Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Φτιάξαμε καπέλα- δεινόσαυρο!

Φέτος το πάρτι μας θα είναι πριβέ. Είμαι τυχερή διότι το είχε αποφασίσει από πέρσι ο μικρός, άσχετα της κατάστασης με τον κωρονοιό. Συνεπώς θα είναι μόνο η στενή μας οικογένεια. Το είχαμε ξανακάνει αυτό στα τέταρτα γενέθλια του και είχαμε περάσει πολύ όμορφα. 

Επειδή έχουμε λίγα ξαδέλφια μικρής ηλικίας, πάντα στα πριβέ πάρτι παρασύρομαι λίγο παραπάνω. Η πρώτη φορά που είχα σκεφτεί να φτιάξω καπέλα τζόκει για το πάρτι αντί για καπελάκια πάρτι ήταν ακριβώς τότε- στα τέταρτα γενέθλια μας με θέμα τους αγώνες ταχύτητας- δείτε πως εδώ.  Είχα χαρεί πάρα πολύ διότι τα φορούσαν σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια. 

Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο για το πως να φτιάξω καπελάκια για το φετινό μας, προ- ιστορικό, θέμα έπεσα πάνω σε μια καταπληκτική ιδέα για καπέλο τζόκει και χτύπησε ξανά το καμπανάκι της τρέλας! 




Η κατασκευή τους ήταν εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη- νομίζω μου πήρε μιάμιση ώρα συνολικά. Αγόρασα καταρχάς τα καπέλα από το γνωστό παιχνιδομάγαζο γιατί ήταν το μόνο στο οποίο τα έβρισκα σε τιμή που να μην εκτοξεύει το μπάτζετ στα ύψη. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα το χρώμα να είναι πράσινο σκούρο μα φέτος παίζουν τα μουντά χρώματα έτσι βρήκα μόνο χακί. Τελικά, εκ του αποτελέσματος μου αρέσει πολύ! Για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας δεινοσαυροκαπέλο θα χρειαστείτε: 


  • Καπέλο στο χρώμα της αρεσκείας σας. 
  • Άσπρη τσόχα 
  • Μαύρη τσόχα 
  • πιστόλι σιλικόνης/ ψαλίδι
Σχεδίασα καταρχάς στην άσπρη τσόχα τρίγωνα για τις κεράτινες πλάκες του δεινόσαυρου, οβάλ με ίσο πάτο για τα μάτια και έκοψα ένα Π με οδηγό το καπέλο για τα δόντια. Αφού το έκοψα, μετά χωρίς να το σχεδιάσω ξεκινώντας από την άκρη έκοψα και τα δόντια. Παρότι εν τέλει, στο κόλλημα το αποδόμησα το Π, είναι μια καλή ιδέα να τα κάνετε με αυτό τον τρόπο γιατί κόβονται ενιαία και είναι και ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να κολλάνε και εύκολα. Επίσης έκοψα και μαύρους μικρότερους κύκλους για το εσωτερικό των ματιών. Για πιο αναλυτικές οδηγίες δείτε εδώ από όπου πήρα και την ιδέα. 



Ξεκίνησα κολλώντας τα δόντια, μετά τα μάτια και τελευταίες τις πλάκες. Στα δόντια παρότι τα είχα κόψει σε Π, τελικά τα έκοψα σε τετράδες/ τριάδες. Τα κόλλησα πολύ πιο εύκολα έτσι. 



Στις πλάκες είναι και η πρόκληση. Εφόσον ο μικρός δεν είχε καμία διάθεση να κάνει το μοντέλο κάθε καπέλου ώστε να είναι τεντωμένο το ύφασμα ώστε να κολλήσω τις πλάκες, τα "φορούσα" σε μια μπάλα την οποία ακουμπούσα σε ένα μπολ. Έτσι κατάφερα να τα κολλήσω. Αρχικά είχα κόψει τρεις πλάκες ανά καπέλο μα υπολόγισα χωρίς το στρογγυλό αυτό πραγματάκι που έχουν συνήθως την κορυφή. Προσωπικά με ενοχλούσε πολύ να φαίνεται. Χρειάστηκαν λοιπόν άλλα τρία ανά καπέλο- έξι συνολικά- για να κρυφτεί αυτό αλλά να δείξει και τελικά πιο όμορφο. Κόλλησα πρώτα τα δυο δεξιά και αριστερά από αυτή την μπαλίτσα στο κέντρο βάζοντας θερμόκολλα κατά μήκος της ραφής. Μετά έβαζα γύρω από την μπαλίτσα στο κέντρο και κολλούσα και το τρίτο. Υπολογίστε πως το μεσσαίο θα κολλήσει λίγο και στις άκρες αυτών αριστερά και δεξιά. Επαναλαμβάνω στο κέντρο και από την άλλη πλευρά ώστε να κρυφτεί εντελώς αυτό το στρογγυλό πραγματάκι- μπαλίτσα. Ολοκληρώνω κολλώντας διπλό και δεξιά και αριστερά. 

Αυτό ήταν! Το καπέλο μας είναι έτοιμο για κάποιο ανυπόμονο μαιμούδι αλλά και για τα ξαδέλφια μας! Ανυπομονώ να τα δω όλα φορεμένα στο πάρτι μας! 





2 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...