Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ένας Άγιος Βασίλης που περιμένει χρόνια και μια αφύπνιση από ένα "γλυφιτζούρι"...

Αυτές τις μέρες, η blogoσφαιρα έχει γεμίσει άπειρες και υπέροχες ιδέες για το περίφημο advent calendar. Το ημερολόγιο, δηλαδή, αντίστροφης μέτρησης από την πρώτη Δεκέμβρη μέχρι και τις 24.

Πρόκειται φυσικά για ένα αμερικάνικο έθιμο, εξού και η λήξη του τις 24 του μηνός αφού στο εξωτερικό στις 25 είναι που μοιράζει ο Άγιος Βασίλης τα δώρα στα παιδιά. Στην χώρα μας ξεκίνησε διστακτικά πριν χρόνια με μικρά ημερολόγια που έκρυβαν και ένα σοκολατάκι πίσω από κάθε μέρα του Δεκέμβρη. Εγώ μόνο αυτά τα advent calendar γνώριζα μέχρι να ανοίξω το blog και να αρχίσω να ψάχνω γενικότερα για ιδέες στο διαδίκτυο.

Όμως υπάρχουν και τα άλλα, αυτά που κρύβουν ένα μικρό δωράκι κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα και τις περισσότερες φορές είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με πολύ πολύ φαντασία. Ούτε που ξέρω ποιο να σας πρωτοδείξω, είχα δει τόσα πολλά ιδίως πέρσι που τα ανακάλυψα για πρώτη φορά, που πραγματικά πελαγώνεις. 

Δεν θέλω να αδικήσω κανένα blog, τα δικά μου όμως αγαπημένα που έχω ξεχωρίσει αυτά τα χρόνια θα τα βρείτε στις αγαπημένες μου Ελπίδα, (η οποία και για το φετινό της ημερολόγιο μας έχει ξεσηκώσει με την sneak pic που ανέβασε στο fb), Ασπασία, Kathy & Callie και της γλυκιάς μου Σοφίας. Δεν έχετε ωστόσο παρά να googlαρετε την λέξη κλειδί και θα ζαλιστείτε από την πληθώρα ιδεών... 

Αυτά λοιπόν τα όμορφα, εγώ- η γνήσια τρελαμένη με τα Χριστούγεννα- δεν τα γνώριζα καθόλου. Όταν λοιπόν ήμουν έγκυος στο μαιμουδάκι είχαμε πάει μια βόλτα στο IKEA και είχα δει έναν μεγάλο Άγιο Βασίλη που ήταν ακριβώς αυτό. Είχε 24 μικρά κουτάκια αριθμημένα ώστε να γεμίσεις με ένα μικρό δωράκι για το παιδί. Παρόλο που παιδί δεν υπήρχε ακόμη, μάλιστα δεν ήμουν καν 3 μηνών, έπεισα τον Παναγιώτη να το πάρουμε για...όταν. 

Παρότι λοιπόν πολύ χαίρομαι και ζηλεύω όλες αυτές τις πανέμορφες κατασκευές, εγώ είμαι απλά εκστασιασμένη που το μαιμουδάκι είναι πλέον αρκετά μεγάλο ώστε να αξιοποιήσουμε αυτό το advent calendar που περιμένει στωικά στην αποθήκη τόσα χρόνια! Και ας μην το έφτιαξα! 

Είναι έτοιμο λοιπόν, στημένο στην θέση του, να το αντικρίσει για πρώτη φορά αύριο και πολύ ανυπομονώ για τις αντιδράσεις του και κατά πόσο θα δυσκολευτεί να συγκρατηθεί για να μην τα ανοίξει όλα ταυτόχρονα! 

Σήμερα ωστόσο είδα ένα κείμενο της αγαπημένης Γιώτας από το Lolipop, το οποίο με έβαλε σε πολλές σκέψεις... Και με αφύπνισε. Είχε μια υπέροχη ιδέα για ένα ημερολόγιο αλλιώτικο από τα άλλα, ένα ημερολόγιο αγάπης. Μια καλή πράξη την μέρα για 24 μέρες.... Γιατί όμως δυσκολεύομαι τόσο να σκεφτώ με τι πράξεις μπορώ να γεμίσω τις μέρες αυτές; Το ξέρω πως το μαιμουδάκι είναι πολύ μικρό, δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν μπορώ να το κάνω εγώ και όπου είναι δυνατόν να συμμετέχει και αυτός ή απλά να του εξηγώ.  Άλλωστε από όταν ήταν ένα τοσοδούλικο μωρό του μιλάω πάντα με αλήθειες, όσο πιο απλά μπορώ. 

Με τον Άγιο Βασίλη λοιπόν να με κοιτάζει πονηρά και με την γλυκιά αναμονή των αντιδράσεων του μαιμουδιού στο μυαλό μου, θα ανοίξω την καρδιά μου και θα κάτσω να σκεφτώ ποιες καλές πράξεις μπορώ να κάνω για τις επόμενες 24 μέρες... Και προκαλώ και εγώ με στην σειρά μου- για χάρη της γλυκιάς και ερωτευμένης με το καλοκαίρι, Γιώτας- να κάνετε και εσείς το ίδιο... 

Τι λέτε; 



6 σχόλια:

  1. Γιάννα μου με συγκινείς! Μην αγχώνεσαι βρε. Υπάρχουν τόσες μικρές καλές πράξεις που στο τέλος θα σου φανούν λίγες οι 24 ημέρες. Ανυπομονώ να τις διαβάζω... Καληνύχτα και σε ευχαριστώ πολύ! Με έκανες πολύ χαρουμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Γιώτα σε ευχαριστώ πολύ... Έχω σπάσει το κεφάλι μου από χθες και ακόμα βασανίζομαι... Αλήθεια. Νομίζω πως έχοντας το στο νου- εκεί που περνάει η μέρα κανονικά- θα έρχεται μπροστά μου η δυνατότητα μιας καλής πράξης... Και απλά θα την κάνω- χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς προγραμματισμό... Ανυπομονώ να δω την έκβαση... Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Καλο μήνα με υγεια ....τελειος ο Αγιος Βασίλης..να το χαρείτε !!!!
    κ εμεις σημερα ξεκιναμε την αντιστροφη μέτρηση...με το δικος μας Adventskalendar...δηλ. φάκελοι που μέσα οδηγούν τον μικρό να ψάξει κ να διεκδικήσει το "δωράκι"του.ενα δώρο καθε μέρα αμα το βρει!!!!!..καλό??? ανυπομονεί εδω κ μερες να αρχισει το ψαξιμο...φιλια κ να ειστε χαρουμενοι!!!!Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου παραπάνω από καλό, αυτό έλεγα του Παναγιώτη σήμερα, πότε θα μεγαλώσει να γίνεται το ημερολόγιο ολόκληρο κυνήγι θησαυρού!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ εύχομαι να περάσετε και εσείς υπέροχα μετρώντας μέρες!!

      Διαγραφή
  3. Γιάννα μου ωραίος ο Άγιος Βασίλης, εγώ μια φορά που είχα πάρει ένα τέτοιο ήταν ένα δέντρο αλλά τα σοκολατάκια του ήταν τόσο νόστιμα που τα έφαγα όλααα σε πέντε μέρες-χιχιχιχιχι... Όσο για τις καλές πράξεις είμαι σίγουρη ότι κάτι θα βρεις :)
    Καλό μήνα να έχουμε♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε Ηρώ μου, για να δούμε... Είναι τα άτιμα αυτά σοκολατάκια πολύ γλυκά! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...