Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ένα παραμυθένιο χωριό που κρύβει...24 εκπλήξεις! (advent calendar 2017)

Ένα παραμυθένιο χιονισμένο χωριό είναι φέτος το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης- ή όπως λέει ο Δημήτρης Γεράσιμος "Είναι ο Βόρειος Πόλος φυσικά!"  και ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Και το καλύτερο; Το φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι! 














Το εμπνεύστηκα τον περασμένο Ιούνιο όταν είδα ένα ποστ νηπιαγωγείου που έφτιαχναν σπιτάκια από κουτιά γάλακτος και γλωσσοπίεστρα.  Από τον Αύγουστο λοιπόν αρχίσαμε σταδιακά να μαζεύουμε τα κουτάκια μας! Μόλις είχαμε την πρώτη πεντάδα ξεκινήσαμε! Τρελάθηκα από την χαρά μου που ο μικρός όχι μόνο ήθελε να συμμετέχει, αλλά το έκανε και πολύ σωστά! 

Ήθελε το χωριό του πολύχρωμο και αυτό ακριβώς κάναμε! Μόλις ολοκληρώσαμε και τα 23 σπιτάκια, (24ο δεν φτιάχτηκε ποτέ αφού μπερδεύτηκα στο μέτρημα!), τα έκρυψα διότι από εκεί και πέρα, ήθελα όλες οι λεπτομέρειες να είναι έκπληξη. Πόρτες δηλαδή, παράθυρα και όλη η διακόσμηση φανερώθηκαν μαζί με ολόκληρο το παραμυθένιο χωριό μας! 

Δεν ήταν εύκολο να κόψω πόρτες και παράθυρα- έστω και με καλό χαρτοκόπτη- έτσι στο τέλος παρέδωσα όπλα και απλά τα σχεδίασα! Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και με το κίτρινο γλασέ χαρτί διότι σε αυτά μπορείς να κάνεις και τον σταυρό του παραθύρου που προσθέτει πολύ στο αποτέλεσμα. 

Ιδίως όταν έχουμε λίγα φώτα στο σπίτι και ανάβουμε τα λαμπάκια που στρατηγικά έχω τοποθετήσει ανάμεσα τους.. 







Και δεν το συζητώ καν για όταν τα υπόλοιπα φώτα σβήνουν... 









Είναι μια ομορφιά από μόνο του. Πόσο μάλλον αν ξέρεις πως μέσα στα σπιτάκια κρύβονται δωράκια.... Επειδή βέβαια ποτέ δεν καταφέρνω να τηρήσω την αγορά τόσο μικρών εκπλήξεων, έχω φροντίσει να ετοιμάσω χαρτάκια που θα κρυφτούν μέσα - μαζί με μια λιχουδίτσα το ομολογώ- και τα οποία θα μας καθοδηγούν καθημερινά... 







Πως θα γίνεται αυτό; Εύκολα! Οι περίπου δέκα μέρες είναι ούτως ή άλλως δραστηριότητες. Συνεπώς ετοιμάστηκαν τα ανάλογα χαρτάκια. (το όμορφο μπισκοτένιο ανθρωπάκι που συνοδεύει τις φωτογραφίες μας από την γλυκιά Ελπίδα εδώ.



Για τα δώρα όμως;;; Φέτος ήθελα να δώσω λίγο ενθουσιασμό παραπάνω. Οπότε θα κρύβω τα δώρα κάπου μέσα στο σπίτι, σε άλλη μεριά κάθε φορά και για να βρει το εκάστοτε δώρο θα πρέπει να λύσει τους γρίφους!! (τους οποίους εμπνεύστηκα η ίδια). 








Λόγου χάρη στον εξής γρίφο " Μην πλησιάζεις και πολύ, το προσωπάκι θα καεί. Ο μόνος που μπορεί εκεί να μπει, ο κύριος με την κόκκινη στολή" είναι το τζάκι.! Ή "Φτου και βγαίνω" λέμε τώρα. Που να κρύβεται παιδιά; Μήπως κάτω από φουστάνια; Σίγουρα τον έχω μάθει πια"είναι στην ντουλάπα μου! Και άλλα πολλά που θα σας αποκαλύπτουμε σταδιακά!

Το επόμενο στάδιο ήταν να τυλίξω τα δώρα. Φέτος επέλεξα το ίδιο αμπαλάζ για όλα ώστε να τον βοηθάει όταν τα ψάχνει. Πήραμε έξι βιβλία που ήταν και τα πιο ακριβά δώρα του advent και διάφορα μικροπράγματα. 









Για να στολίσουμε και να φτιάξουμε αυτό το παραμυθένιο χωριό, χρησιμοποίησα ότι είχα ήδη σπίτι. Πέρα από τα γάλατα, δεν αγόρασα τίποτα. Μόνο την πάχνη για να φαίνεται χιονισμένο και τα φωτάκια. Τίποτα άλλο.  Και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Το έστησα χθες το βράδυ διότι ήθελα να το χαζέψει για κανά δυο μερούλες πριν αρχίσουνε τα δώρα και να αγωνιά για αυτά. Σήμερα έτυχε και ξύπνησε από τις 5:15. Τον περίμενα να πλύνει δόντια και μόλις βγήκε από μπάνιο, είχα όλα τα φώτα κλειστά εκτός από τα λαμπάκια στο χωριό, του έκλεισα τα μάτια και τον πήγα κοντά πριν του τα ανοίξω.... Και παρότι τα είχαμε φτιάξει στην ουσία μαζί τα σπιτάκια έμεινε κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό... 

"Μαμά.... Είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ... Είναι ο Βόρειος Πόλος... Με τα ξωτικά, τα σπιτάκια του, το Polar Express, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ! Και είναι ΚΑΙ χιονισμένος!!" 

Αυτά ήταν τα λόγια του και αποζημίωσαν για όλες τις μέρες που είχα κάψει τα δάχτυλα μου από το πιστόλι σιλικόνης, ή που είχα βαρεθεί να κόβω γλωσσοπίεστρα και χαρτόνια. Το λάτρεψα και εγώ μαζί του και απλά ανυπομονώ να μπει ο Δεκέμβριος και να αρχίσουμε τις δραστηριότητες και τα διαβάσματα! 

Για δείτε εδώ μερικές ακόμα εμπνευσμένες ιδέες από αγαπημένες bloggers. 

Το ΥΠΕΡΟΧΟ χριστουγεννιάτικο χωριό από- όλων των ειδών- κουτιά της γλυκιάς Ελένης.

Τα χαρούμενα σπιτάκια της Ελπίδας. 

Τα μπισκοτοσπιτάκια και πάλι της αστείρευτης Ελπίδας! 

Το σούπερ όμορφο, πολύχρωμο και απλό ημερολόγιο της γλυκιάς Σωτηρίας. 

Το δάσος των ξωτικών της Μάγδας. 

To advent για μικρούς βιβλιοφάγους της Ζωής.

To Xmas tree advent της Μαρίας,

Και την δική μας γιγάντια κάλτσα πέρσι!  Και πολλά πολλά ακόμα που αδικώ αν τα ξεχνάω, το διαδίκτυο ΓΕΜΑΤΟ υπέροχες ιδέες!! 

Με το καλό να ξεκινήσει επίσημα η εορταστική περίοδος!! 


16 σχόλια:

  1. Φανταστικό είναι!! Μπράβο, καλά Χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικό!! Θα περιμενω να δω τους γρίφους ενα ενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου Μαρινακι, σε ευχαριστώ πολύ! Στο instagram θα τους ανεβάζω σίγουρα!!

      Διαγραφή
  3. υπέροχο για αλλη μια φορά Γιάννα μου!! Είναι φανταστικό ο βόρειος πόλος σας!! Αγαπαω τις κάρτες σας και τους γρίφους σας!! Κι εγώ έτσι του κ΄ρυβω τα μεγαλύτερα δωράκια.. Και..χεχεχε.. ειχες δίκιο..κάτι παρόμοιο έφτιαξα κι εγώ φέτος..Και του χρόνου με υγεία!! Μαγικά χριστούγεννα σας ευχομαι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα, Ελπιδακι μου, γλυκιά μαμά έμπνευση!!! Λάτρεψα το δικό σας μπισκοτοχωριο- το βράδυ θα προσθέσω και αυτό το λινκ! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, μαγικά Χριστούγεννα και σε σας με υγεία πάνω από όλα και μπόλικη αστεροσκονη ✨✨✨✨

      Διαγραφή
  4. Είναι τέλειο! Έχεις κάνει απίθανη δουλειά! Να απολαύσετε τον Βόρειο Πόλο σας και να έχετε χαρούμενες γιορτές!Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου, σε ευχαριστώ πολύ!!! Λάτρεψα και το δικό σας, το βράδυ θα προσθέσω και αυτό το λινκ- υπέροχες μανούλες, υπέροχες ιδέες! Καλά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  5. Πω πω!!!! πως πας σε αυτό το χωριό κυρία μου;;; τρένο να πάρω; αερόστατο να πάρω; ή να κλείσω τα μάτια και να φτάσω;;;
    Πολύ όμορφο πραγματικά!!!!!!! Ο Δημήτρης Γεράσιμος θα το χάρηκε πάρα πολύ!!!!!!
    Χαίρομαι που σας έδωσα έστω λίγη εμπνευσούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη;; Πολύ! Έλα εσύ οδικώς και σε βόλευω εγώ! Σε ευχαριστώ πολύ!! Μεγάλη αγκαλιά με την ευχή για μαγικά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  6. Είναι υπέροχο!!! Φανταστικό!!! Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τοοοοσο πολύ γλυκιά μου!!! Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...