Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Κλασσικό και αγαπημένο! Τηλέφωνο από κονσερβοκούτια!

Ε ναι λοιπόν! Να και μια δραστηριότητα που μου είχαν κάνει και εμένα όταν ήμουν μικρή!Είμαι σίγουρη πως το ίδιο και εσύ που με διαβάζεις! Τόσο κλασσικό και αγαπημένο! Και πίστεψε με, καθόλου σημασία δεν έχει που τα δικά μας παιδιά σήμερα έχουν αφθονία μέσων επικοινωνίας και δεν γνωρίζουν τον φραγμό του καλωδίου αφού γεννήθηκαν στην wireless εποχή! Θα ενθουσιαστούν όσο είχες ενθουσιαστεί και εσύ! 

Γίνεται λοιπόν τηλέφωνο από κονσερβοκούτι και σκοινί; Αφού το ξέρεις και εσύ! Γίνεται! 





Θα χρειαστείς: 


  • Δυο κονσερβοκούτια
  • Σκοινί 
  • Κόλλα σιλικόνης 
  • Στραβοκατσάβιδο
Εννοείται πως πλένουμε καλά τα κονσερβοκούτια και τα στεγνώνουμε. Αν θέλουμε τα χρωματίζουμε κιόλας ή τα στολίζουμε με αυτοκόλλητα- ο Δημήτρης Γεράσιμος είναι του less is more και τα ήθελε σκέτα! Θερμαίνουμε το πιστόλι σιλικόνης και μονώνουμε το χείλος στο κάθε κονσερβοκούτι- εκεί δηλαδή που θα ακουμπάει το παιδάκι μας το αυτί του και το στόμα του- έτσι ώστε να μην έχουμε ατύχημα μιας και είναι αιχμηρό μετά την αφαίρεση του καπακιού.


 Έπειτα κόβουμε ένα κομμάτι σκοινί- εμείς κόψαμε εφτά μέτρα περίπου ώστε να μην έχουμε απαραίτητα οπτική επαφή όταν παίζουμε και αφού τρυπήσουμε την βάση του κάθε κουτιού με ένα στραβοκατσάβιδο, περνάμε την κλωστή και κάνουμε μερικούς κόμπους μέχρι να είμαστε σίγουροι πως δεν θα βγαίνει το σκοινί από την τρύπα όσο και αν τεντωθεί. Αυτό ήταν! Έτοιμο το αυτοσχέδιο τηλέφωνο σας! Τώρα ώρα για παιχνίδι! 



Ο Δημήτρης Γεράσιμος ονειρεύεται την ημέρα που ο παππούς του θα του φτιάξει το δεντρόσπιτο στον κήπο και ο ίδιος θα επικοινωνεί έτσι μαζί μου από το κήπο στο μπαλκόνι! Μέχρι όμως να πείσουμε την γιαγιά που δεν τρελαίνεται με την ιδέα, αρκείται στο παιχνίδι μέσα στο σπίτι ή στον κήπο δημιουργώντας περιπέτειες και κρυψώνες πίσω από δέντρα και φράχτες. Φτιάχνει μόνος τους χάρτες του με τους θησαυρούς που πρέπει να βρούμε και ξεχωριστά αρχίζουμε την αναζήτηση με μόνη μας επικοινωνία το τηλέφωνο μας!





 Να θυμάστε. Για να έχει αποτέλεσμα το τηλέφωνο το σκοινί μας πρέπει να ΕΙΝΑΙ ΤΕΝΤΩΜΈΝΟ. Αλλιώς δεν αποδίδει! 

Ένα κλασσικό μα πάντα εντυπωσιακό παιχνίδι- ιδανικό τώρα που ανοίγει ο καιρός!  Εμείς το έχουμε από τα Χριστούγεννα και το τιμήσαμε δεόντως ακόμα και μέσα στο σπίτι- εσύ ακόμα το σκέφτεσαι; 

2 σχόλια:

  1. Που το θυμήθηκες αυτό το παιχνίδι ρε κοριτσι! Μπράβο σας!!! Θα το κάνω και γω σύντομα. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε!Η μητρότητα τέτοια κουλά σου κάνει!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...