Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια- volume2.

Πριν τρία χρόνια είχαμε γράψει για τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια εδώ. Έκτοτε προστέθηκαν πολλά στην συλλογή μας, χωρίς ωστόσο να εκτοπίσουν τα πρώτα μας αγαπημένα. (ενώ μερικά ακόμα περιμένουν υπομονετικά μέσα στο advent calendar, δείτε το φετινό πρωτότυπο επιτραπέζιο μας που λειτουργεί ως ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης εδώ! )

Πάντα λέω πως δεν θα αγοράσω άλλα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, μα ποτέ δεν το τηρώ. Υπάρχουν ακόμα τόσα που θα ήθελα να έχει στην βιβλιοθήκη του! Πάμε να χαζέψουμε και εμείς λίγο μαζί με τον μικρό; 





"Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα", όπως και το "Ένα Ελατάκι για τον Τάκη"- και τα δυο του Ευγένιου Τριβιζά είναι μακράν τα αγαπημένα του. 


Ακολουθούν "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" (Ευγένιος Τριβιζάς) και "Ο Ξυλαράκης".  Αγαπάει πολύ και το "Μην ταλαιπωρείς τον Άγιο Βασίλη" (Μάκης Τσίτας) ενώ ακολουθούν τα παραμύθια που έχουν καθαρά θρησκευτικό περιεχόμενο- πράγμα που αποδεικνύει πως αρκεί να δίνεις όλα τα ερεθίσματα στα παιδιά και αυτά ξέρουν να τα συνδυάζουν άψογα μέσα στην αγνή ψυχή τους. 







Του αρέσουν ΠΑΡΑ πολύ και τα παραμύθια με ήχους από τις εκδόσεις Susaeta, προσπαθώ κάθε χρόνο να του παίρνω και ένα καινούργιο. 




Μερικά ακόμα αγαπημένα του είναι "Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία", από εκδόσεις Παπαδόπουλος, "Το Χριστουγεννιάτικο μυστικό" της Άννας Ιακώβου, "Η νύχτα των Χριστουγέννων" από εκδόσεις Πατάκη, "Το Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι" των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Μυρτώς Δεληβοριά και δυο παραμύθια Χριστουγεννιάτικα που έχω γράψει εγώ για αυτόν. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλα τα βιβλία μας ανατρέξτε στο αντίστοιχο άλμπουμ μας στο facebook εδώ  διότι προσθέτουμε συνεχώς καινούργια, (είναι αρρώστια!!), αλλά και επειδή υπάρχουν και αυτά που δεν είναι αμιγώς Χριστουγεννιάτικα αλλά διαβάζονται υπό άλλο πρίσμα τις γιορτές.  

Αυτό που καμαρώνω είναι πως τα διαβάζει όλα ο μικρός μου βιβλιοφάγος με την ίδια αγάπη. Καθημερινά διαβάζουμε το λιγότερο τρία βιβλία- εξακολουθούν να είναι οι αγαπημένες μου στιγμές κάθε μέρα. Εσείς; Διαβάζετε στα/με τα παιδιά σας; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...