Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μια κίνηση αγάπης για τα tosodoulika...

Η Μένια είναι η μαμά της Νεφέλης και του Πάρη. Η Νεφέλη έχει διαγνωσθεί με καρκίνο. Η Μένια λοιπόν δίνει τον δικό της αγώνα στο πλευρό της κόρης της. Αυτό τον αγώνα τον δίνει με αξιοπρέπεια, δύναμη και με σκοπό να βοηθήσει και άλλους γονείς που έρχονται στην- αδιανόητη θέση- να ακούσουν πως το παιδί τους πάσχει από αυτή την ασθένεια. 

'Ετσι γεννήθηκε το karkinaki. Ένας υπέροχος ιστότοπος όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα που αφορούν στον παιδικό καρκίνο. Από επιστημονικές μελέτες μέχρι και τις συμβουλές τις Μένιας για το τι θα χρειαστεί να πάρει μια μητέρα μαζί της όταν  νοσηλευτεί το παιδί της. 

Για την Μένια έχω ξαναμιλήσει εδώ, όταν με δική της παρότρυνση και με  βοήθεια από όλες τις υπόλοιπες "μαμαδομπλόγκερς" διοργανώθηκε μια υπέροχη κίνηση αγάπης για τα παιδιά που νοσηλεύονται. Όλα αυτά τον Ιούνιο. Τώρα από τον Οκτώβρη κιόλας, η Μένια "ξαναχτυπά". Αυτή τη φορά σκέφτεται να βοηθήσει όλες αυτές τις μανούλες που ξημεροβραδιάζονται έξω από την ΜΕΝΝ, περιμένοντας αυτά τα λίγα μα τόσο πολύτιμα λεπτά με το πρόωρο μωράκι τους, το τοσοδούλικο τους.

Και εδώ μπαίνει στην ιστορία η Μερσίνη. Η Μερσίνη είναι μαμά του Μάριου και ενός αγγέλου στον ουρανό. Προωρομανούλα και η ίδια ξέρει πολύ καλά την αγωνία, το άγχος, την αίσθηση απελπισίας όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις το ίδιο σου το παιδί. Όπως η Μένια έτσι και η Μερσίνη πήρε την εμπειρία της και την αξιοποίησε δημιουργώντας το Tosodoulika, έναν απίθανο ιστότοπο με προσωπικές εμπειρίες, έγκυρες συμβουλές και μελέτες, οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί μια μανούλα που βιώνει τη προωρότητα. 

Κίνηση αγάπης λοιπόν για αυτές τις μανούλες. Τις δυο φορές μανούλες. Τις μανούλες που πονάνε και λαχταρούν να ζήσουν το αυτονόητο. Να κρατήσουν αγκαλιά το μικράκι τους, να το πάρουν σπίτι μαζί τους... Τόσες "μαμαδομπλόγκερς" προθυμοποιήθηκαν και πάλι να βοηθήσουν... Ένα δωράκι, μας πρότεινε η Μερσίνη, συμβολικό- εορταστικό, τίποτα μωρουδιακό μιας και οι καταστάσεις απαιτούν λεπτότητα. 

Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, και κατέληξα σε αυτή την, τοσοδούλικη. πράξη αγάπης από εμένα. Εφόσον πρόκειται για τα τοσοδούλικα μωράκια, τοσοδούλικα θα ήταν και τα δωράκια μου. Μια τοσοδούλικη μαράκα, κούπα και  καρτούλα με ευχές βγαλμένες από τη καρδιά, μπήκαν σε μια τοσοδούλικη τσαντούλα, έκλεισαν με ένα τοσοδούλικο μπισκοτόανθρωπάκι και μπήκαν σε κουτί για να αποσταλούν στην γλυκιά Μερσίνη. Η Μερσίνη είχε προτείνει να μην επιλέξουμε τίποτα εύθραυστο,  μα δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτές τις γεμάτες αισιοδοξία κουπίτσες και έτσι φρόντισα να τις αμπαλάρω πολύ πολύ καλά. 

Από μια λοιπόν, δις προωρομανούλα, με άσχημη μάλιστα κατάληξη, προς 5 προωρομανούλες με πολύ πολύ αγάπη και τις καλύτερες και εγκαρδιότερες ευχές /προσευχές για την πιο ευχάριστη και ευλογημένη κατάληξη. Να πάρουν τα μωράκια τους σπίτι, υγιή, γερά, δυνατά. 

Το ημερολόγιο μιας μαμάς









16 σχόλια:

  1. Γιάννα μου υπέροχα τα δωράκια σου! Και η καρτούλα γεμάτη αισιοδοξία! Να είναι καλά τα παιδάκια όλου του κόσμου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ομορφα τα δωρακια σου Γιάννα μου!! κι ακομα πιο ομορφες οι ευχες σου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ομορφα τα δωρακια σου. Μακαρι γρηγορα αυτες οι μανουλες να αγκαλιασουν τα παιδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρέ τι φοβερή ιδέα, τα τοσοδούλικα κουπάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφα τα δωράκια αλλά και όλη η κίνηση. Και η κάρτα τόσο γλυκιά! Πολλά μπράβο από εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο σου Γιαννα ,υπεροχα τα λογια σου και τα δωράκια σου!!! Θα ακολουθήσω κι εγω συντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μοναδικα τα δωρακια σου μπραβο σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μοναδικα τα δωρακια σου μπραβο σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγκινήθηκα τόσο πολύ....Εξήγησες με τόσο όμορφο τρόπο, αυτή την κίνηση αγάπης! Υπέροχες οι επιλογές των δώρων σου Γιάννα μου! Να σας έχει ο Θεός καλά, για την μεγαλοψυχία που δείχνετε όλες σας! Θα το ξαναπώ...αισθάνομαι άσχημα που ξέχασα, αμέλησα, έχασα την προθεσμία και δεν κατάφερα να συμμετέχω! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...