Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη. (2019)

Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι ΠΆΝΤΑ μια δραστηριότητα του advent calendar μας. (δείτε το φετινό χειροποίητο επιτραπέζιο μας Santapoly- the advent calendar edition εδώ) Μάλιστα είναι μια από τις πρώτες δραστηριότητες έτσι ώστε να το στείλουμε εγκαίρως και να έχει ο Άγιος Βασίλης τον απαραίτητο χρόνο να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το δώρο μας!!! 


Συνήθως ανάβουμε το τζάκι και φτιάχνω ένα πολύ πλούσιο πρωινό και γενικά τεμπελιάζουμε όλη μέρα με ταινίες και επιτραπέζια, κάνοντας αυτή την ημέρα ακόμα πιο ξεχωριστή. Άρα πρέπει να είναι Σαββατοκύριακο. Φέτος λοιπόν, για αυτό ακριβώς τον λόγο, ήταν και η πρώτη δραστηριότητα που μας έτυχε. Δυστυχώς, λόγω απρόσμενων οικογενειακών συνθηκών, δεν καταφέραμε να κάνουμε τίποτα από αυτά- αυτό όμως δεν με απέτρεψε από το να φτιάξω ένα ξεχωριστό πρωινό ακόμα και αν αναγκαστήκαμε να συμπτύξουμε την δραστηριότητα σε μόλις δύο ώρες περιθώριο. 








Για το πως παίζουμε  καθημερινά την Santapoly και για την αντίδραση του μαιμουδιού θα ακολουθήσει άλλη ανάρτηση. Αναλυτική! Αφού ξεκινήσαμε λοιπόν την παρτίδα μας και φανερώθηκε η ανάλογη εντολή, όσο το μικράκι μου έγραφε το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη, εγώ ετοίμαζα το αγαπημένο του πρωινό. Κέικ δηλαδή, τηγανίτες, μπουγάτσα και φυσικά σοκολατούχο γάλα! (αν δεν το ρίξεις έξω πως να καταλάβεις ότι έρχονται Χριστούγεννα;;!) 





Το μικράκι μου φέτος έγραψε μόνο του το γράμμα και ζητάει από τον Άγιο Βασίλη ένα έλκηθρο για τα χιόνια (!) και υγεία για όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα ο Άγιος δεν μας έχει χαλάσει χατήρι, ελπίζουμε λοιπόν να συμβεί το ίδιο και φέτος. 








Γενικώς έχω παρατηρήσει πως πάντα ζητάει ένα δώρο το οποίο δεν έχει δει στην αγορά ποτέ. Είναι μια τακτική που κρατάει, η οποία ομολογώ πως με εντυπωσιάζει και με πείθει ακόμα περισσότερο για το πόσο βαθιά πιστεύει το μικράκι μου! Επίσης, συνήθως στολίζει το γράμμα του με whashi tape- εξου και η κόλλα χαρτιού που του έχω βάλει μαζί με τις άλλες εκπλήξεις για να γράψει το γράμμα του- φέτος όμως επέλεξε να χρησιμοποιήσει το έτοιμο- μάλλον επειδή βιαζόμασταν πολύ δυστυχώς- και στόλισε με τις ταινίες και μερικές ζωγραφιές την κόλλα να την στείλει μαζί για δώρο. Πάντα ζωγραφίζοντας το δώρο που ζητάει! 

Σύντομα, πολύ σύντομα,  θα υπάρξει μια εντολή που θα μας προτρέπει να στείλουμε το γράμμα μας στον Άγιο Βασίλη! Εσείς; Γράψατε το γράμμα σας; Και τι ζητάτε φέτος από τον Άγιο; 


2 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...