Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ένα ιδιαίτερο μπάνιο...γενεθλίων!

Τα γενέθλια μπορούν να γίνουν ξεχωριστά, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτοί οι τρόποι δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν καν ένα πάρτι. 

Μπορεί να είναι να ξυπνήσει το μικράκι μας, (ή και το μεγάλο μας,  κανένα παιδί δεν είναι αρκετά μεγάλο για τέτοιες εκπλήξεις), σε ένα δωμάτιο γεμάτο μπαλόνια. 

Μόλις ξυπνήσει να φανερώσουμε ένα λαχταριστό cupcake με το πρώτο κεράκι της ημέρας πάνω. Τραγουδήστε το τραγούδι πριβέ και θα με θυμηθείτε.  (γιατί αν κάτι είναι απαραίτητο ακόμα και χωρίς πάρτι, είναι να σβήσουμε έστω και ένα κεράκι!) 

Αν είναι εφικτό,  κάνουμε εκείνη την ημέρα ότι θέλει ο εορτάζοντας. Η μέρα του ανήκει και χατίρια δεν χαλάμε. 

Το βράδυ πριν κοιμηθεί, ακόμα και αν έχουν προηγηθεί όλα αυτά, εμφανίζουμε και πάλι ένα λαχταριστό γλυκάκι με το τελευταίο κεράκι της ημέρας, τραγουδάμε πριβέ το γενέθλιο τραγουδάκι και επιμένουμε να κάνει την πιο σημαντική ευχή πριν το σβήσει. 

Εκτός από όλα αυτά όμως έχω ακόμα μια ιδέα- η συγκεκριμένη μπορεί να είναι για μικράκια- με λίγες παραλλαγές όμως γίνεται πολύ καλή και για μεγαλύτερα παιδιά! (ιδίως κορίτσια- όμως και στα αγόρια πάντα κάτι μπορούμε να σκεφτούμε!) 

Ένα ξεχωριστό γενέθλιο μπάνιο! 


Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο όταν του ετοίμασα ένα αισθητηριακό μπάνιο συνδυασμένο με κυνήγι αυγών.  Από τότε είχα αποφασίσει να κάνουμε και γενέθλιο μπάνιο, σίγουρη ότι θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστό. (και πράγματι ήταν!)  



Θα χρειαστούμε: 

  • Μπαλόνια κανονικού μεγέθους 
  • Μικρά δωράκια χωρίς αιχμηρές γωνίες τα οποία να μπορούμε να περάσουμε από το στόμιο του μπαλονιού πριν τα φουσκώσουμε. (δεν χρειάζεται να είναι πάντα παιχνίδι. Μπορεί να είναι και γκλίτερ, πούλιες, πον πον, μικρά κοχυλάκια ότι βάζει η φαντασία σας- εγώ σε ένα έβαλα ένα γλειφιτζούρι που ήταν μακράν το αγαπημένο του!) 
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής. (μπλε και κίτρινο) 
  • Μερικά σημαιάκια για στολισμό- (προαιρετικά) 
  • Μερικά ακόμα δωράκια να κρύψουμε πίσω από σαμπουάν και σφουγγάρια. (προαιρετικό!) 
  • Κάτι για να σκάσουμε τα μπαλόνια. 
  • Καλή διάθεση και άφθονο χρόνο για πλατσούρισμα! 
  • Και αν δεν έχετε μπανιέρα δεν πειράζει. Χρησιμοποιήστε μια φουσκωτή πισίνα- σίγουρα έχετε μια τέτοια!
Βάζουμε τα δωράκια, ένα σε κάθε μπαλόνι, και φουσκώνουμε. Στολίζουμε αν θέλουμε, βάζουμε το νερό στην μπανιέρα και ρίχνουμε μέσα τόσο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής όσο να θυμίζει την πιο δροσερή θάλασσα. Βάζουμε μέσα και τα μπαλόνια- εγώ είχα φουσκώσει και δυο άδεια ώστε να μείνουν μέσα να παίζει εφόσον τα άλλα θα τα σκάγαμε. Παίζουμε χαρούμενα τραγούδια στο ραδιόφωνο και φωνάζουμε το μικράκι μας να δει την υπέροχη έκπληξη! 






Αρχικά το αφήνουμε να εξερευνήσει τα μπαλόνια κουνώντας τα ώστε να καταλάβει τι έχει μέσα ή να δει ξεκάθαρα αν το χρώμα το επιτρέπει τι έχει μέσα. Υπολογίζουμε πως όταν τα σκάσουμε κάποια αντικείμενα ενδέχεται να εκτοξευθούν πραγματικά- οπότε ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ! (Εμείς φορούσαμε κάτι πλαστικά γυαλιά happy birthday που μας έσωσαν από το να μας χτυπήσει ένα κοχύλι στο ματάκι. ) Μετά αρχίζουμε και σκάμε τα μπαλόνια και παίζουμε ασταμάτητα! 



Μόλις φαίνεται να έχει βαρεθεί εμφανίζουμε το κίτρινο χρώμα και ζητάμε να το ρίξει στο νερό ώστε να δούμε τι θα γίνει... Μπορούμε από μπλε να το κάνουμε πράσινο με χρώμα... κίτρινο;;; (αν το έχουμε βάλει το χρώμα σε μπαλόνι νερόμπομπας ακόμα καλύτερα!) 

Και αρχίζουμε τα πειράματα... Και παίζουμε και πλατσουρίζουμε. Μέχρι να βαρεθούμε!



Εμένα επέμενε μετά να ρίξει και το κόκκινο για να δει τι θα γίνει και ειλικρινά ήταν απαίσιο θέαμα! Τόσο πριν ανακατευτεί, όσο και αφότου ανακατεύτηκε! 



Αφού το απολαύσουμε, κάνουμε το συνηθισμένο μας ντουζάκι και φοράμε τα πιο ξεχωριστά μας πυτζαμάκια! (εγώ από πέρσι του ζωγραφίζω μια φανελίτσα ειδικά για τα γενέθλια του. Το λατρεύει!) 

Αυτό ήταν! Έχουν περάσει τέσσερις μέρες από το δικό μας ξεχωριστό μπανάκι και το μαιμούδι ακόμα το συζητάει! 

Τολμήστε το! Τα μικράκια σας θα το λατρέψουν και θα ΣΑΣ λατρέψουν! 

(για έφηβα κορίτσια δεν νομίζω πως χρειάζεται διευκρινήσεις για το πως να διοργανώσετε ένα άκρως πριγκιπικό μπάνιο! Τώρα για αγόρια... αφήστε με να το σκεφτώ... Μέχρι να χρειαστεί κάτι θα έχω σκεφτεί είμαι σίγουρη!) 

8 σχόλια:

  1. Εντάξει!!! έχεις πάει τη μητρότητα γενικά σε άλλο επίπεδο!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φανταστική ιδεα!!!μπραβο σου !είσαι αστείρευτη!!!
    φιλια πολλα και καλο καλοκαιρι ετσι κ αλλιως!!!Φιλια Μαρια Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα βρε Γιάννα μου... Τι υπέροχη ιδέα είναι αυτή!!! Και πόσο όμορφα το οργανώσες και οι φώτο σου και το αποτέλεσμα μας ξεσηκώνουν! Μπορεί να πέρασαν και εμένα τώρα κοντά τα γενέθλια της μικρής μου, αλλά θα αξιοποιησω την ιδέα σου σύντομα... έτσι χωρίς λόγο, μία τέτοια έκπληξη είναι πάντα σούπερ! Να χαίρεσαι το μαϊμούδι σου και να του χαρίσεις πάντα τόσο ιδιαίτερες αναμνήσεις. Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Να το κάνεις! Στα κορίτσια ένα πριγκιπικο αφρόλουτρο ποτέ δεν θέλει ιδιαίτερο λόγο!!! Φιλιά πολλά πολλά ❤❤❤❤

      Διαγραφή
  4. Γιάννα μου η ιδέα είναι σούπερ! Εχω μόνο μια ερώτηση. Το χρώμα δεν βάφει πάνω στο σώμα ή στην μπανιέρα. Το λέω γιατί θα ήταν υπέροχη η ιδέα για κορίτσια και χωρίς το χρώμα αλλά με φοβερό αφρό από το αφρόλουτρο και να ψάχνει να βρει μέσα στο νερό κάποια δωράκια ή τα κρυμμένα μπαλόνια. Λέω τώρα εγώ, χεχε! Να τον χαίρεσαι!!! Πάντα να περνάτε υπέροχα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλα μου δεν βάφει Καθόλου! Και αν σε κάποιο σημείο ίσως φανεί με ελάχιστο τρίψιμο φεύγει! Το καλό με τα κορίτσια είναι πως μπορείς να το εμπλουτίσεις πολύ! Το αφρόλουτρο φαντάσου όμως να είναι ροζ... Κάνε το και θα τρελαθουν! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...