαράκι μου...με το καλό αύριο...καλή αντίστροφη μέτρηση!!!το περιμένουμε πως και πως...φιλιααααα Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ ωραία! Αχ και μόλις την κρέμασα και ξέρεις τι όμορφη που έδειξε;;; Ανυπομονώ να μου πεις την δική σου εκδοχή! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΜΠΡΡΡΡΡΡ!!!! ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ!!!!! ΤΕΛΕΙΑ Κ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ??? ΦΙΛΙΑ Κ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΑ!!!

      Διαγραφή
  4. Σαν ιδέα ακούγεται καταπληκτικό! ...Για μια μαμά όμως που δυστυχώς ομολογώ αγαπά τον απόλυτο έλεγχο κ την τάξη,μοιαζει...πολυ δύσκολο! Ηδη τα χαμηλα κλαδιά του δέντρου μου ειναι υπερφορτωμενα μια κ το αγορακι μου μεχρι εκει έφτανε!Μπράβο σε όσες το τολμήσουν!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αν και η βασικότερη "ένσταση" μου είναι πως για μένα είναι μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη σε όλους κλείνει η πόρτα σου. Για μένα το στόλισμα του δέντρου είναι ευκαιρία για χουχούλιασμα, αναμνήσεις, χαζομάρες και σπέσιαλ πρωινά. Και παρότι απολαμβάνω πολύ να παρεβρίσκομαι σε ένα τέτοιο στόλισμα- δεν νομίζω να το επέλεγα ποτέ. Φιλιά πολλά κούκλα μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...