Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πανεύκολα κοτοπουλάκια και λαγουδάκια από πλαστικά ποτήρια!

Ήθελα στο φετινό egg hunting μας να απασχολήσω τα παιδάκια με κάτι περισσότερο μετά το κυνήγι από απλό βάψιμο αυγών και παιχνίδι. Εφόσον, όπως είπα ήδη, είχαμε πολλά πλαστικά ποτήρια τύπου foam που δεν ήξερα τι να τα κάνω, googlαρα τι σχετικό θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με ακριβώς αυτά! 

Δεν φαντάζεστε πόσες υπέροχες ιδέες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο! Εγώ επέλεξα τις πιο απλές, αφού το έχω ομολογήσει πολλάκις- δεν το έχω τόσο με την χειροτεχνία- και τις προσάρμοσα στα δικά μου μέτρα ώστε να μπορέσουμε να τα φτιάξουμε με όσα είχα ήδη. 


Λαγουδάκι και κοτοπουλάκι αποφασίστηκε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό: 



Χρειαστήκαμε: 


  • Πλαστικά ποτήρια (τα τύπου foam είναι καλύτερα διότι και κολλάει η κόλλα σε αυτά εύκολα, αλλά και τρυπιούνται με μεγάλη ευκολία) 
  • πολύχρωμα σύρματα πίπας 
  • πλαστικά ματάκια 
  • τρία φύλλα τσόχας- εμείς επιλέξαμε κόκκινο κίτρινο και πορτοκαλί
  • κόλλα
  • Και πολύχρωμες φουντίτσες σε διάφορα μεγέθη. 
Αρχικά τρυπάμε τα ποτήρια ανάλογα με το τι θα φτιάξουμε. Για το λαγουδάκι τρυπάμε στην βάση του ποτηριού για τα αυτάκια, εγώ το έκανα με ένα μικρό στραβοκατσάβιδο, και μετά κάνουμε τέσσερις τρυπούλες για τα μουστάκια. (μπορείτε και να τα ζωγραφίσετε μα είναι τόσο χαριτωμένα με τα συρματάκια!) 




Τα μουστάκια τα βάζουμε από μπροστά προς τα μέσα και πάλι έξω. Τα αυτάκια απλά βάζουμε και τις δύο άκρες από δυο διαφορετικά συρματάκια σε κάθε τρύπα και τα γυρνάμε εσωτερικά ώστε να μην βγουν- είναι πολύ εύκαμπτα και  εύκολα στην χρήση. Εμένα με βοήθησε εννοείται και το μαιμουδάκι!



Κολλάμε ματάκια, μυτούλα και ουρίτσα πίσω και είμαστε έτοιμοι! Το στόμα κατάφερα να το ζωγραφίσω μόνο με στυλό, τίποτε άλλο δεν καθόταν καλά πάνω στο συγκεκριμένο ποτήρι! 







Για τα κοτοπουλάκια κάνουμε το εξής: Καταρχάς κόβουμε σε τσόχα το ράμφος, (σε σχήμα ρόμβου και βγαίνει ένα υπέροχο ράμφος), και τα φτερά σε απλό σχήμα φύλλου που μπορούμε να ψαλιδίσουμε και λίγο πίσω ώστε να δείχνει πιο "ρεαλιστικό". Κάνουμε στα ποτήρια μας δυο τρυπούλες στην βάση και δύο στο χείλος του ποτηριού αντίστοιχα- για το λειρί και τα ποδαράκια. Απλά προσέξτε μόλις κάνετε τις τρύπες στην βάση του ποτηριού, να υπολογίσετε πως το σύρμα θα μπει κάθετα στο πρόσωπο του κοτόπουλου, ώστε να τρυπήσετε σωστά για τα ποδαράκια. Τόσο για το λειρί όσο και για τα ποδαράκια φτιάχνουμε με σύρμα ένα Μ όμως με τις άκρες του Μ να είναι πιο μακριές ώστε να μπορέσουμε βάζοντας το στις τρύπες να το γυρίσουμε εσωτερικά για να "κλειδώσει". Το μέγεθος εξαρτάται από το γούστο σας, εγώ τα έκανα μικρά, στο egg hunting όμως κάποιες κοπέλες τα έκαναν μεγαλύτερα και μου άρεσαν πολύ! (θα σας τα δείξω στο τέλος της ανάρτησης!) 

Εάν τώρα θέλετε να διοργανώσετε κάτι αντίστοιχο καλό είναι τα πάντα να είναι έτοιμα και τακτοποιημένα. Επίσης να έχετε ήδη φτιάξει "δείγματα" της χειροτεχνίας ώστε να ξέρουν οι καλεσμένοι σας τι πρόκειται να φτιάξουν. Διαφορετικά δημιουργείται σύγχυση και πολύ πιθανόν και δυσαρέσκεια μέχρι να τα καταφέρουν. Εμείς λόγου χάρη είχαμε ετοιμάσει φυσικά τα ποτήρια τα οποία ήταν ήδη τρυπημένα και χωρισμένα, τα συρματάκια, όσα έπρεπε να είναι κομμένα και μικρότερα όπως τα πόδια και τα μουστάκια, ήταν έτοιμα κομμένα- το ίδιο και τα φτερά- σε δυο χρώματα- αλλά και τα ράμφη. Έπειτα τοποθέτησα σε μπολάκια τα ματάκια, τις φουντιτσες και όλα όσα θα χρειαζόμασταν, συν περίπου έξι κόλλες, (ήμασταν οχτώ σύνολο) και τρια ροζ στυλο για το στόμα- νομίζω πως είχα καλύψει κάθε ενδεχόμενο. 





 Ανήμερα αφού έκανα και μια "επίδειξη" σχετικά με το πως θα τα φτιάχναμε - τόσο τα παιδάκια όσο και οι μανούλες μεγαλούργησαν και έφτιαξαν υπέροχα έργα τέχνης! Θέλετε να τα δείτε;;; 

Του φίλου μας του Γιώργου- Τσαμπίκου και της γλυκιάς μαμάς του- που με εντυπωσίασαν με το μεγάλο λειρί τους τα κοτοπουλάκια- έδειξαν πραγματικά υπέροχα! 




Του φίλου μας του Γιώργου και της πάντα χαμογελαστής μαμάς του- (τα αυγά δε που ζωγράφισαν ένα πραγματικό έργο τέχνης, αυτά όμως σε άλλη ανάρτηση!) 



Της τσιχλόφουσκας μας , (που έβαζε την κόλλα για liposan στα χείλια!!) και της μοναδικής Σουλτάνας, (τι να λέμε τώρα;;;) 




Του ξαδελφού μας του Νικόλα και της θείας μας της Βάσως οι οποίοι έφτιαξαν ένα και για τον μπέμπη φυσικά και ας έλειπε. 




Της γλυκύτατης Χριστίνας και της αφηρημένης εκείνη την ημέρα μαμάς της, (μα βρε Αγγελική, βρε Αγγελική!) η οποία Χριστίνα μετά στην ζωγραφική έδωσε τον καλύτερο της εαυτό- θα δείτε τι  υπέροχες δημιουργίες έφτιαξε!!) 



Και φυσικά του δικού μου μαιμουδιού και της μαιμουδομαμάς!! (αν εξαιρέσετε τα ποδαράκια και το λειρί, όλα τα άλλα τα έκανε μόνο του το αγόρι μου!) 



Πως σας φαίνονται;;; 

Και κάπως έτσι, με τόσο λίγα, απλά και φθηνά υλικά περάσαμε υπέροχα με τα μικράκια μας και τους διδάξαμε πως μπορούν συνδυάζοντας πράγματα μεταξύ τους φαινομενικά άσχετα και χωρίς συγκεκριμένο σχήμα, να δημιουργήσουν κάτι πολύ πολύ συγκεκριμένο και όμορφο! 


2 σχόλια:

  1. Απλή και ευκολη αλλα πανεμορφη κατασκευη Γιάννα μου!! Τι.ομορφα που περασατε!! Και τι όμορφες ολες οι δημιουργιες σας!! Και του χρόνου!! Πολλά Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανεύκολη όχι εύκολη!! Σε ευχαριστούμε πολύ γλυκιά μου μανούλα ❤❤❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...