Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ένα egg hunting αλλιώτικο.... (αισθητηριακό παιχνίδι!)

Το ξέρω. την κουβαλάω την τρέλα μου... Δεν μου έφτανε το κανονικό κυνήγι αυγών που διοργανώσαμε με το μαιμούδι- ήθελα και ένα διαφορετικό, prive, μόνο για χάρη του! 

Για όλα φταίει αυτή η τρελή μαμά blogger του εξωτερικού, πάνω στην οποία έπεσα όταν έψαχνα ιδέες για το egg hunting. H Crystal λοιπόν, έχει αναγάγει το μπάνιο της μικρής της πριγκίπισσας σε ολόκληρη επιστήμη, διοργανώνοντας πολύ συχνά θεματικά αισθητηριακά παιχνίδια σε αυτό. Ένα από αυτά ήταν και το κυνήγι αυγών που θα δείτε εδώ. 

Μου άρεσε τόσο πολύ η ιδέα, που ανυπομονούσα τρελά να την υλοποιήσω και να δω και τις αντιδράσεις του μαιμουδιού. Έχουμε ξαναπαίξει αισθητηριακά παιχνίδια στην μπανιέρα- (όπως εδώ που ζωγραφίσαμε με αφρό ξυρίσματος!)-  τίποτα όμως που να συνδυάζεται με νερό και με αυτόν μέσα! 

Κάπως έτσι λοιπόν, αυτό το μαιμούδι κυνήγησε αυγά μέσα στην ίδια του την μπανιέρα!


Τόσο η ιδέα όσο και η εκτέλεση είναι απλή. Δύσκολο είναι να βρεις κενά πλαστικά αυγά και μετά μικρά αντικείμενα που να μπορούν να βραχούν για να βάλεις μέσα. Εκεί είναι η πρόκληση, είμαι όμως εδώ για να σας πω τι έκανα εγώ και να πάρετε ιδέες. 

Καταρχάς χρησιμοποίησα κάποια αντικείμενα που είχα ήδη όπως ένα άδειο πλαστικό αυγό playmobil από το περσινό δώρο της νονάς, και δυο μπάλες από αυτές που παίρνεις μαζί με δώρο μέσα από μηχανήματα στον δρόμο- είμαι σίγουρη ότι έχετε μερικές από αυτές. (το γεγονός ότι δεν μοιάζουν με αυγά απόλυτα, δεν θα πτοήσουν καθόλου τα μαιμούδια σας!). Πριν βρω τελικά εξάδα πλαστικών κενών αυγών που ανοίγουν στο Tiger, είχα βρει σε ένα τοπικό κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και αμπαλάζ αυγά από πλέξιγκλας- υπέροχα και διάφανα ότι πρέπει και για διακόσμηση! Ήταν ακριβά φυσικά, έτσι πήρα μόνο τρία, σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Το θέμα τώρα ήταν να τα γεμίσω... 

Καταρχάς αγόρασα μια μικρή playmobil φάρμα που ήξερα ότι ήθελε, την έβγαλα από το κουτί της και την έβαλα στο playmobil αυγό. Τα πλαστικά παιχνιδάκια μπάνιου δεν εξιτάρουν εννοείται πια καθόλου τον Δημήτρη Γεράσιμο, οπότε πραγματικά με δυσκόλεψε από εκεί και πέρα με τι να τα γεμίσω. Βρήκα επίσης στο tiger κάτι ματάκια που τα φοράς στα δάχτυλα για αστείες μιμήσεις και σκέφτηκα πως θα του άρεσαν- όπως και έγινε. Με αυτά γέμισα δυο αυγά. Πήρα και ένα αυτοκινητάκι hot wheels που αλλάζει χρώμα στο ζεστό νερό- γέμισα ακόμα ένα αυγό. (το διάφανο μάλιστα και ήταν τέλειο!) . Βρήκα επίσης στο tiger μια βεντούζα θήκη για την οδοντόβουρτσα του και μια πετσέτα χεριών τυλιγμένη σαν παγωτό- μου ταίριαξαν πολύ. Τέλος ένα κλασσικό μέτρο πλαστικό, μια τρελόμπαλα και δυο μικρά emoticons- δεν μου έτυχαν και τα καλύτερα - αυτό που έψαχνα σαν τρελή και δεν έβρισκα είναι από αυτές τις πετσέτες που είναι συμπιεσμένες και ανοίγουν μόλις τις βάλεις σε νερό. Τελικά βρήκα σε... φαρμακείο μικρές πετσέτες χεριών μιας χρήσης σαν χάπι που ανοίγουν στο νερό και ήταν και το δωράκι που τον ενθουσίασε περισσότερο από όλα! 

Η επιλογή που ήταν εντελώς ΑΚΥΡΗ και δεν σας την προτείνω με τίποτα αφού ήταν σκέτη  χαζομάρα και δεν ξέρω τι σκεφτόμουν, ήταν τα μπαλάκια ελαίων που είχα βάλει σε ένα αυγό... Όταν έσκασε το πρώτο- και ευτυχώς αφαίρεσα τα υπόλοιπα πριν λιώσουν- το παιδί όχι μόνο γλιστρούσε παντού μα δεν μπορούσε πια να βάλει και τα χεράκια του στο πρόσωπο του ή στα μάτια του. Έκανα τεράστιο λάθος και στεναχωρήθηκα πολύ, ωστόσο ευτυχώς δεν ήταν ικανό να του χαλάσει το κέφι και να μην του αρέσει το μπάνιο εξαιτίας αυτού... Ίσως τα άλατα που αφρίζουν να ήταν καλύτερη επιλογή- με φόβισαν όμως τόσο τα έλαια που δεν ξέρω αν το προτείνω.... 

Πήρα και δυο σφουγγάρια και ένα σαπούνι με τα οποία τρελαίνεται πάντα να παίζει συν τα άχυρα που θα έβαζα από πάνω για να ενισχύσω το αισθητηριακό μέρος του μπάνιου και ήμουν έτοιμη! 








Έκλεισα όλα τα δωράκια στα αυγά, και ήμουν έτοιμη να χρωματίσω την μπανιέρα... 


Το νερό της μπανιέρας το χρωμάτισα όπως προτείνει η Crystal- με χρώμα ζαχαροπλαστικής και πραγματικά δεν έβαψε τίποτα, όλα έφυγαν με λίγο ζεστό νερό και ένα πέρασμα με σφουγγάρι. Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα επέλεξα το πορτοκαλί. Έδειξε πολύ εντυπωσιακό και μαγικό με όλα τα παιχνιδάκια μέσα... 






Λίγο πριν να φωνάξω το μαιμούδι- που το κρατούσε με νύχια και με δόντια ο Παναγιώτης- έβαλα και την τελευταία πινελιά με τα άχυρα. Στις φωτογραφίες της Crystal τα χόρτα μοιάζουν να επιπλέουν πάνω από το νερό- εμένα βούλιαξαν με την μια!! Ωστόσο την δουλειά τους την έκαναν, δείχνοντας ακόμα πιο μυστήριο και περιπετειώδες το μπάνιο. 




Όταν τελικά τον φώναξα για το σπέσιαλ μπάνιο του, δεν πίστευε στα μάτια του... 



Ανυπομονούσε να πετάξει τα ρούχα του και να χωθεί μέσα σε αυτό το μαγικό μπάνιο. Όταν δε, συνειδητοποίησε πως τα αυγά έκρυβαν δωράκια... τι να λέμε, τα φαντάζεστε! Εμένα αυτό που με χαροποίησε είναι πως μέσω αυτής της "δραστηριότητας" εκτός του ότι ένιωσε πολύ ξεχωριστός, εξοικειώθηκε λίγο με την αίσθηση ξένων "αντικειμένων" στο δέρμα του- αφού γενικά σαν παιδί δεν αγαπάει ιδιαίτερα να λερώνεται και δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις πιο περίεργες υφές, όπως πχ χέρια μέσα σε ζελέ ή οτιδήποτε λίγο γλοιώδες, (δες εδώ, εδώ και εδώ.  ), ή στην προκειμένη περίπτωση τα άχυρα να κολλάνε πάνω του. 

Μετά τα μαζέψαμε όλα και κάναμε το κανονικό μας μπανάκι, ολοκληρώνοντας έτσι μια πολύ ξεχωριστή και διαφορετική δραστηριότητα! Έχουν περάσει τρεις μέρες και ακόμα μιλάει για αυτό! Και να φανταστείτε ιδέα δεν έχει πόσο ξεχωριστό μπάνιο του ετοιμάζω για τα γενέθλια του.... 

Τι λέτε, θα το τολμήσετε;; 

6 σχόλια:

  1. Πωωω βρε Γιαννα μου τι σκέφτηκες πάλι!! Τα παιχνίδια στην μπανιέρα τρελαίνουν και τα δικά μου παιδια!! Ειδικά το καλοκαίρι πολυ συχνά την γεμίζω και παίζουν με παιδάκια και τα συναφή! Egg hunting στην μπανιέρα ομως δεν σκέφτηκα ποτε να κάνουμε αληθεια!!! Ίσως το τολμήσω για την μικρή μου!! Φιλια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ; Να είναι καλά το παγκόσμιο διαδίκτυο και όλες αυτές οι τρελές μάνες που τα καταγράφουν!! Να το τολμήσεις Εύη μου. Στα κορίτσια μπορείς να βάλεις πολύ περισσότερα πράγματα!! Και είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει!

      Διαγραφή
  2. Πόσο τέλειο!!!!! Μπράβο, Γιάννα μου! Φιλιά, Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο πριν μείνω έγκυος έβγαλα τη μπανιέρα και έφτιαξα ντουζιέρα... Είναι η πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια που το μετανιώνω... Αχ σας ζηλεύω. Γιατί και η Ανδριάνα έχει αυτό το θέμα και δεν θέλει να λερώνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω η ντουζιέρα είναι σαφώς πιο βολική, όμως χρειάζεται και η μπανιέρα. Αν έχεις μια μικρή πισίνα μπαλκονιού μπορείς να την βάλεις στο μπάνιο με ζεστό νερό και να το κάνεις!!! Είναι εφικτό! Πες μου αν το κάνατε τελικά! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...