Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Φτιάξαμε τα δικά μας καλαθάκια από...πλαστικά ποτήρια!

Με την πολύτιμη βοήθεια δυο αγαπημένων μου blogger, (τις οποίες θα σας αναφέρω εννοείται στην πορεία), φτιάξαμε με το μαιμουδάκι- για πρώτη φορά φέτος-  τα δικά μας καλαθάκια για το κυνήγι των σοκολατένιων αυγών ή αλλιώς egg hunting.Tο κυνήγι των σοκολατένιων αυγών το  λατρέψαμε όλοι πέρσι, τόσο εμείς όσο και οι καλεσμένοι μας, και έτσι το καθιερώσαμε πλέον σαν μια δική μας οικογενειακή παράδοση.  

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το- αμερικάνικο στην βάση του- έθιμο, ρίξτε μια ματιά στην περσινή μας ανάρτηση όπου τα εξηγώ όλα αναλυτικά. 

Το θέμα λοιπόν με τα καλαθάκια είναι το εξής: Κυκλοφορούν υπέροχα καλαθάκια στην αγορά. Όμως το ποσό που πρέπει να διαθέσεις για 8- 10 παιδάκια που έχουμε εμείς συνήθως καλεσμένα δεν είναι αμελητέο. Πέρσι είχα βρει μερικά χάρτινα σε δεκάδα που ήταν φτηνά- τελικά όμως δεν βόλεψαν καθόλου αφού ήταν χαμηλά και ανοιχτά και τα αυγά έπεφταν, ενώ τα αυτοσχέδια χερούλια που είχα φτιάξει- ήταν μια σκέτη αποτυχία αφού λύνονταν διαρκώς. 

Φέτος λοιπόν μου καρφώθηκε η ιδέα να τα φτιάξω μόνη. Μα πως, αφού με τις χειροτεχνίες δεν το έχω και τόσο. Βρήκα ωστόσο κάτι ποτήρια πλαστικά τύπου foam που είχαμε πάρει για ένα πάρτι και είχαν μείνει σχεδόν όλα και σκέφτηκα να αξιοποιήσω αυτά. (με διάφορους όμως τρόπους, έχω πολλά να μοιραστώ μαζί σας τις επόμενες μέρες!) Μετά από πολλούς πειραματισμούς, (να τα βάψω με τέμπερα- αδύνατον ήθελε πολλά χέρια για να δείξει, να κολλήσω δυο μαζί και να σχεδιάσω μια τρύπα σαν ταίστρα πουλιών- πολύ χρονοβόρο και δεν έδειχνε άλλωστε ωραίο), κατέληξα στο εξής: 

(Πριν συνεχίσω, να θυμίσω πως το δικό μας κυνήγι είναι χρωματικό. Δηλαδή στο κάθε παιδάκι αντιστοιχεί και από ένα χρώμα. Συνεπώς ήθελα να είναι έτσι και τα καλάθια. Το καθένα να αντιπροσωπεύει το χρώμα του κάθε παιδιού.) 

Κόλλησα στο ποτήρι μια λωρίδα χαρτιού- κόκκινο συγκεκριμένα σε αυτό που δοκίμαζα- έγραψα με κόκκινο το όνομα του μαιμουδιού και αφού τρύπησα τα πλαϊνά του ποτηριού με ένα μικρό στραβοκατσάβιδο, πέρασα για χερούλι ένα κόκκινο σύρμα πίπας. (συρματάκια χειροτεχνίας). 

Για να είμαι ειλικρινής δεν τρελάθηκα. Ωστόσο το μυαλό είχε κολλήσει και έτσι ρώτησα τις blogοφίλες μου πως τους φαίνεται. Ήμουν πολύ τυχερή, διότι έτυχε να δουν το ποστ μου δυο αγαπημένα μου κορίτσια- η Έλενα από το Busy Mama's Corner, και η Ελπίδα από το Two boys and Hope.  Και αμέσως μου έδωσαν ιδέα και το μυαλό λύθηκε. Τόσο απλά μα τόσο εμπνευσμένα. Να λοιπόν πως με μπόλικη καλή θέληση και διάθεση για μοίρασμα φτιάξαμε τα πρώτα μας καλαθάκια- από πλαστικά ποτήρια! 


Ναι, ναι κάτω από όλα αυτά κρύβεται ένα ταπεινό πλαστικό ποτήρι foam. Μαζί με αυτό χρειάστηκα και λεπτό σπάγκο σαν τριχιά, πιστόλι σιλικόνης, γκοφρέ χαρτί και σύρματα πίπας σε διάφορα χρώματα.  Μετά το μόνο που μένει είναι να γεμίσετε με...σοκολατένια αυγά! (όχι εσείς, τα παιδιά!!)



Τι έκανα; Πρώτα έβαλα σιλικόνη περιμετρικά του ποτηριού για να περάσω τον σπάγκο κοντά στο στόμιο που είναι και το πιο "δύσκολο". Έπειτα έβαζα σιλικόνη κάθετα σε μια μόνο μεριά- δεν χρειάζεται παντού- και τύλιγα γύρω γύρω το σκοινί μέχρι κάτω μια φορά, μετά πάλι πάνω για να γεμίσω τα κενά και μετά πάλι κάτω γεμίζοντας τα υπόλοιπα κενά. Γενικά ο συγκεκριμένος σπάγκος επιτρέπει ατέλειες, εγώ δεν ασχολήθηκα να είναι ομοιόμορφο και έδειξε πολύ όμορφο, σαν μικρή κοφίνα χωριού! Στο τελευταίο κατέβασμα προς τα κάτω, έβαζα σιλικόνη σε όλο τον πάτο και τύλιγα το σπάγκο σε σχήμα σαλιγκαριού. (πολύ εθιστικό έχω να πω!) Έκανα δυο τρύπες με ένα μικρό στραβοκατσάβιδο και πέρασα τα συρματάκια τυλίγοντας τις άκρες τους με σπειροειδή τρόπο! 






Τέλος. Έκοψα και γκοφρέ χαρτί σε κάθε χρώμα για να μην φαίνεται το άσπρο εσωτερικό και έτοιμο, ολοδικό μας και πανέμορφο! Η επιλογή δε τόσο του ποτηριού σαν σχήμα, αλλά κυρίως του σύρματος για χερούλι, είναι ιδανικά για αυτές τις ηλικίες, αφού και να το αφήσουν κάτω, το χερούλι δεν πέφτει- μένει σταθερό να περιμένει τα μικρά χεράκια- ενώ το σχήμα κρατάει τα αυγά, (τα περισσότερα τουλάχιστον!!), αρκετά ασφαλή σε πιθανό γέρσιμο, το δε μέγεθος ιδανικό- χωράει περίπου 14 με 16 σοκολατένια αυγά- μικρό μέγεθος. 











Θέλετε να δείτε και πως ήταν το δικό μου καλάθι πριν την βοήθεια των κοριτσιών; 


Δεν θα είχα και πολλά να σας δείξω, σωστά;! ;-) 

Και το πιο ωραίο ξέρετε ποιο ήταν; Πως σε όλο αυτό συμμετείχε και το μαιμούδι, (έκανε τις τρύπες στα ποτήρια, πέρασε τα σύρματα και τα τύλιξε ενώ έβαλε και το γκοφρέ χαρτί!) Τόσο μα τόσο ανυπόμονος αυτό τον καιρό, να έρθει η μέρα που θα τρέξει στο κήπο για να ψάξει για τα κόκκινα αυγά που είναι τα δικά του!





Ανυπομονώ και εγώ τόσο! Εύχομαι μόνο να μας κάνει καλό καιρό... 

(Αυτή η ανάρτηση δεν θα γραφόταν σήμερα αν τα κορίτσια μου, Έλενα και Ελπίδα δεν με βοηθούσαν όταν το χρειάστηκα. Δείτε εδώ ακόμα μια υπέροχη κατασκευή για πασχαλινό καλάθι από την Ελπίδα, ενώ και η Έλενα ασχολείται διαρκώς με κατασκευές- δεν έχετε παρά να δείτε εδώ. 
Μια ακόμα πολύ όμορφη εκδοχή για πασχαλινό καλαθάκι θα βρείτε στα Ανθομελάκια εδώ!)

13 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά Γιάννα!!
    και ξέρεις ότι πιο ωραίο απ' όλα είναι ότι βγήκε απίθανο αποτέλεσμα με υλικά φτηνά και συνηθισμένα!! μπράβο σας!!!
    Κι η ιδέα με τα ξεχωριστά χρώματα για καθε παιδί είναι πολύ έξυπνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου, να είναι καλά τα κορίτσια! Είναι πολύ οικονομικό, εγώ αυτόν τπν σπαγκο τον έχω πάντα σπίτι! Τα χρώματα για μένα να σου πω είναι σχεδόν απαραίτητα γιατί πάντα υπάρχουν πιο διεκδικητικα παιδιά που δεν θα αφήσουν τίποτα για τους άλλους και είναι κρίμα!Το κακό είναι πως αν θες σοκολατένια αυγά δεν υπάρχουν περισσότερα από εννιά με δέκα χρώματα. Ωστόσο μεγαλώνοντας έχω πολλές άλλες ιδέες για το μαϊμούδι και τους φίλους του! Σε φιλώ γλυκά, γλυκά!

      Διαγραφή
    2. Εδώ λέμε έβλεπα την ιδέα στον ύπνο μου!! χε χε χε
      Πάντως κι εγώ έναν τέτοιο σπάγκο πάντα τον έχω σπίτι! κάνει για όλες τις δουλειές!!!

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά για όλες όμως!! Εφιάλτης σου έγινα! ;-)

      Διαγραφή
  2. Αγαπημενο μου πλασμα εγιναν υπεροχα ή μαλλον τα εφτιαξες υπεροχα!!! Αλλα με τετοιο βοηθο δεν περιμενα κατι λιγοτερο!!! Να μου τον φιλησεις ζουληχτα!!! Ευχαριστω και για την αναφορα αν και δεν χρειαζοταν!!! Αφου το εχεις παιδι μου!!! Θα εβρισκες τη λυση😉😉😉😉😉 σε φιλω Γιαννα μου!!! Περιμενουμε αναρτηση για το πως θα τα περασετε τελικα στο egg hunting!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ γιατί πραγματικά δεν ξέρω αν θα το σκεφτόμουν!! Τώρα αυτήν ετοιμάζω, εύχομαι να την προλάβω απόψε! Πολλά φιλιά και εσύ στον Βαγγελίνο μας! <3

      Διαγραφή
  3. Πανεμορφα έγιναν Γιάννα μου!!! Ολοκληρη η εμπνευση δικη σου και τα εκανες φανταστικα!! Σε ευχαριστώ και για την.αναφορά!!! Να περάσετε τελεια!!! Καλο κυνηγι αυγων!! ,πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Ελπίδα μου- αποτελείς πάντα έμπνευση ότι και να λες! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχα καλαθάκια, λατρεμένο μαϊμούδι! Να μου τον φιλήσεις τον βοηθό! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ με χαρά!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκό μου κορίτσι! <3

      Διαγραφή
    2. Γιάννα μου,τα καλαθάκια σας πραγματικά πολύ όμορφα!!!Μπράβο σε εσένα αλλά περισσότερο στο μαίμούδι !!!!Είχες τον καλύτερο βοηθώ!!!Φέτος θέλω και εγώ να κάνω με τον μικρό μου κυνήγι αυγών!!!Ελπίζω να του αρέσει!!!Θα διαβάσω ξανά την περσινή σου ανάρτηση για όλες τις λεπτομέρειες!!!Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Να το κάνεις θα ξετρελαθεί στο λέω!!! Ανυπομονώ να μάθω τα νέα σας! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Καλά αυτό το κυνήγι του θησαυρού σας θα γράψει ιστορία, στο λέω!!! Τρελομάνα μου εσύ!!! Κάλη. (ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...