Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Πρόσκληση σε πάρτι...προ- ιστορικό! (ROAR!!)

Όσοι με παρακολουθείτε θα έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε, μα για μένα η πρόσκληση- ακόμα και σε ένα παιδικό πάρτι- είναι εξίσου σημαντική με όλο την υπόλοιπη διοργάνωση ενώ συνήθως δίνει και το vibe του εκάστοτε θέματος. 

Φέτος που το θέμα μας ήταν οι δεινόσαυροι βρήκα εκατοντάδες ιδέες στο διαδίκτυο. Ήταν όλες υπέροχες και ξεχωριστές, μα εμένα το μάτι μου έπεσε στην πιο ξεχωριστή- και όπως αποδείχθηκε- και την πιο απαιτητική. Δεν το μετανιώνω όμως για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι το μαϊμουδι έμαθε μια εξαιρετική τεχνική χειροτεχνίας που δεν γνωρίζουν ούτε καν ενήλικες και ο αμέσως επόμενος ότι οι ανήλικοι αποδέκτες της πρόσκλησης εντυπωσιάστηκαν πολύ! Τώρα λοιπόν που όλες οι προσκλήσεις μοιράστηκαν, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε και μαζί σας πως μπορείτε να φτιάξετε και εσείς τα δικά σας αυγά δεινοσαύρων!!! (Δεν χρειάζεται καν να τα χρησιμοποιήσετε σαν πρόσκληση η όλη διαδικασία μπορεί να σταθεί και σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα!!)



 Για τα αυγά δεινοσαύρων θα χρειαστείτε: 


  • Μπαλόνια νερού (για νερόμπομπες!) 
  • Κόλλα χειροτεχνίας αναμεμιγμένη με νερό σε αναλογία 1:1 ή κόλλα για ντεκουπαζ. (Η κόλλα ντεκουπαζ είναι σαφώς καλύτερη επιλογή στην συγκεκριμένη περίπτωση). 
  • Εφημερίδες κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Άσπρο χαρτί λεπτό κομμένο σε λεπτές λωρίδες. 
  • Πινέλο πλακέ κατά προτίμηση. 
  • Λαδόκολλα. 
  • Άσπρο ακρυλικό χρώμα. 
  • Έναν καλό κόφτη. 
  • Στρογγυλά αυτοκόλλητα στο χρώμα της αρεσκείας σας ή και ακρυλικό χρώμα της αρεσκείας σας.
  •  ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ! 
Ξεκινάμε φουσκώνοντας τα μπαλόνια. Όχι με νερό φυσικά! Εγώ το έκανα με το στόμα, αλλά δεν είναι εύκολο οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρόμπα. Υπολογίστε την ημέρα που θα ξεκινήσετε την διαδικασία να ολοκληρώσετε ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ και τις δύο στρώσεις με χαρτιά. Διαφορετικά τα μπαλόνια θα χάσουν έστω και λίγο από το φούσκωμα και δεν θα μπορείτε να κάνετε την δεύτερη στρώση. Θα σας γουβιαζει το αυγό! Μιλάω ως παθουσα... (4 αυγά πήγαν τσάμπα! Ακόμα τα κλαίω). Υπολογίστε λοιπόν πως η κάθε στρώση χαρτιών με κόλλα παίρνει περίπου ένα τέταρτο. Και πως θα χρειαστεί σίγουρα τρεις με τέσσερις ώρες να στεγνώσει η πρώτη στρώση. Αφού λοιπόν έχουμε φουσκώσει τα μπαλόνια, στρώνουμε και την λαδόκολλα για να τα ακουμπάμε πάνω μόλις τα τελειώνουμε και ξεκινάμε βάζοντας τις λωρίδες εφημερίδας πάνω στο μπαλόνι με μπόλικη κόλλα. Προσέχουμε πάντα οι λωρίδες να εφάπτονται καλά. (Στην ουσία να καλύπτει ένα μέρος η μία της άλλης.) Ολοκληρώνουμε εκτός από εκεί που είναι το δέσιμο του μπαλκονιού όπου αφήνουμε όσο το δυνατόν μικρότερη τρύπα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν. 



Στην δεύτερη στρώση χρησιμοποιούμε το λευκό χαρτί σε λωρίδες. Ο μόνος λόγος είναι ότι ειλικρινά όσο και αν προσπάθησα δεν βρήκα τρόπο να καταλαβαίνω που είχα βάλει διπλή στρώση και που όχι. Αφού χάλασα έτσι άλλα δύο αυγά, επέλεξα το λευκό χαρτί και ησύχασα! Αφήνω και πάλι να στεγνώσει μια ολόκληρη ημέρα. Την επόμενη τραβάω το δέσιμο του μπαλονιού και το κόβω. Καλύπτω την τρυπούλα με λίγο ακόμα χαρτί και κόλλα. Έπειτα με έναν καλό κόφτη κόβουμε το αυγό μας λες και σκάει. Εγώ επέλεξα να μην το κόψω γύρω γύρω για να μην ψάχνω ποιο καπάκι πάει που αλλά και για να μπορώ να τα κλείσω πιο εύκολα. Αφού τα κόψουμε τα βάφουμε πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά. Xρειάστηκε δύο στρώσεις χρώμα εσωτερικά, μια εξωτερικά. Τα αφήνω να στεγνώσουν μια ολόκληρη ημέρα. 



Την επόμενη είτε κολλάω τα αυτοκόλλητα, είτε κάνω πουά με χρώμα. Εκ των υστέρων, θα επέλεγα το χρώμα διότι τα αυτοκόλλητα ξεκολλούσαν λίγο αλλά σίγουρα είναι η πιο εύκολη λύση. Τώρα μένει να γεμίσουμε τα αυγά μας!!! Αν τα φτιάξαμε για παιχνίδι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε! Μάλιστα αν έχετε χρησιμοποιήσει κόλλα ντεκουπαζ και δεν τα έχετε βάψει, τα αυγά είναι αδιάβροχα μέχρι και γλίτσα μπορείτε να βάλετε μέσα!! Και φυσικά παιχνίδια δεινοσαύρους! Εμείς επιλέξαμε να τους φτιάξουμε και αυτούς αντί να βάλουμε έτοιμους! Μια ακόμα δραστηριότητα από μόνη της! Για αυτά θα χρειαστείτε: 


  • Καλούπια δεινοσαύρων, (Εμείς έχουμε από ένα σετ πλαστελίνης) ή απλώς κουπ πατ δεινοσαύρων! 
  • Αλατοζυμη: (δείτε πως φτιάχνεται εδώ όπου σας δείχνουμε πως να φτιάξετε και απολιθώματα δεινοσαύρων!) 
  • Χρώματα της αρεσκείας σας! Αυτό ήταν. 
Πλάθετε τους δεινόσαυρους, τους ψήνετε όπως σας λέμε στο λινκ παραπάνω και αφήνετε τα μικρά σας να μεγαλουργήσουν χρωματικά! Τους δεινόσαυρους από αλατοζύμη τους ανέλαβε ο Δημήτρης Γεράσιμος αποκλειστικά. Στα αυγά έφτιαξε μόλις δύο και μετά παραιτήθηκε και δεν τον αδικώ ήταν πολύ απαιτητική διαδικασία! 



Έγραψε όμως μόνος του όλες τις προσκλήσεις! 8 παρακαλώ πολύ!Για τις προσκλήσεις έκοψα εκρού χαρτί με σκοπό να τα τυλίξω ρολό και να τα κολλήσω και αυτά με ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο. Ήθελαν να βάλω και λίγο comfetti  για την τσαχπινιά και αφού δεν έβρισκα πράσινο όπως το ήθελα το έφτιαξα μόνη τρυπώντας με περφορατέρ πράσινο λεπτό χαρτόνι. Χρειάστηκα τρεις κόλλες Α4 για 8 προσκλήσεις και επίδεσμο μετά για το χέρι μου!! Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε! 

23 και σήμερα! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...