Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Μια αγαπημένη ταινία στο dvd και σπιτικά πατατάκια... Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Σπιτικά πατατάκια φτιάχνω από πάντα σχεδόν. Είμαι πολύ του αλμυρού και είναι μια συνήθεια που πήρα από τον πατέρα μου που μας έφτιαχνε πολύ, πολύ συχνά στο μαγαζί. Και επειδή το μαιμούδι έχει δοκιμάσει- δυστυχώς και- πατατάκια, (τ' ακούς Μαρίσααα;;;), και του αρέσουν πολύ, δεν θα μπορούσα παρά να συνεχίσω να φτιάχνω. 

Την Κυριακή που μας πέρασε διοργανώσαμε την πρώτη μας κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι μας, με χαμηλό φωτισμό- δυνατά την ένταση- την ταινία Polar Express στο dvd, (με την ελπίδα να συνηθίσει και να πάμε και αληθινό σινεμά), και φυσικά με ένα μπολ σπιτικά πατατάκια στην αγκαλιά. (pop corn  φοβάμαι ακόμα να του δώσω) 

Ήταν μια μοναδική βραδιά, που απολαύσαμε εξίσου και οι δυο, λίγο σουρεαλιστική για μένα να απολαμβάνω μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες- το σινεμά- αγκαλιά με το μαιμουδάκι μου, και εννοείται πως θα την καθιερώσουμε. 

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξεις και εσύ σπιτικά πατατάκια, αρκεί να τηρήσεις τα λίγα αυτά μικρά- μεγάλα μυστικά. (που δεν ξέρω καν αν είναι μυστικά- μπορεί να έχουν ειπωθεί ήδη χίλιες φορές, εγώ όμως τα έμαθα από τον πατέρα μου και θέλω να τα καταγράψω!). 


  • Προτιμάμε μεγάλες πατάτες και τις κόβουμε με τον αποφλοιωτή του καρότου ώστε να είναι σούπερ λεπτές. 
  • Τις βάζουμε σε κρύο, ακόμα και παγωμένο νερό, και τις αφήνουμε να βγάλουν το άμυλο τους. 
  • Μόλις το νερό γίνει λίγο γαλακτερό, το αλλάζουμε και βάζουμε φρέσκο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία δυο τρεις φορές μέχρι το νερό να μένει διαυγές. 
  • Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Ένα κόλπο που βρήκα εγώ είναι να τις βάζω στο μπολ αποστράγγισης της σαλάτας- (αυτό έχω εγώ) , δυο τρεις στροφές και είναι έτοιμες! 
  • Καίμε πολύ καλά το λάδι και δεν γεμίζουμε ασφυκτικά το τηγάνι για να μην κολλήσουν και να ξεροψηθούν καλά ώστε να έχουμε αυτή την ωραία τραγανιστή υφή των chips. 
  • Μόλις ψήνεται κάθε τηγανιά, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί απλωμένο όμως σε ένα ταψάκι- πάλι για να μην "νωτίσουν" από την ζέστη και δεν είναι τραγανά. 
  • Τέλος, εγώ τηγανίζω πάντα σε ελαιόλαδο, μα αν τα τηγανίσετε σε ηλιέλαιο ή σπορέλαιο θα είναι ακόμα πιο ελαφριά και κοντά στην γεύση που γνωρίζουμε! 
Το ξέρω πως η φωτογραφία δεν είναι καλή... Μα βλέπω αυτό χεράκι να περιμένει δίπλα στο μπολ, θυμάμαι να μου λέει "Έεεει!" όποτε τολμούσα να φάω και εγώ και απλά την λατρεύω... Διότι μου θυμίζει αυτή ακριβώς την ξεχωριστή βραδιά μας. 


14 σχόλια:

  1. Γιάννα μου καλημέρα, καταρχήν θέλω να σου προτείνω οπωσδήποτε το σινεμά, μην αγχώνεσαι μια χαρά θα κάτσει! Στο λέω εκ πείρας, που ο μικρός μου είναι σχεδόν ίσα με το μαϊμούδι σου! Κατά δεύτερον, τα πατατάκια σου φαίνονται τέλεια, λες και είναι έτοιμα μοιάζουν! Προσωπικά δεν το έχω τολμήσει! Αλήθεια, με την ίδια διαδικασία, θα μπορούσαν να γίνουν και στο φούρνο? Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρακι το δοκιμασα οταν βγήκε η ταινία "Inside Out" αλλά ήταν αποτυχία δεν ήθελε να κάτσει με τίποτα και αυτό κυρίως λόγω του σκοταδιου. Η Ελπίδα για μου είπε να διοργανωνω για αρχή βραδιές σινεμά στο σπίτι κάτω απο τις ίδιες συνθήκες του σινεμά για να συνηθίζει και νομίζω έχει δικιο! Τα πατατακια ειναι πεντανοστιμα να τα δοκιμάσεις. Στον φούρνο δεν ειμαι σίγουρη, ξέρω οτι μπορουν να ψηθούν δεν ξέρω όμως με λιγο λάδι γιατι στο πολύ λάδι στο φούρνο δεν θα γίνουν τραγανά με λίγο λάδι δεν ξέρω αν θα ψηθούν. Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Αυτό το κόλπο για τα πατατάκια δεν το γνώριζα. Π.χ. δεν ήξερα ότι πρέπει να βγάλουν το άμυλό τους πριν τα τηγανίσεις. Την επόμενη φορά που θα μου ζητήσουν πατατάκια (η μεγάλη δηλ, γιατί η μικρή δεν τα έχει γνωρίσει ακόμη) θα έχω υπόψη τη "συνταγή" σου. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολούθησε τα μυστικά και θα με θυμηθείς!! Φιλιά πολλά Ασπασία μου!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω αλλά η φωτογραφία σου με έπεισε πως αξίζουν μία δοκιμή γιατί αν δεν διάβαζα το κείμενο θα τα νόμιζα για τα αγοραστά! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δήμητρα! Να τα δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς και εσύ!!! Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  4. Α τέλεια ιδέα και φαίνεται απλή αν εξαιρέσεις την αναμονή για το άμυλο. Θα το δοκιμάσω σίγουρα Γιάννα μου.
    Όσο για το σινεμά που και για μένα είναι ερωτας μεγάλος, μια χαρά προετοιμάζεις το έδαφος με αυτές τις βραδιές. Βέβαια το inside out δεν ήταν και τόσο ενδιαφέρον για την ηλικία του ίσως και γι'αυτο δεν ενθουσιάστηκε. Καλύτερα να τον πήγαινες στο snoopy:)
    Πάντως οταν εμείς οι γονείς αγαπάμε κινηματογράφο, είναι σίγουρο πως και τα παιδιά μας θα κάνουν το ίδιο εφόσον φυσικά διατηρούμε την επαφή με τη μεγαλη οθόνη.
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πιστεύω και εγώ Δήμητρα. Ήταν πράγματι κακή επιλογή - αν και δεν έκατσε καν να αρχίσει η ταινία - αλλά στο σπίτι που το γράψαμε μετά του άρεσε πάρα πολύ! Αξίζει την αναμονή αν και μην ανησυχείς δεν χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο, αν τις ανακατευεις θα το βγάλουν πιο γρήγορα! Φιλιά πολλα

      Διαγραφή
  5. Πιο πάνω στην ώρα δεν γινόταν!!! Ο μεγάλος μου δοκίμασε πατατάκια για πρώτη φορά πριν από 2 εβδομάδες και ξετρελάθηκε! Από τότε όπου δει σακουλάκι κάνει σαν τρελός. Δεν έχω ενδώσει αλλά του είπα πως μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας (δεν έχω ξαναφτιάξει ποτέ...). Μόλις είδα την ανάρτηση σου λοιπόν είπα εδώ είμαστε! Το ΣΚ θα έχουμε κι εμείς προβολή! Και θα διαλέξω και την ίδια ταινία με εσάς αφού την λατρεύω <3
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι... Και να φανταστείς πως πιο πολύ την ανέβασα για την ανάμνηση, απλά συμπεριέλαβα και τα μυστικά! Να τα δοκιμάσεις, να μου πεις και φυσικά εύχομαι ένα υπέροχα μαγικό σαββατοκύριακο... <3

      Διαγραφή
  6. Έχω δοκιμάσει αυτά τα μικρά μυστικά και έχω να πω πως ναι,γίνονται τέλεια!! Τραγανα και σούπερ υγειινα!!! Καλά που μας τα θύμησες να φτιάξουμε πάλι!!! Όσο για το σινεμά δεν θα αργήσει η μέρα που θα απολαμβάνετε ταινίες στην μεγάλη οθόνη!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις Αλεξάνδρα μου! Σε φιλώ γλυκά, γλυκά..

      Διαγραφή
  7. Αχ μακάρι να το κάνετε αυτό συχνάαα είναι υπέροχο!!!
    Με βάζεις σε πειρασμό να τα φτιάξω τωρα γιατί ετοιμάζομαι να παω σινεμά στον james bond, με εχει φαει ο Γιάννης, είναι η πρώτη βραδινή έξοδος μου μετά απο όσα έχουν γίνει...
    φιλάκια♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κοριτσάκι μου, ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα και αγαπησιάρικα.... Θα έρθει η στιγμή που θα το ζήσεις και εσύ αυτό και ξέρω πόσο μα πόσο πολύ θα εκτιμάς το κάθε λεπτό!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...