Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Φτιάξαμε σούπερ χιονόμπαλα για μικρά χεράκια!

Την συγκεκριμένη δραστηριότητα την είδα στον προσωπικό λογαριασμό της γλυκιάς Έλενας από το Busy Mama's Corner και της οποίας η αρχική πηγή ήταν εδώ. (κάντε κλικ γιατί έχει ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικότατο βίντεο). 

Ενθουσιάστηκα με την απλότητα της ιδέας, έτσι την επόμενη κιόλας μέρα, φτιάξαμε δυο με τον Δημήτρη Γεράσιμο! Τα λάτρεψε τόσο πολύ που μπήκα στον πειρασμό να φτιάξω ένα για την βρωμούσα μας και όπως φαντάζεστε, το ένα φέρνει το άλλο,  εν ολίγοις κατέληξα να φτιάξω από μια σούπερ χιονόμπαλα για όλους τους μικρούς μας φίλους! (και μερικούς μεγάλους!) 






Σκεφτήκαμε να γράψουμε με κόλλα γκλίτερ το όνομα του φίλου μας στον οποίο θα χαρίσουμε την κάθε χιονόμπαλα, ενώ το μαιμούδι έκανε μια ειδική παραγγελία με το Polar Express ειδικά για αυτόν! Επειδή δεν είμαι καλή στο σχέδιο αν δεν βλέπω εικόνα, πήρα ένα εορταστικό βιβλίο ζωγραφικής που έχει ο Δημήτρης Γεράσιμος και κοιτώντας τα σχέδια που είχε κατάφερα να τα ζωγραφίσω. (τα αγαπημένα μου είναι αυτά που χρωμάτισε  αποκλειστικά μόνο του το μικράκι μου φυσικά και το τρένο είναι ένα από αυτά!) 





Εφόσον δείτε το βίντεο, λίγα tips έχω να μοιραστώ μαζί σας. Το πιο εντυπωσιακό για μένα σε αυτή την χειροτεχνία, είναι πως χρησιμοποιήσαμε τα πάντα. Και μολύβι για να σχεδιάσουμε και μαρκαδόρο για να κάνουμε το περίγραμμα ή και να ζωγραφίσουμε κάποια κομμάτια, και κηρομπογιές για να φτιάξουμε σχέδια αόρατα που φανερώνονται εκ των υστέρων, (σχεδιάστε με άσπρη κηρομπογιά αστέρια, νότες, καπνό και μόλις περάσετε από πάνω την νερομπογιά, φανερώνονται!), αλλά και νερομπογιές. 

Επίσης, κόψαμε, κολλήσαμε, περιμέναμε να στεγνώσει καλά για να μπορούμε να παίξουμε αναπτύσσοντας έτσι πολλές δεξιότητες μα και προσόντα! (όπως η υπομονή!) Την βάση της χιονόμπαλας μπορείτε να την βάψετε κιόλας, εγώ όμως προτίμησα να κολλήσουμε γλασέ χαρτί- μου ήταν πιο εντυπωσιακό. 






Για να κολλήσουμε το πιάτο, χρησιμοποιήσαμε άσπρη κόλλα χειροτεχνίας, (η οποία γίνεται διάφανη μόλις στεγνώσει). Υπολογίστε- αν έχει εσοχές το πιάτο όπως το δικό μας -να βάλετε λίγη παραπάνω κόλλα, αλλιώς θα αφήσει κενά και θα βγαίνει το χιόνι. Επίσης χρειάζεστε οπωσδήποτε τουλάχιστον  χαρτί ακουαρέλας σε πάχος- αν όχι χαρτόνι- αλλιώς η "κατασκευή" δεν θα αντέξει το βάρος του πιάτου, ούτε την κόλλα.(θα σκιστεί). Μια τελευταία συμβουλή από εμάς είναι να διαλέξετε ένα όμορφο χιόνι για να βάλετε μέσα. Εγώ είχα αγοράσει βιαστικά μια σακούλα χωρίς να δώσω σημασία και τελικά ήταν κομμένο πλαστικό σε μικρά μικρά κομματάκια. Θα προτιμούσα μακράν το κλασσικό χιόνι- ξέρετε αυτό που είναι τόσο αέρινο που δεν μαζεύεται με τίποτα- όμως και αυτό που είχα έχει όμορφο αποτέλεσμα και κάνει και ωραίο ήχο. Προτείνω ωστόσο το άλλο. 







Τι λέτε; Θα φτιάξετε τις δικές σας χιονόμπαλες να χαρίσετε;; Εμείς δεν έχουμε τελειώσει ακόμη... 

Αν θέλετε να φτιάξετε αληθινή χιονόμπαλα που όμως....δεν σπάει, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την γλυκιά Ελπίδα εδώ! 

2 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...