Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Διασκεδάζουμε με... μπίλιες νερού!! (Η Μαγική Μας Λίμνη- έμπνευση Two boys and Hope!)

Αυτή την τόσο απλή μα αποτελεσματική ιδέα, την είχα δει - που αλλού- στο μπλογκοσπιτάκι της Ελπίδας και φυσικά με είχε ξετρελάνει, μιας και ήμουν τρομερά εξοικειωμένη με τις μπίλιες νερού λόγω διακόσμησης εδώ και χρόνια- ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί να τις χρησιμοποιήσω για παιχνίδι! (και ας έπαιζα και εγώ σαν μικρό παιδί όποτε έφτιαχνα μερικές για μια ακόμα σύνθεση με λουλούδια ή κεράκια!) 

Πέρσι αποφάσισα να μην το κάνω τελικά, μιας και δεν τρελαινόταν τόσο με παιχνίδια sencory που ήταν "γλοιώδη" και "γλιστερά". Φέτος όμως το μαιμούδι μεγάλωσε και ήμουν σίγουρη πως θα ξετρελαθεί. Με την πρώτη ευκαιρία προμηθεύτηκα τις μπίλιες, τις ετοίμασα από το βράδυ και την επόμενη μέρα- στο γνωστό μας πλέον κουτί των sencory εκπλήξεων- αυτή την δύσκολη ώρα του απογεύματος που αρχίσει η γκρίνια και η κούραση- το φανέρωσα! 

"Θες να παίξουμε με ένα παιχνίδι έκπληξη που έφτιαξε η μαμά;" ρώτησα. 
"Έεεκπληξη;;;" φώναξε γεμάτος ενθουσιασμό! "Ναι, μαμά! Εμπρός, μαμά, πάμε- θα γίνει χαμόοος!' και αμέσως μετά: "Τι έκπληξη όμως;;;" "Θα δεις!" του απάντησα και ειλικρινά δεν κρατιόταν! 

Μαθημένος πια, με το που άνοιξα το κουτί λέγοντας του πως η μαμά έφτιαξε μια μαγική λίμνη σε ένα κουτί, (λόγω του ότι είχα βάλει παπάκια μέσα!), πήρε το φτυαράκι και άρχισε... Πολύ πολύ γρήγορα χώθηκαν  και τα χεράκια μέσα...ε, και μετά συνεχίστηκε έτσι το μοτίβο...ούτε που ξέρω για πόση ώρα... 







Η υφή τους φέτος τον ξετρέλανε! "Γλιστράνε μαμά" έλεγε συνέχεια με ενθουσιασμό και δεν χόρταινε να πιάνει μια μια τις μπίλιες... 



Βουτούσε μέσα στις μπίλιες τα παιχνίδια που είχα κρύψει αφού τα έβρισκε και έλεγε "Τέλεια μαμά μου, έφτιαξες μια λίμνη μαγική!!" 







Ψαρεύαμε θησαυρούς... (έκρυψα ότι παιχνιδάκια είχα ήδη σπίτι που απλά είχε καιρό να παίξει μαζί τους)






Ανακαλύψαμε πως οι μαγικές αυτές μπίλιες σπάνε...



Μα και πως καθρεφτιζόμαστε σε αυτές, αλλά... ανάποδα!!!! (αυτό μας συγκλόνισε!)



Και συνεχίσαμε το παιχνίδι, μέχρι που άλλος θησαυρός δεν έμεινε και τα χεράκια μούλιασαν τόσο που έπρεπε να σταματήσουμε. Για σήμερα όμως. Διότι η μαγική μας λίμνη, φυλάχτηκε με προσοχή στο φρούριο μας μέχρι αύριο το πρωί που θα την εξερευνήσουμε και πάλι από την αρχή!





Σας προτείνω να το δοκιμάσετε- οπωσδήποτε!! Θα γεμίσετε μαγεία και χαμόγελα! 

16 σχόλια:

  1. Μπορώ να πω ότι ζήλεψα το μικρό μαιμούδι! Θέλω κι εγώ να παίξω με μπίλιες νερού χιχιχι. Τέλειο παιχνίδι Γιάννα ειδικά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι. Αλήθεια από που τις παίρνεις τις μπίλιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου, θα τσακώνεστε ποιος θα πρωτοβουταει τα χέρια του! Αργότερα εγώ θα τον παροτρυνω να βάλει και ποδαράκια!!! Από τα jumbo τις παίρνω εγώ - τις έχει σε μας- μαζί με τα ψεύτικα λουλούδια και τα γυάλινα βάζα - γυαλες! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. κι εγώ βρήκα τέλεια την ιδέα σας !! και θα ήθελα κι εγώ να μάθω πού θα βρω αυτές τις μπίλιες νερού παρακαλώ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλημέρα και καλώς σε βρίσκω! Εγώ τις παίρνω απο τα jumbo, κανουν πενήντα λεπτά το σακουλάκι. Η ποσότητα που βλέπεις στις φωτογραφίες έχει φτιαχτεί με δύο σακουλάκια.!! Να το κάνεις! Απλά φρόντισε να τις αφήσεις να μουλιασουν ένα ολόκληρο βράδυ! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Γιάννα μου! Αυτό ετοιμάζω και εγώ τωρα. Προμηθευτικα εχτες τα υλικά και θα το φτιάξω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοοο ανυπομονώ να δω εντυπώσεις και φωτογραφίες του φατσουλινου!!!

      Διαγραφή
  4. Τελεια η λιμνη σας!!! Ποσο χαιρομαι που του αρεσαν!!! Ζητωωωω!!! Κι εμεις τις αγαπαμε αυτες τι μπίλιες!!! πολα πολλα φιλια Γιαννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίνε μας εσύ ιδέες και εμάς θα μας αρέσουν!!! Φιλιά πολλά κούκλα μου!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία η λιμνούλα σας! Και τι χαρά που έχει το μικρακι! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ ποκυ Γιούλη μου! Και σήμερα μπορεί να έπαιξε και τρεις φορές, παρότι είχε και την έννοια του κρεβατιού που του στηναμε!!!

      Διαγραφή
  6. Για ποια ηλικία το προτείνετε ? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμη/ε φίλη/ε, ειδική δεν είμαι όμως εγώ, που ο μικρός δεν έβαζε πότε τίποτα στο στόμα του και παίζουμε και πάντα παρέα σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, θα το έκανα και από έντεκα μηνών, απλά υπάρχει η πιθανότητα να μην του/ της αρέσει πολύ η συγκεκριμένη υφή σε αυτή την ηλικία!

      Διαγραφή
  7. Αχχ τι χαμογελάκι όμορφο είναι αυτό!!!
    Τις λατρεύω αυτές τις μπιλίτσες θυμάμαι στο γάμο της αδερφής μου στα βάζα είχε τέτοιες, και υπάρχει φωτογραφία που έχω βουτηγμένο το χέρι μου εκεί, χαχαχαχα!!!
    Για το καλοκαιράκι νομιζω οτί θα είναι ιδανικές!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για ανοιξη, φθινόπωρο, είναι υπέροχη ιδέα και το κυριότερο μπορείς να παίξεις ξανά και ξανά και ξανά!! Όσο για τον γάμο και τις μπίλιες, ήμουν σίγουρη!! Φιλιά πολλά κούκλα μου!

      Διαγραφή
  8. Τελικά η Ελπίδα όλους, μας έχει ξετρελάνει!!!!!
    Καλά νεροπαίχνιδα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ πάντως είμαι η πιο φανατική της οπαδός! Σχεδόν grouppy!! Χαχα! Ευχαριστούμε πολύ!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...