Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης- 2018 (advent calendar)

Για μας, είναι η τέταρτη χρονιά που κάνουμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και νιώθω πως κάθε χρόνο ο μικρός το αγαπάει και λίγο παραπάνω. Φέτος κάνουμε κατ εξαίρεση μια επανάληψη εφόσον ο Δημήτρης Γεράσιμος μου είπε όλο παράπονο πως δεν θυμάται το πρώτου του advent calendar και ήθελε να το χρησιμοποιήσω και πάλι. 

Για να είμαι ειλικρινής χάρηκα πολύ, όχι μόνο γιατί ήξερα πως θα το αξιοποιήσει πολύ περισσότερο φέτος εφόσον είναι και ένα τεράστιο παζλ ταυτόχρονα, αλλά και επειδή αυτό που ήθελα να κάνω κόστιζε, το σκέφτηκα τελευταία στιγμή και η αλήθεια είναι πως δεν θα έβγαινε οικονομικά! Κρατάω την ιδέα μου λοιπόν για του χρόνου- ώστε να έχω το χρόνο να προμηθευτώ τα απαραίτητα με την ησυχία μου... 

Όταν σας είχα δείξει το πρώτο μας advent εδώ , δεν σας είχα δείξει και πολλά. Επειδή ήταν πολύ μικρός είχα αρκεστεί σε πολύ μικρά δωράκια που χωρούσαν στα κουτάκια που έχει αυτή η κατασκευή- την οποία είχα αγοράσει ούσα έγκυος ακόμα στο μαιμουδάκι από το IKEA. Πόσα αυτοκινητάκια όμως και κάλτσες να κρύψεις πια, έτσι μεγαλώνοντας το αγόρι μου, μεγαλώνουν και τα δωράκια- ενώ εμπλουτίζονται και από πολλές δραστηριότητες. 



'Οταν λοιπόν το δώρο δεν χωράει στο advent μας, ένας τρόπος να το "πασάρουμε" είναι με γρίφο. Εγώ από πέρσι που χρησιμοποίησα πρώτη φορά αυτή την μέθοδο ενθουσιάστηκα διότι αποτελεί και τρομερή εξάσκηση στην κριτική αντίληψη του μαιμουδιού ενώ εξασκείται πολύ και στις μεταφορικές έννοιες μέσω αυτών.  Φέτος βέβαια δυσκολεύτηκα λίγο, έως πολύ,  με τους γρίφους- ευτυχώς όμως ήταν λιγότερα τα δώρα και έτσι το "μαρτύριο" μου τελείωσε γρήγορα! Όταν χρησιμοποιείτε κατά αυτόν τον τρόπο το ημερολόγιο σας θέλει οργάνωση. Πρέπει να έχετε γραμμένες σε ένα χαρτί όλες τις μέρες, ποια δραστηριότητα ή δωράκι αντιστοιχεί στην κάθε μέρα, που έχετε πει στον γρίφο ότι θα είναι κρυμμένη η έκπληξη, έτσι ώστε όταν ξημερώνει η μέρα ενός δώρου να το κρύβετε στο σωστό μέρος από την προηγούμενη! 

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος χρησιμοποίησα ότι κουτάκια, χαρτιά περιτυλίγματος και κορδέλες είχα ήδη στο σπίτι. Αυτοκόλλητα αγόρασα μόνο. Αν δεν πετάτε τις κορδέλες και τις φυλάτε όμορφα τυλιγμένες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά σας διαβεβαιώ! Σε κάθε κουτάκι κρύβεται καθημερινά και μια λιχουδίτσα- τι γιορτές θα ήταν χωρίς μια λιχουδίτσα- ενώ τα πάντα έχουν πασπαλιστεί με μπόλικη χιονονιφάδα! Θα σας δείχνουμε σταδιακά τα δωράκια και τις δραστηριότητες μας, καθ' όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου! 








Στο μεταξύ δείτε εδώ το περσινό παραμυθένιο χωριό μας και εδώ την γιγάντια κάλτσα μας. Αν θέλετε ανέξοδες ιδέες να γεμίσετε το ημερολόγιο σας, δείτε την ανάρτηση της Ελπίδας εδώ και το ποστ της Μαρίας εδώ. Ενώ αν θέλετε να δείτε όλες τις ιδέες από τις αγαπημένες μας bloggers για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης δείτε την  συνοπτική ανάρτηση της Άννας εδώ. 

Ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το δικό σας! 

8 σχόλια:

  1. Μοναδικό!!! Είμαι σίγουρη ότι ο μικρος θα ενθουσιαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρόνου Γιάννα μου. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του χρόνου! Αναμένουμε όλες τις μικρές εκπλήξεις έως και τα Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...