Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Μολυβοθήκες Φανάρια για party favors! (και τις φτιάξαμε εμείς!)

Τα party favors είναι δωράκια που δίνουμε στο τέλος ενός πάρτι ή ενός event στους καλεσμένους μας για να τους ευχαριστήσουμε με την σειρά μας για την παρουσία τους και την αγάπη που μας έδειξαν με το να συμμετάσχουν στην χαρά μας. 

Σε όλα μας τα γενέθλια μέχρι τώρα, τα party favors μας ήταν πάντα κάτι αγοραστό. Στα πρώτα είχαμε κάνει δώρο πολύχρωμες κορνίζες, στα δεύτερα παζλ με μικρό ξύλινο παιχνιδάκι και στα τρίτα μια τεράαστια φουσκωτή μπάλα θαλάσσης. 

Φέτος ήθελα να φτιάξω εγώ τα party favors- όχι μόνο επειδή θα ήταν λιγότερα τα παιδιά και έτσι προλάβαινα- αλλά κυρίως επειδή τα είχα φανταστεί από την πρώτη στιγμή. Εκτός λοιπόν από τα καπέλα που ζωγράφισα η ίδια για κάθε ξαδελφάκι μας, ήθελα να φτιάξω και μολυβοθήκες φανάρια- έδεναν άλλωστε τέλεια με το θέμα μας! (Αγώνες ταχύτητας με πρωταγωνιστή τον Κεραυνό Μακ Κούιν!) 







Δεν θα μοιραστώ μαζί σας οδηγίες γιατί  φυσικά είναι απελπιστικά εύκολο και πάρα πολύ εντυπωσιακό στο αποτέλεσμα. Απλά χρησιμοποίησα κουτιά από γάλα σε σκόνη και γλασέ χαρτί που είναι πιο εύκαμπτο και όμορφο στην όψη. Όλα τα άλλα αφορούν απλά μέτρημα, κόψιμο και κόλλημα! 

Αφού τα φτιάξαμε έπρεπε να σκεφτούμε με τι να γεμίσουν... Συνήθως βλέπουμε πολλές λιχουδίτσες στα party favors κάτι που προσωπικά δεν προτιμώ κυρίως για δύο λόγους. Καταρχάς αν έχουμε πολλά παιδάκια δεν γνωρίζουμε αν κάποιο πάσχει από κάποια αλλεργία ή απλά αν οι γονείς δεν προτιμούν να τρώει τέτοιου είδους τροφές. Γιατί να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση; Ακόμα όμως και αν δεν ισχύει τίποτα από αυτά, αρκετά δεν έχουν φάει ήδη στο πάρτι; Γιατί να μπουν στον πειρασμό να συνεχίσουν μόλις φύγουν; Συνεπώς, έπρεπε να σκεφτώ κάτι άλλο και ταυτόχρονα σχετικά οικονομικό. 

Έκανα λοιπόν το εξής: Ο Δημήτρης Γεράσιμος έχει άπειρα τετράδια ζωγραφικής με τον αγαπημένο του ήρωα τον Μακ Κούιν- που ήταν άλλωστε και εν μέρει το θέμα του πάρτι μας- τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να τα ζωγραφίσει όλα. Έκοψα λοιπόν όσες χρειαζόμουν από το καλύτερο τετράδιο του, τις δίπλωσα σε ρολό για να μην τσακίσουν και τις έδεσα με δερμάτινο λουράκι. Ξέρετε επίσης όλα αυτά τα μπλοκ με αυτοκόλλητα που έχουν δυο σελίδες με μεγάλα και εντυπωσιακά αυτοκόλλητα και μετά δέκα σελίδες με μικρά αυτοκόλλητα που θα έπρεπε να καλύψουμε όλους τους τοίχους για να τα χρησιμοποιήσουμε; Έκοψα μερικά διαφορετικά μεταξύ τους και πρόσθεσα και αυτά. (πάντα του Κεραυνού Μακ Κούιν). Τέλος αγόρασα ένα κουτί πλαστελίνες και έβαλα δυο διαφορετικά χρώματα σε κάθε παιδάκι, δυο μπαλόνια επίσης σε κάθε μολυβοθήκη, ένα μολύβι στο ανάλογο θέμα και ένα μικρό κόκκινο αυτοκινητάκι φόρμουλα. (Όλα αυτά τα τοποθέτησα αφού έβαλα κόκκινο γκοφρέ χαρτί για να δείξει πιο όμορφο) Έβαλα και μια μπάρα σοκολατένια- έτσι για να μην μείνουν με το παράπονο! Τα τύλιξα όλα με διάφανο σελοφάν, το έδεσα με το δερμάτινο λουράκι και έτοιμο το δικό μας μοναδικό χειροποίητο δωράκι! Για τους άλλους δεν γνωρίζω, το μαιμουδάκι ωστόσο, η ακρίδα μας και η Σουλτάνα ενθουσιάστηκαν! (η βρωμούσα όχι τόσο- μόλις είδε το αυτοκινητάκι είπε με απελπισία "Μα...γιατί;;;" (γνήσια θηλυκό ήθελε μια τόση δα κουκλίτσα!) Εγώ από την άλλη- η τρελή η μάνα- απλά ενθουσιάστηκα που τόσο εύκολα έφτιαξα κάτι όμορφο και πρακτικό! 






(Υπόσχομαι σύντομα και όλο το πάρτι μας- πιστέψτε με έχω πολλά ακόμα να σας δείξω!) 




9 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες επιλογές για το εσωτερικό του κουτιού. Κι εγώ με τα πολλά γλυκά δεν μπορώ. Προτιμώ τα δωράκια! Η αδερφή μου μια φορά στο πάρτυ δεινόσαυρού είχε πάρει το μικρό κουτί από τα caprice (τα οποία λατρεύω), τα είχε κάνει μολυβοθήκες με θέμα τον δεινόσαυρο και είχε αφήσει μέσα τα σοκολατιένια πουράκια. 2 σε 1 και χωρίς έξοδα εξτρά για όποιον δεν θέλει να αγοράσει και δωράκια! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική ιδέα, μου αρέσουν και τα πουρακια ιδίως για καλοκαίρι που όλα λιώνουν με απίστευτη ευκολία! Σε ευχαριστώ πολύ Καλή μου, φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική ιδέα, μου αρέσουν και τα πουρακια ιδίως για καλοκαίρι που όλα λιώνουν με απίστευτη ευκολία! Σε ευχαριστώ πολύ Καλή μου, φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Μα τι τέλειο και δημιουργικό δωρο!!! Στα υπόψιν με τις ανάλογες παραλλαγές φυσικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κούκλα μου, σσ ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να δω!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...