Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αυτό το Κέικ Φυστικοβούτυρου με κομμάτια Σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη, απλά δεν υπάρχει!

Εντάξει είναι επίσημο. Τον αγαπώ. Τον Άκη ντε! Τον Πετρετζίκη. Αυτόν τον παλαβό πρώτο Έλληνα master chef! (ναι το είπα και του Παναγιώτη μα δεν σκοτίστηκε!) 

Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω συνταγή του Άκη και σίγουρα όχι η τελευταία. Πολύ συχνά δοκιμάζω τις προτάσεις του και ποτέ μα ποτέ δεν έχω μείνει δυσαρεστημένη, ποτέ μα ποτέ δεν είχα αποτυχία στην εκτέλεση. Ποτέ ξανά δεν έχω βγάλει δυο συνταγές σε μια μέρα, μα σήμερα ενθουσιάστηκα. 

Αφού έφτιαξα τα Chocolate Brownie Cookies με απόλυτη επιτυχία και με ένα μαιμουδάκι να έχει ντελιριαστεί και μου ζητάει να φτιάξω "κείκι", θυμήθηκα την χθεσινή συνταγή του για το Κέικ Φυστικοβούτυρου με κομμάτια Σοκολάτας και ως γνήσια λάτρης και του κέικ και του φυστικοβούτυρου σκέφτηκα πως πρέπει να το δοκιμάσω! 

Αφού είδαμε και την σημερινή του εκπομπή- την οποία έχω ξαναγράψει πως είναι το μόνο πρόγραμμα που ο Δημήτρης βλέπει σχεδόν φανατικά- περιμένοντας να ανοίξει το mini market για να πάρουμε γιαούρτι και κουβερτούρα γάλακτος που δεν είχα, ξαναμπήκαμε chef και sous chef στην κουζίνα και ακολουθήσαμε την συνταγή κατά γράμμα... 


Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το περιγράψω... Αν κάνω quote τον ίδιο θα έλεγα: "Τι είναι αυτό που έφτιαξα Παναγία μου;;;". 




Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο θα αποτρελαθείς! Αν δεν σου αρέσει, θα μάθεις να σου αρέσει. Αν δεν ξέρεις τι είναι το φυστικοβούτυρο, καιρός να το μάθεις. Εντάξει δεν είναι ένα κέικ που μπορείς να φτιάχνεις και κάθε βδομάδα γιατί και την βαβούρα του την έχει, και τον νεροχύτη να γεμίζει μέχρι απάνω, και είναι και λίγο τσιμπημένο- του φυστικοβούτυρο δεν είναι και από τα φθηνά προϊόντα. 

Όμως για μια ξεχωριστή ημέρα, μια ιδιαίτερη Κυριακή, ένα κοριτσάτο brunch για κουβεντούλα είναι ότι πρέπει! (συν τα cookies που προανέφερα, που είναι για κάθε βδομάδα!) 

Θέλει λίγο οργάνωση για να μην πελαγώσεις, και πάλι έβαλα ένα αυγό παραπάνω λόγω του ότι είχα μεσαίο μέγεθος, και το μόνο που έχω να τονίσω είναι πως αρπάζει λίγο εύκολα λόγω του φυστικοβούτυρου οπότε προσέξτε το να το σκεπάσετε εγκαίρως με αλουμινόχαρτο. (εγώ την πάτησα, μα δεν αφαιρεί στην γεύση). Για μένα τρώγεται και χωρίς τα γλάσα, μα η αλήθεια είναι πως προσφέρουν μια παραπάνω τσαχπινιά. Οι μυρωδιές σε αυτό το κέικ δεν υπάρχουν, θα σας σπάσουν την μύτη πριν καν ξεκινήσετε το ψήσιμο. 

Άκης for ever λοιπόν, αν και έτσι δεν βλέπω να προκόβει η δίαιτα!! 

Δοκιμάστε το και πείτε μου την γνώμη σας! 

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα γλυκιά μου Γιάννα, την είδα κι εγώ αυτή τη συνταγή και όπως πάντα, ενθουσιάστηκα! Μα τι φτιάχνει αυτός ο άνθρωπος, παναγίτσα μου???!!! Σκέφτηκα να δοκιμάσω κι εγώ αυτό το κέικ, αλλά δεν μου αρέσει και πολύ το φυστικοβούτυρο μωρέ...Το πέτυχες διάνα ε? φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτυχε με ευκολία κιόλας! Δεν είναι τόσο έντονο το φυστικοβουτυρο, ιδίως αν δεν βάλεις το γλασο φυστικοβουτυρου, οπότε μην διστάζεις φτιαχτό!!!

      Διαγραφή
  2. αχ εμενα μου αρεσει το φυστικοβουτυρο αλλα δεν αρεσει στους αλλους!!! τι θα κανωωωωωω;;; να θυσιαστω να το φαω μονη μου;;; Μολις περπατησω εννοειται.. αλλιως πρεπει να τους βαλω να μου το φτιαξουν!! Και επισης.. ΑΓΑΠΩ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ!!! Ειναι απιστευτος!! πολλα φιλια Γιαννα μου!! ps το μαιμουδακι και οι καλτσες του!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βέβαια αγαπάμε Άκη!!! Στείλε μου την διεύθυνση σου να σου στείλω εγώ γλυκιά μανούλα 💜

      Διαγραφή
  3. Αχχχ τωρα το λιγουρευομαιιιι...!!!
    Εγω λατρευω το φυστικοβούτυρο αλλα ο Γιάννης ουτε να το δει δεν θέλει... Θα το φτιάξω το Σαββάτο στα ανψια μου μαζι με τα μπισκότα, βέβαια οι αδερφές μου θα με κυνηγάνε μετα γιατί και σοκολάτα και φυστικοβούτυρο...!!!
    Αγαπάμε Άκη, αν και δεν ειμαι σπίτι τις ωρες που το παίζει επειδή πέρυσι το έβλεπα μπαίνω και βλέπω όλες τις συνταγές μετά.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρώ φτιαξε το και μην του το πεις, δεν νομίζω να το καταλάβει, αρκεί να παραλείψεις το γλάσο φυστικοβουτυρου. Χιχι και πες μου αν το κατάλαβε!!

      Διαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα Γιάννα μου! καλέ τι λαχταριστή λιχουδιά είναι αυτή! Μου αρέσει το φυστικοβούτυρο και το λιγουρεύομαι χωρίς να έχω δει καν την εκπομπή! Εντάξει με έπεισες για άμεση δοκιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου καλώς σε βρήκα και εγώ!! Να το δοκιμάσεις είναι απίθανο!!!

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα μου καλώς σε βρήκα και εγώ!! Να το δοκιμάσεις είναι απίθανο!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...