Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τα αγαπημένα μου... (blogοπρόκληση!)

Η ξεχωριστή και γλυκιά μου Αθανασία από το Creations with Fantasy με προσκάλεσε να μοιραστώ τα αγαπημένα μου- κάτι που ξεκίνησε  η Λαμπρινή του Polka dots lady.! Πάντα απολαμβάνω αυτά τα "εγωιστικά" παραληρήματα, έτσι εννοείται πως αποδέχτηκα. 

Τι λέτε; Υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν γνωρίζετε για μένα; 


Αγαπημένος πίνακας ζωγραφικής: 

Λατρεύω τον Νικηφόρο Λύτρα. Μου κέρδισε την καρδιά στο γυμνάσιο και έκτοτε κανείς δεν κατάφερε να πάρει την θέση του παρότι έχω μεγάλη αδυναμία και στον Pierre- Auguste Renoir. Θα διαλέξω αυτόν που έχω επιλέξει να διακοσμεί και το σαλόνι μου- "Η Αναμονή". 



Αγαπημένη ταινία: 

Ως γνήσια και ακραία σινεφίλ, (τόσο που αγαπώ ακόμα και τις "κακές" ταινίες), νιώθω πως προδίδω πολλές με το να διαλέξω μια. Από τις σύγχρονες η αγαπημένη μου με διαφορά είναι η ταινία "The notebook" ενώ από πιο κλασσικές σίγουρα η "Όσα παίρνει ο άνεμος". Ωστόσο δεν θα διστάσω να παραδεχτώ πως λατρεύω πχ και όλα τα Jurrassic Park, το Grease, το Dirty Dancing, ή ακόμα και το σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ " The departed". (κοινώς ότι να'ναι!) 

Αγαπημένο βιβλίο:  

Δεν το συζητώ. Οπωσδήποτε το "Όσα παίρνει ο άνεμος" της Μαργκαρετ Μίτσελ, το "Μεγάλες Προσδοκίες" του Κάρολου Ντίκενς  και "Το κοράκι" του ανεπανάληπτου Stephen King. Ο λόγος που τα ξεχωρίζω είναι επειδή δεν έχω σταματήσει να τα διαβάζω. Γεμάτη όμως η βιβλιοθήκη με λατρεμένα βιβλία. 

Αγαπημένος συγγραφέας: 

Θέλει και ρώτημα; Το έχω δηλώσει πολλάκις. Ο Stephen King και φυσικά ο Κάρολος Ντίκενς. 

Αγαπημένο κομμάτι κλασσικής μουσικής: 

Στην εφηβεία μου είχα εμμονή με την κλασσική μουσική. Τα άκουγα όλα και διαρκώς. Τώρα πια δεν θα βάλω να ακούσω, όμως αν τύχει και πετύχω κλασσική μουσική δεν θα προχωρήσω, θα κάνω παύση και θα απολαύσω. Λατρεύω τον Vivaldi αν και αγαπημένο μου ορχηστρικό κομμάτι- δεν νομίζω πως συγκαταλέγεται στην κλασσική μουσική- είναι το love theme από την ταινία 'The Godfather" του Νino Rota. 




Αγαπημένο τραγούδι: 

"Γέλα πουλί μου" (γέλα, είναι η ζωή μια τρέλα). Με εκφράζει τόσο πολύ που το έχω ζητήσει να παίξει οπωσδήποτε στην κηδεία μου. (αλήθεια, μην σταυροκοπιέστε!)



Αγαπημένο πρόσωπο: 

Όλη μου η οικογένεια. Αυτό συμπεριλαμβάνει πρωτίστως τον άντρα μου και το παιδί μου, μετά την αδελφή μου, τον πατέρα μου και την μητέρα μου και μετά όλους τους υπόλοιπους από τον στενό οικογενειακό και φιλικό μου κύκλο. 

Αγαπημένη μυρωδιά: 

Άπειρες. Αντηλιακό καρύδα. Μπισκότα φυστικοβούτυρου. Το άρωμα του άντρα μου. Τα μαλλιά του παιδιού μου. Του ψωμιού που έβγαζε η γιαγιά μου από τον ξυλόφουρνο. Του γιασεμιού και της γαρδένιας. Της καλοκαιρινής νύχτας. Της πρώτης πίτσας που σερβίρουμε καλοκαίρι στην βεράντα του μαγαζιού. Του καναβουριού. Το Old Spice του πατέρα μου. Της τηγανητής πατάτας. Της κανέλας. Του πρώτου καφέ το πρωί. Του μούστου την εποχή των σταφυλιών. Του λαδιού της γιαγιάς μου μέσα στο τεράστιο βαρέλι όταν το άνοιγε να βγάλει λάδι με την κουτάλα. Μπορώ να συνεχίσω ασταμάτητα. Είμαι άνθρωπος της μυρωδιάς. Νομίζω έτσι με κέρδισε αρχικά και ο Παναγιώτης. Αν όμως πρέπει να διαλέξω μια και μόνο μια θα πω αυτή χωρίς αμφιβολία: 

Του χώματος μετά την βροχή. 

Αγαπημένο φυσικό τοπίο: 

Θάλασσα και πάλι θάλασσα. Αν συνδυάζει και ηλιοβασίλεμα ή ξημέρωμα- δεν έχω καλύτερο. 

Αγαπημένη θάλασσα που κολύμπησα: 

Νομίζω θα πω το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα και ας μην αγαπώ τις παγωμένες και βαθιές θάλασσες. Η συγκεκριμένη με συγκλόνισε. 

Αγαπημένος τόπος προορισμού: 

Λονδίνο και πάλι Λονδίνο εννοείται! Όμως πόσο αγαπώ να επιστρέφω Κρήτη- δεν νομίζω πως μπορώ να περιγράψω. 

Αγαπημένος τόπος που θα ήθελα να επισκέφτω: 

Την Σκωτία και το Παρίσι. Και την Ρώμη. Και την Αυστρία. Και την Νότιο Αφρική. Αυτά!

Αγαπημένο φαγητό: 

Είμαι λάτρης του κοτόπουλου σε όλες τις μορφές του ακόμα και νερόβραστο. Νομίζω όμως πως το κοτόπουλο πανέ της μητέρας μου είναι μακράν το αγαπημένο μου. 

Αγαπημένο γλυκό: 

Δεν είμαι γλυκατζού. Προσπαθώ να σκεφτώ μα νομίζω πως δεν μπορώ να πω κάτι που δεν θα προκαλέσει εγκ εφαλικά σε γνήσιους γλυκατζήδες.... Λατρεύω ένα επιτυχημένο κέικ. Ή ένα δροσερό ζελέ. Μια λαχταριστή πανακότα. Ένα ολόφρεσκο σκαλτσούνι. Ένα μαστιχωτό cookie. Ένα ζουμερό cheesecake με γλυκό βύσσινο. Η μια λατρεμένη σοκολάτα Serano. Αυτά είναι γλυκά για μένα. Μην με λιντσάρετε!

Αγαπημένη συνήθεια: 

 Να γράφω.... Να τραβάω φωτογραφίες...

Αγαπημένη εποχή: 

ΦθινόπωροΧειμώνΆνοιξηΚαλόκαιρο.... (δεν μπορώ να επιλέξω, τις αγαπώ ΟΛΕΣ!) 

Σε ευχαριστώ πολύ τρελό κορίτσι για την πρόσκληση- την απόλαυσα. Προσκαλώ και εγώ με την σειρά μου τις: 

Ρεγγίνα- Mama Reggina 
Μαρία- Maria's little men
Κατερίνα- Μαμά για σπίτι



10 σχόλια:

  1. Εντάξει έχω ένα να πω είσαι το άλλο μισό 💗💗💗💗 πόσα κοινά πιά!
    Θα επανέλθω με πόστ μιας κ αποδέχομαι την πρόσκληση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένωωωωω (το μόνο που μας χωρίζει είναι το νύχι!! 😉😉❤❤😉😉)

      Διαγραφή
  2. Ενταξει εχουμε το ιδιο γούστο σε παααααααρα πολλά! Το οτι θα ηταν αγαπημενο σου κλασσικο κομματι το θέμα του "the godfather " αληθεια δεν το περιμενα. Μυριζει η τηγανιτή πατάτα κατι το ιδιαίτερο? Χαχαχχαχαχα και ειπες για πανακοτα.... εφαγα σημερα τσιζκεικ πανακοτα (η μερα της αμαρτιας σημερα)... μιλαμεεεεε κολαση!!!! Σε ευχαριστώ που ανταποκριθηκες και απολαυσα την εγωιστικη σου αναρτηση. Ενα βημα ακομα για να σε γνωρισω πιο καλα!!! Πολλα φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλά είναι το αγαπημένο μου... Το είχα περίπου τρία χρόνια ήχο κλήσης στο κινητό μου και όποτε ήμουν σε κλειστούς χώρους όλοι αναπηδουσαν από την τρομάρα!! Όμως μετά έγινα μαιμουδομανα και έβαλα για ήχο το "Η καλύτερη μαμά του κόσμου!!!" χαχα Το απόλαυσα πολύ το σχόλιο σου, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Πω πω ρε συ Γιάννα!! πόσα κοινά!!
    Θάλασσα την αγαπώ με χίλια!! να γράφω! να τραβάω φωτογραφίες!
    Αχ κι αυτές οι μυρωδιές!! πόσα θυμίζουν!
    Αγαπώ σε ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Γιάννα,
    Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά. Από τις απαντήσεις σου φαίνεσαι ένας άνθρωπος πληθωρικός που αγαπάς πολύ και βαθιά. Από τα πιο απολαυστικά της ανάρτησης ήταν οι αγαπημένες μυρωδιές που εκτός από μυρωδιές, έφερναν η κάθεμια και από μια εικόνα στο μυαλό.
    Χάρηκα που αυτή η ιδέα, στάθηκε η αφορμή να σε γνωρίσω. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου και ανταποδίδω! Χαίρομαι πολύ που σε βρίσκω εδώ! Μια μεγάλη αγκαλιά για την έμπνευση!

      Διαγραφή
  5. Παντα θα υπάρχει κατι ακομα να μάθουμε για σενα κ προσωπικα θα το ηθελα πολυ!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...